İtalyan ekmeği Gelinim Mutfakta yarışması ile yeniden gündeme geldi. Focaccia ekmeği olarak da bilinen bu yumuşacık ekmek, zeytinli, zeytinyağlı, domatesli gibi farklı çeşitlerde hazırlanabiliyor. Peki, İtalyan ekmeği nasıl yapılır? İşte, Gelinim Mutfakta İtalyan ekmeği Focaccia tarifi ve malzemeleri...
#Gelinim Mutfakta İtalyan EkmeğiFocaccia ekmeği, mutfağınıza Akdeniz esintilerini getirecek. İtalyan mutfağına ait bu nefis ekmek zeytin, kekik ve domatesin yanı sıra farklı malzemelerle de zenginleştirilebilir. Peki focaccia nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte evde focaccia tarifi, yapımı ve püf noktaları...
#Focaccia Nasıl YapılırGelinim Mutfakta pirinç topları tarifi ve malzemeleri ekran başındaki izleyiciler tarafından merak ediliyor. Misafirlerinize ikram edebileceğiniz harika ve farklı bir lezzet hazırlamak istiyorsanız, kızarmış pirinç topları tarifi tam size göre olabilir. Peki, pirinç topları nasıl yapılır? İşte, Gelinim Mutfakta pirinç topları tarifi ve malzemeleri...
#Gelinim Mutfakta Pirinç ToplarıÇok sayıda turiste ev sahipliği yapması İtalya’nın sokak yemeklerinin çeşitlenmesine sebep olmuş. Ama içlerinde bir tanesi var ki hem sade hem de çok pratik ve lezzetli. Restoranımın menüsünde de yer verdiğim bu müthiş yemek, Napoli’ye özgü bir tür kızarmış sandviç olan mozzarella in carrozza… Et lokantalarının vitrininde sergilenir, sıcakken ısırılmaya hazır bekler...
#Mozzarella İn CarrozzaTaze ekmek bulmanın imkânsız olduğu yokluk zamanlarında İtalyan sofralarında friselle vardı. Ortası delik bu kuru, yuvarlak ekmek yağa, suya veya şaraba batırılıp üzerine doğranmış domates konarak yenirdi. Friselle’yi sabahları reçel, fıstık ezmesi veya çikolata kremasıyla yiyebilirsiniz, sadece tereyağı sürmek de leziz bir sonuç verir. Hatta bu ekmeği çayınıza, çorbanıza daldırıp öyle de tüketebilirsiniz.
#FriselleBu hafta doğup büyüdüğüm Toskana’ya özgü muhteşem bir tattan bahsedeceğim. Özellikle yazın yediğimiz bu salatada bayat ekmek, leziz olgun domatesler, soğan, salatalık, fesleğen ve zeytinyağı var. Yapımı çok basit; hafif ve son derece ferah bir salata bu... Adı, panzanella!
#ToksanaBaşka ülkelere seyahat etmek, farklı güzellikler keşfetmek bir süreliğine hayal. O zaman gelin dünya mutfakları arasında bir tura çıkalım ve cazibe merkezi ülkelerin yemek kültürlerini anlamaya çalışalım. Hatta bununla da yetinmeyelim bu değişik ülkelerin klasik lezzetlerini kendi mutfağımıza taşıyalım...
#Ebru ErkeÇok şanslıyım ki her seyahatim bir yemek bahanesiyle ortaya çıkıyor. Boston Üniversitesi Gastronomi Bölümü’nde Türk mutfağını anlatmak için New York’a gittiğimde de çok heyecanlıydım. Ne de olsa dünyanın en gelişmiş, en rafine yeme-içme mekanlarını görebileceğim gastronomi başkentine gidiyordum.
#Sahrap SoysalHürriyet Kampüs’ü bilirsiniz. Siz, değerli öğrenci dostların daima yanındadır. Ne yediniz, ne içtiniz, nerelere gittiniz, üstünüz kalın mı, ince mi, keyfiniz nasıl… Hep bunları düşünüp duruyoruz. Ufaktan yaz sıcakları bunaltmaya başladı. Bir de üstüne Ramazan’da oruç eklenince bizim aklımız yine sizde kaldı. Hal böyle olunca Ramazan ayında iftarlık, pratik, öğrenci evi yemekleri tariflerimizle karşınıza çıkmaya karar verdik! Buyurunuz efendim, tatlısıyla tuzlusuyla pratik öğrenci evi yemek tariflerimiz. Afiyetler olsun!
#Yemek TarifleriTürkiye’ye gelen yabancılar yemeye doyamıyor, yurtdışına giden Türkler en çok onları özlüyor. Döneri, kebabı, çiğköftesi, lahmacunu bir yanda, kuru fasulyesi, mantısı, karnıyarığı öbür yanda… Her biri başlı başına ülkeyi sevme sebebi... Peki en iyisi hangisi? Hurriyet.com.tr okurlarına sorduk. Oylamaya 45 bin kişi katıldı, birinci yaprak sarma oldu. Bununla yetinmedik, yemek yazarlarımız Mehmet Yaşin ve Vedat Milor’dan favorileri öğrendik, Türkiye’nin önde gelen şeflerinden görüşlerini aldık. Yemeksepeti.com rakamlarına baktık. Akademisyenlerden, yemek yazarlarından Türk mutfağını neyin özel kıldığını öğrenmeye çalıştık. İşte Hürriyet Pazar’ın dev yemek dosyası…
#ÇiğköfteYAKLAŞIK 2 yıl önce 600 milyon liraya Migros’un indirim marketi ‘Şok’u satın alan Yıldız Holding, şimdi de İspanyol Dia ile el sıkıştı. Ülker’i de bünyesinde bulunduran grup, İspanyol şirket ile Sabancı Holding’in ortak olduğu indirim market zinciri ‘DiaSa’yı 320 milyon liraya aldı, isimden ‘Sa’yı çıkardı.
Mustafa Süzer yarım asra yaklaşan iş yaşamından sonra Süzer Grubu’nun yönetimini oğullarına devretti. Süzer Grubu Onursal Başkanı olarak artık kendini biraz daha çok keyif işlerine bırakma imkanı buluyor böylece. Kendisini Chef’s Table’daki İspanyol yemekleri tadımında yakaladık ve patlıcan tutkusunu öğrendik
İklimler değişiyor, yağışlar azalıyor, son bilmemkaç yılın en sıcak kışı gibi haberler tam kayak tutkunlarının hevesini kaçırıyordu ki, yeni yıl kar yağışıyla birlikte geldi. Evet bir ay kadar yolunu gözletmişti ama gelmişti. Şimdi Türkiye’nin her yanındaki kayak merkezleri, misafirlerini bembeyaz cennet manzaralar eşliğinde neşeyle ağırlıyor.