Bu yıl Topkapı Sarayı’nın müze oluşunun 100. yılı. Burayı dikkatlice kullanmamız gerekiyor. Sarayın yıllık ziyaretçi sayısı çok kalabalıktır. Bunun lüzumu yoktur. Bütün dünyada kontenjan sistemine gidiliyor, ziyaretçi sayısı azaltılıyor. Ayasofya ve Topkapı gibi makamların şuurlu ve bilgili ziyaretçiye ihtiyacı vardır. Herkesin önüne anlayıp anlamayacağı bir hazineyi çıkarıp içeride taban teptirmenin manası yoktur.
#Topkapı Sarayıİstanbul’a turist olarak gidecekseniz, görülecekler listenizin ilk sıralarına Prens Adaları’nı yazın. Vapurla kolayca ulaşılabilen ve en çok ziyaret edilen Büyükada, Heybeliada, Kınalıada ve Burgazada kentte yaşayanlara da ‘bir tatlı huzur’ yakalama ve çok uzaklaşmadan tatil yapabilme fırsatı sunuyor. Yaz boyu ziyaretçilerini morsalkımlar, mimozalar ve begonvillerle karşılayan adalardan önerilerimiz var.
#Uygar TAYLANCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 yıllık restorasyonu tamamlanan Yıldız Sarayı'nın açılış töreninde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yıldız Sarayı direnişin sembolü, sıradan bir yapı değildir, Osmanlı'nın en sancılı yıllarına tanık oldu" dedi. Erdoğan, "Tabiatla uyumu, mimarisi ve Türk saray bahçeleri geleneğinin son örneği olan Yıldız Sarayı nadide bir eserdir." ifadelerini kullandı. Öte yandan Erdoğan, Yıldız sarayına girişlerin önümüzdeki ayın sonuna kadar ücretsiz olduğunu duyurdu.
#Cumhurbaşkanı Erdoğanİngiltere merkezli seyahat dergisi Time Out, ‘Dünyanın en havalı 40 semtini’ listeledi. Komşuluğun ve kültürel yapının hâlâ korunduğu bölgelerin yer aldığı seçkide, ülkemizden de İstanbul’un Bebek semti yer aldı. Biz de bu haber üzerine uzmanlarımıza ‘Türkiye’nin en havalı semtleri hangileri?’ diye sorduk. 5 şehirden keşfedilmeyi bekleyen 8 adresi önerdiler...
#Rotaİstanbul’dan Ankara’ya, Eskişehir’den Antalya’ya... Jürimizin önerileriyle bu şehirlerimizin sonbahar yürüyüş yollarını keşfe çıktık. Tarihi ve doğal güzellikleriyle dikkat çeken bu rotaları takip ederken zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız.
#En Güzel Yürüyüş RotalarıTopkapı Sarayı yılda ortalama 3 milyon kişi tarafından ziyaret edilmektedir. Dört büyük avludan oluşan saray, doğayla iç içe bir yolculuk vadediyor. Topkapı Sarayı giriş ücreti ve çalışma saatleri hakkında merak edilen tüm detayları derledik.
Ülkemizde çok özel müze ve saraylar her gün ziyaretçilerini karşılıyor. Bunlardan biri de Topkapı Sarayı... Ramazan Bayramı'nı İstanbul'da geçirecek vatandaşlar, bayramda Topkapı Sarayı'nın açık olup olmadığını sorguluyor. Peki Topkapı Sarayı bayramda açık mı? Topkapı Sarayı giriş ve çıkış saatleri 2022
#Topkapı Sarayı Bayramda Açık Mıİlk gün bayramlıklar giyilecek, büyükler ziyaret edilecek, 7’den 70’e tüm aile bayram sofrasında bir araya gelecek. Çocuklar harçlıklarıyla alacakları oyuncakların, büyükler herkesin karnını doyurmanın, gençler arkadaşlarıyla buluşmanın peşinde olacak. Peki ya ilk bayram gününden sonra? Hele de bayram neşesi limonata kıvamındaki bahar havasıyla buluşunca çoğumuz kendimizi Ege’ye, Akdeniz’e inen tatilcilerden boşalan şehir sokaklarına atacağız. Özellikle İstanbul ‘sakinleşince’ pek güzel oluyor. Biz de ekipçe yola çıktık, bu havalarda gezmek için İstanbul’un en güzel rotalarını yazdık. Bu hafta Avrupa Yakası’ndayız; haftaya önce bir vapur turu, sonra da ver elini Anadolu Yakası...
#İstanbul’Un En Güzel Bahar RotalarıBir masanın etrafında buluşmak kadim bir gelenektir. Sevinçler, üzüntüler, kutlamalar, gözyaşları da olur sofrada. İstanbul da aslında bizi bir arada tutan büyük bir sofra gibi. Bu sofra bugünlerde Emirgân’daki Pembe Köşk’te kuruldu. Hem bu lezzetler hem de semtin değerleri arasında bir geziye çıkalım bu hafta.
#Hürriyet1854’te yapıldıktan hemen sonra bulunduğu semtte insan yerleşimini başlatan Teşvikiye Camisi üç yıl önce büyük bir restorasyona girmişti. Süreç tamamlandı, geçen hafta yeniden ibadete açıldı. 167 yıllık yapının geçirdiği restorasyonu, projeyi üstlenen mimar M. Fatih Aydın’la konuştuk. Hürriyet yazarı, tarihçi İlber Ortaylı, dört kuşak Nişantaşılı yazar Murat Bardakçı ve mimar Turan Akıncı’yla da bu önemli yapının tarihine uzandık.
#GazetehaberleriCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beykoz Cam ve Billur Müzesi Açılış Töreni'ne katıldı. Erdoğan, törende yaptığı konuşmada ''Yatay mimariyi yaygınlaştırmak suretiyle Türkiye'nin çehresini orta ve uzun vadede tamamen değiştireceğimize inanıyoruz'' dedi.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanTarihi ve kültürel her ülke ve millet için mühim önem taşır. Tarihi yerler çok fazla farklılık ve çeşitlilik gösterir. Hele de Türk milleti gibi büyük bir tarihi olan millet için bu durum çok daha fazladır. Türk milletinin inanılmaz derece de bir tarihi yapısı, kültürel yerleri mevcut bulunmaktadır. Uşakizade Köşkü nerede ve nasıl gidilir? Uşakizade Köşkü tarihi, özellikleri ve giriş ücreti hakkında bilgiler nelerdir? Bu soruların cevaplarını ve bu sorular ile ilgili bilgileri detayları ile derledik.
İstanbul'un en ünlü köşklerinden birisi olan Revan Köşkü mutlaka gezilip görülmesi gereken bir köşktür. Revan Köşkü gerek mimarisi gerekse de tarihi ile dikkat çeken bir köşk olmuştur. Bundan dolayı Revan Köşkü bulunduğu semtin en eski köşkleri arasında yer almaktadır. Revan Köşkü'nün tarihini merak edenler internet üzerinden bu köşkün tarihi ile ilgili araştırma yapmaktadırlar. Peki Revan Köşkü nerededir? Revan Köşkü'ne nasıl gidilir? Revan Köşkü'nün tarihi nedir? Revan Köşkü'nün mimari özellikleri nelerdir? İşte Revan Köşkü ile ilgili bilinmesi gereken her şey.
Türkiye’nin her köşesi ayrı bir güzelliğe ev sahipliği yapmaktadır. Tabiat güzellikleri barındıran farklı yerler, yemek kültürü açısından zengin farklı bölgeler vardır. Pek çok medeniyetin yaşadığı bu topraklarda ise değişik kültürler yer alır. Bunun dışında yaratılmış tarihi eserler, yapıtlarda ülkenin dört bir yanını süslemektedir. Meriç Köprüsü de bu güzelliklerden bir tanesidir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
Tarihi yapılar, yüzyıllardır var olan eserlerdir. Bu yapılar hem mimari yapıları hem de tarihi dokuları ile ziyaretçilerini cezbeder. Tarihi dolu dolu yaşamak, her nefeste içine çekmek isteyenler için bu yapılar vazgeçilmezdir. Küçük Çamlıca Köşkü de her detayı ile ziyaretçisini büyüleyen tarihin günümüzle yorumlandığı yapılardan bir tanesidir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
Açan çiçekler, rengârenk manzaralar, cıvıl cıvıl kuş sesleri ve tertemiz hava... Hepimizin dışarı çıkası, yürüyüş yapası, bisiklete binesi geliyor. En azından çiçekler, ağaçlar, kuşlar arasında olmak istiyoruz. Bir yandan da yeni kitaplar, albümler çıkıyor, sanat dünyası da bahar heyecanı yaşıyor. Evet pandemi var ama biz yine de hayatın, bu ayların tadını çıkarabiliriz. Nasıl mı? İşte öneriler...
#GazetehaberleriKorular, şehir içinde veya şehirlerin yakınında yer alan çevreleri sınırlandırılmış büyük ağaç toplulukları. Tarihi şehirlerde görülen korular, doğal güzellikleri muhafaza edilen orman parçaları olarak özellikle büyükşehirlerde yaşayanlar için çok önemli nefes alma ve dinlenme alanları. Ülkemizdeki meşhur korulardan biri de yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan Emirgan Korusu. Muhteşem boğaz manzarasına haiz Emirgan Korusu nerede ve nasıl gidilir? Emirgan Korusu tarihi, giriş ve kahvaltı ücreti hakkında bilgileri derledik.
Yalova’dan sabah erken saatte kalkan adalar vapuru ile Sirkeci’ye kadar gidip işlerini hallettikten sonra akşamüzeri de aynı vapurla geri dönmüş yüzlerce Bursalı vardır. Her nedense bu güzelim vapur hattı son yıllarda iptal edildi. İstanbul’un adalarına ulaşmanın tek yolu artık İstanbul’a gitmek. Bir zamanlar Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın bisikletiyle gezdiği huzurlu sokakları, ince zevklerin ürünü tarihi köşkleri, dünyaca ünlü dini yapıları, sakin kır kahveleri, sahile sıralanmış balık lokantaları ve yemyeşil doğasının yanı sıra, şarkılara konu olmuş mehtaplı geceleriyle Heybeliada güneşli ama esintili bir sonbahar gününü sizinle paylaşmayı bekliyor.
#Uğur ÇelikkolAdada bugüne ait olanlara değil, geçmişe açılan pencerelere bakacaksınız. İstanbul’un kalabalığına, gürültüsüne uzak, ama ona hala aşık olmamızı sağlayan güzelliklerine ise yakın olmanın keyfini tadacaksınız. Kendi başınalığın zevkini alabildiğine yaşayan bu deniz diyarında sizde bir ada olacaksınız...Ada vapurunun yan tarafına kurulduğunuz zaman martılar eşliğinde rüyalar alemine gideceksiniz.
#BursaÜlkemizde birçok tarihi saray bulunmaktadır. Bu tarihi saraylardan birisi de Yıldız Sarayı'dır. Yıldız Sarayı tarihi açıdan en önemli eserler arasında gösterilmektedir. Yıldız Sarayı hakkında hala günümüzde araştırmalar sürmektedir. Peki, Yıldız Sarayı nerede? Yıldız Sarayı tarihi ve özellikleri hakkında bilgiler nelerdir? İşte Yıldız Sarayı hakkında tüm bilgileri derledik.
#Yıldız Sarayı Nerede?Son günlerde mecbur kalmadıkça dışarı çıkmıyor, sosyal mesafeyi korumaya ve bireysel hijyene azami dikkat ediyoruz. Madem dışarı çıkamıyoruz, evinizden bir İstanbul turu yaptırmak istiyorum bu hafta size. Zeynep Şahin Tutuk ile birlikte yazdığımız ‘Kanatlarımda İstanbul’ kitabında, şehrin en güzel nefes alma duraklarını da anlatmıştık. İşte o kitaptan bahara özel yaptığım seçkiyi saklayın, ne de olsa bu günleri atlattıktan sonra açık havanın tadını hep birlikte bol bol çıkaracağız.
#IstanbulUludağ’daki işletmeler, 1 Aralık itibariyle farklı tarihlerde kapılarını açmaya hazırlanıyor. İşletmeler yeni sezon hazırlıklarını tamamlarken, dağ genelindeki bazı eksiklikleri de dile getirdi. Bof Hotels Turizm Genel Koordinatörü Altuğ Kargı, 6 yıl Erzurum’da çalıştığını hatırlatarak, “Uludağ, üvey evlat muamelesi görmüş diye düşünüyorum. Erciyes’in 5 yıl önceki durumu ile şimdiki durumu arasında dünya kadar fark var. 2011 Üniversite Kış Oyunları öncesi ile şimdiki Erzurum’u mukayese ettiğimizde buz sporları, kayak sporları ve yüksek irtifa kamplar açısından inanılmaz bir sıçrama sağlandı” dedi.
#Bursa