İstanbul Bilgi Üniversitesi haberleri sayfasında İstanbul Bilgi Üniversitesi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 13032 İstanbul Bilgi Üniversitesi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
1996 yılında Türkiye’de kurulmuştur. Üniversite, sosyal bilimler, idari bilimler, iletişim, hukuk, mimarlık, mühendislik ve sağlık bilimleri gibi alanlarda eğitim vermektedir.
2006’dan bu yana dünyanın en büyük üniversiteler ağı Laureate International Universities’in Türkiye’deki tek üyesidir.
Dünyaca ünlü protest kukla tiyatrosu Bread and Puppet Theater’ın dev kuklaları, 17. İstanbul Bienali kapsamındaki açık hava gösterileriyle İstanbullularla buluşuyor. Gönüllü gruplarla atölye çalışmaları ve gösteriler düzenleyen ekip, atık malzemelerden oluşturduğu devasa figürlerle ‘çağın kötülüklerine’ dikkat çekmeyi hedefliyor.
#İstanbul Bilgi Üniversitesi“Okul için değil yaşam için öğrenmeli” mottosuyla yola çıkan İstanbul Bilgi Üniversitesi 26 yaşında. 26’ncı yılını özel bir programla kutlayan İstanbul Bilgi Üniversitesi, bugün 20 bine yakın öğrencisi ve kuruluşundan bu yana 60 bine yakın mezunuyla güçlü bir geleneği geleceğe taşımaya devam ediyor.
#İstanbul Bilgi Üniversitesiİş dünyasına yön veren yetenek uzmanları ‘Değişime Uyum Sağla’ temalı festivalde öğrenci ve mezunlarla buluşuyor. Ulusal ve uluslararası 80’i aşkın kurumun katılacağı festival; öğrenci ve mezunlara yetenekleri, hedefleri doğrultusunda geleceklerini planlamalarına yönelik yol göstermeyi amaçlıyor.
#İstanbul Bilgi Üniversitesiİstanbul Bilgi Üniversitesi, dahil olduğu akreditasyon süreci sonucunda dünyanın önemli akreditasyon kuruluşlarından olan WASC Senior College and University Commission (WSCUC) tarafından Türkiye’de akredite edilen ilk yükseköğretim kurumu oldu. Üniversite, bu başarıyla aynı zamanda Türkiye’de kurumsal düzeyde uluslararası akreditasyon alan ilk yükseköğretim kurumu oldu.
#İstanbul Bilgi ÜniversitesiÜniversite adayları için online kış seminerleri düzenlendi. Kış seminerlerinde, alanında uzman akademisyenler, hukuktan sosyal ve beşeri bilimlere, iletişimden sağlık ve mimarlığa, mühendislikten spor bilimleri ve teknolojilerine kadar geniş bir yelpazede mesleklerin bugünü ve geleceği değerlendirildi. Öğrencilerin hayal ettiği bölüme, üniversite hayatına ve mesleklerin geleceğine dair akıllarındaki sorular yanıtlandı.
#İstanbul Bilgi ÜniversitesiKoronavirüs döneminde evlere kapanmak oyun şirketlerine yaradı. Her yaş grubundan kişiler boş vakitlerinde sanal ortamda oyun oynamayı tercih etti. Bu da dijital oyun trafiğinde yüzde 75 artışa neden olurken, bu oyunlara harcanan paranın da yüzde 60 artmasını sağladı.
#Oyunİstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İNGEV (İnsani Gelişme Vakfı) iş birliğiyle hazırlanan “İnsani Gelişme Monitörü Araştırması”nın sonuçları dikkat çekici bulguları ortaya koydu. Araştırmaya göre teknolojide ve erişim yöntemlerinde yaşanan dönüşüm, sosyal medya platformlarının evrimine neden oluyor. Bu süreçte metinsel içeriklerin yerini görsel ve video bazlı içerikler alıyor. “Özgür haber alma kaynağı” olarak tanımlanan sosyal medyanın güvenilirliği ise tartışılıyor. Bununla birlikte yüksek sosyo-ekonomik gruplar ile erkek kullanıcılar sosyal medyada fikirlerini paylaşmakta daha fazla özgür hissediyor.
#Sosyal MedyaPandemi dönemi sağlığın ve sağlıkçıların değerini bizlere hatırlattı. Buna paralel olarak bu dönemde nitelikli insan gücünün ve meslek yüksekokulu öğretiminin önemi bir kez daha ortaya çıktı. İstanbul Bilgi Üniversitesi aldığı kararla 2020-2021 akademik yılı kapsamında belirlenen ön lisans programlarına yerleşen her öğrenciye ÖSYM bursunun yanı sıra yüzde 50 burs imkanı tanıyacak.
#İstanbul Bilgi ÜniversitesiPandemi süreci, meslek liselerinin ve mesleki eğitimin önemini bir kez daha ortaya koydu. Koronavirüs salgınının ilk günlerinden itibaren seferber olan meslek liseleri, maskeden solunum cihazına pek çok ihtiyaç malzemesinin üretimini gerçekleştirdi. Bu kurumlarda üretim ve AR-GE çalışmaları hala bütün hızıyla devam ediyor.
#İstanbul Bilgi Üniversitesiİstanbul Bilgi Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selime Sezgin hayatını kaybetti. Türkiye'de pazarlama dünyasının öncü isimleri arasında yer alan Prof. Dr. Selime Sezgin, İstanbul Teknik Üniversitesi'nde de uzun yıllar görev yapmıştı.
#Prof. Dr. Selime SezginPandemi dönemi koşulları çocukları sanal ortamda daha çok zaman geçirmeye yönlendiriyor. Çocuklar, eğitimden oyuna pek çok konuda, internetten faydalanıyor. Bu durum, çocukların güvenle internet kullanımını gündeme getiriyor. İstanbul Bilgi Üniversitesi hazırladığı çalışmayla, sanal ortamda çocukların karşılaşabilecekleri problemlere karşı bilgi sahibi olmalarını ve interneti daha güvenli kullanmalarını hedefliyor.
#İstanbul Bilgi ÜniversitesiKoronavirüs pandemisine karşı alınan önlemler dolayısıyla sanal ortama taşınan eğitim sisteminde odaklanma konusu da önem kazandı. Uzmanlar bu süreci üç başlıkla özetliyor. Buna göre, ders öncesindeki kısa araştırmalar dikkati artırıyor, çocuklar rahat ortamda çalışması önemli ve kitap okuma aktiviteleri yapılmalı.
#İstanbul Bilgi Üniversitesi1970’ten beri Türk edebiyatına bir çok eser kazandıran İnci Aral, üniversite öğrencileriyle buluştu. İnsanı en iyi anlatının tarih değil edebiyat olduğunu söyleyen Aral’ın öğrencilere bir de tavsiyesi vardı: “İçinizdeki cevheri keşfedin.”
#İstanbul Bilgi Üniversitesiİstanbul Bilgi Üniversitesi'nde öğrenciler görüntülerdeki objeleri otomatik tanıyıp etiketleyen ve Türkçe altyazı üreten bir proje geliştirdi. “Görüntülü Altyazılama Projesi” Türkçe veri tabanı oluşturmakla kalmıyor, diğer yapay zekâ uygulamalarıyla entegrasyona da imkân veriyor. Metin seslendirme programlarıyla birleştirilirse görme engellilere fayda sağlayabilecek proje, e-ticarette de fark yaratacak potansiyele sahip.
#İstanbul Bilgi ÜniversitesiGeleneksel çocuk kitapları konusunda uzmanlardan uyarı geldi. Her kitabın çocuklara okutulmaması ve bu konuda özellikle ebeveynler ile öğretmenlere büyük rol düştüğünü kaydeden Çocuk Gelişimi Uzmanı Prof. Dr. Mesude Atay, artık çocuklara özel evrensel değerlere uygun içerikli kitapların yazıldığını belirtti.
#Mesude AtayÜniversite öğrencileri tarafından geliştirilen kâğıt tabanlı biyosensör ile sütün içindeki aflatoksin isimli toksik maddenin oranı anında tespit edilebilecek. Karaciğer kanserinin de etken maddesi olarak bilinen aflatoksini tespit edecek sensörün sadece 5 cent maliyeti olacak ve ev ortamında da kullanılabilecek
#İstanbul Bilgi Üniversitesiİstanbul Bilgi Üniversitesi bünyesinde kurulan yüksek teknoloji odaklı inovasyon laboratuvarı alt_lab, ilk meyvesini verdi. Artırılmış gerçeklik ile geliştirilen alt_plant uygulaması sayesinde bitkilerin ışık ve su ihtiyaçlarından toprak değişimine kadar her ihtiyacı kolayca tespit edilebiliyor.
#İstanbul Bilgi ÜniversitesiPazar sabahı 7.00’de bip sesiyle yataktan fırlıyorsunuz. Arkadaşınız telefonunuza komik bir video göndermiş. Gece 3.00 ve yine bip bip... Bunun acil işi, durumu var, herkes telefonunu sessize alamaz ya. Onun yerine mesajlaşmanın bir adabı olsa!
#Hazan Aköz IşıkYapay zekânın (AI) hızla toplumun tüm alanlarına nüfuz ettiği bir dönemde, eğitim alanı da derin dönüşümler geçirmektedir. Türkiye’de de diğer yerlerde olduğu gibi, eğitimciler ve politika yapıcılar, sınıflarda ve kurumlarda yapay zekânın faydalarını keşfetmeye başlıyor, öğrenme deneyimlerini geliştirme, eğitim sonuçlarını iyileştirme ve kapsayıcılığı artırma potansiyelini tanıyorlar.
#Ebru Doğduİstanbul’da iki kadının psikiyatrik tedavi gören biri tarafından vahşice öldürülmesi, Şeyda polisin suç makinesince şehit edilmesi, sokak ortasında taciz görüntüleri... Sorun yasalarda mı, uygulamada mı? Ne yapılmalı, hukukçulara sorduk...
#İstanbulBu yıl 5’inci kez verilen Selçuk Yaşar Ödülü’nün sahibi, çiftçilere yönelik uygulamalı teknoloji eğitimi veren dünyanın ilk ‘Akıllı Köyü’nü’ kuran sosyal girişimci Tülin Akın oldu. Akın, “20 yıl önce tarımın sorunlarını teknolojiyi kullanarak çözmek için yola çıkmış biri olarak, yine tarımın sorunlarını görüp onları güçlü bir şekilde çözen Sayın Selçuk Yaşar adına ödül almış olmak benim için çok gurur verici” dedi.
#AVRUPADAN HABERMeriç Aral kimdir sorusu, hayatı ve kariyeri hakkında bilgi almak isteyenler tarafından merak ediliyor. 17 Kasım 1988 doğumlu Aral, İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. Hukuk kariyerini bırakarak oyunculuğa yönelen Aral, birçok televizyon dizisi ve filmde rol almıştır. Peki, Meriç Aral kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte, o isim hakkında detaylı biyografi bilgileri.
#Meriç AralVakıf üniversitelerinde ücretlerin belli olmasıyla beraber bazılarının yabancı öğrencilere avantajlı ücretler sunduğu görüldü. Yabancı öğrenciye ucuz tarife uygulayan bazı üniversitelerde ücret farkları iki katını buluyor. Bazı vakıf üniversiteleri ise yabancılardan daha fazla ücret talep ediyor.
#Vakıf Üniversiteleri2024 YKS sonuçları açıklandı. Sonuçların duyurulmasıyla birlikte tercihler de gerçekleştirilecek. Tercih yapacak üniversite adayları eğitim almak istedikleri bölümlerin taban puanlarını araştırıyor. İlgi gören bölümlerden biri de İlk ve Acil Yardım Paramedik taban puanları oldu. Paramedik taban puanları 2024|| YÖK Atlas İlk ve Acil Yardım Başarı Sıralaması- Paramedik kaç yıl, hangi bölüm?
#Paramedik Taban PuanlarıYKS sınav sonuçları açıklandı. Bunun ardından Psikoloji taban puanları 2024 merak konusu oldu. Özel ve devlet kurumlarında psikoloji mezunlarının iş olanağı oldukça geniş olduğundan her yıl olduğu gibi bu senede en çok ilgi gören bölümlerden birisi olacak. Hayallerindeki fakültelerde ve şehirlerde eğitim almak isteyen öğrenciler, sınav sonuçları açıklanmadan tercih listelerini şimdiden hazırlamaya başladı. Psikoloji taban puanları, kontenjanları ve başarı sıralamalarını dikkate alan adaylar üniversiteleri ve bölümleri tercih edecek. Peki Psikoloji Taban puanları 2024 || Devlet ve Özel Üniversiteler Psikoloji Başarı Sıralamaları- YKS Psikoloji bölümü başarı sıralaması kaç, hangi üniversitelerde var? İşte, Psikoloji başarı sıralaması ve kontenjanları
#Psikoloji Bölümü Taban Puanlarıİngiltere merkezli yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Quacquarelli Symond (QS), Dünya Üniversite sıralamasını açıkladı. Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), geçtiğimiz yıl yer aldığı 336’ncı sıradan 285’e yükselerek ülkenin en iyi yükseköğretim kurumu oldu. İlk 500’de Türkiye’den İTÜ 326, Koç 401, Boğaziçi 418 ve Bilkent Üniversitesi 477’inci sırada yer aldı. Türkiye’den üniversitelerin sıralamadaki yerleri önceki yıllara göre yükseldi.
#Quacquarelli SymondSüheyl Batum, kariyeri ve hayatı ile araştırılan isim olmaya devam ediyor. Galatasaray Başkan Adayı olan Süheyl Batum, Galatasaray Lisesi mezunudur. Kariyerine Hukuk eğitiminin ardından siyasi arenada devam eden Süheyl Batum, bir dönem köşe yazarlığı da yapmıştır. Peki, Süheyl Batum kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte, Galatasaray Başkan Adayı Süheyl Batum biyografi bilgileri
#Süheyl Batum KimdirDünya üniversiteleri sıralama kuruluşu Times Higher Education (THE), genç üniversiteler sıralamasını yayınladı. Koç ve Sabancı üniversiteleri listede ilk 100’de yer aldı. Türkiye’den 21 üniversitenin ilk 500 de yer bulduğu listenin başında geçen yıl da olduğu gibi Singapur’daki Nanyang Teknoloji Üniversitesi var.
#Times Higher EducationJimmy Key Universail 2024 Yelken Yarışları 27-28 Nisan tarihlerinde 13. kez Urla’da gerçekleşti. URLA Yelkenci Topluluğu URİYAT, Urla Yat Kulübü ve Jimmy Key iş birliğiyle düzenlenen yelken yarışması 18 üniversiteden toplam 139 öğrenci ve 27 takımın katılımıyla gerçekleşti. Yarışın farklı kategorilerdeki birincileri ise İzmir Ekonomi Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi ve İstanbul Bilgi Üniversitesi oldu.
#YelkenSüheyl Batum kariyeri ve biyografisi ile araştırılan isim olmaya başladı. Galatasaray Başkan Adaylığı için adının anılması dolayısıyla kariyeri ile merak ediliyor. Peki, Süheyl Batum kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte, o isim hakkında detaylı bilgiler
#Süheyl Batum Kimdir