Güncelleme Tarihi:
Programda konuşan İstanbul Bilgi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkan Yardımcısı Prof. Dr. M. Remzi Sanver, “1996 yılında kurulan ve 1997 yılında ilk öğrencilerini kabul eden İstanbul Bilgi Üniversitesi, kuruluşundan bu yana fark yaratmaya çalışıyor. Her zaman bilime yatırım yapmaya çalıştı ve eğitimde mükemmelleşmeyi kendisine hedef seçti. Topluma dokunma, toplumu değiştirme, dönüştürme heyecanına sahip bir kurum olduğumuzu söyleyebiliriz” dedi.
İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. N. Alpaslan Parlakçı ise İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin uluslararası yönü güçlü bir üniversite olduğunu vurguladığı konuşmasında şunları söyledi:
ABD’DE 3 YILLIK ÇALIŞMA İZNİ ELDE EDECEKLER
“Bugün 48 ülkede 260’ı aşkın önde gelen yükseköğretim kurumuyla iş birlikleri yürütüyoruz. ABD’nin önde gelen, dünyanın inovasyonda öncü üniversitesi Arizona State Üniversitesi (ASU) ile kurduğumuz iş birliğiyle inovasyon, teknoloji ve araştırmanın yanı sıra eğitim ve öğrenci deneyimi alanlarında yeni bir atılım yaptık. Öğrencilerimize belirli başarı koşullarını sağladıkları takdirde son yıllarını ASU’da tamamlayarak BİLGİ diplomasının yanı sıra ASU diplomasıyla mezun olabilecekleri programlar sunmaya başladık. Lisansüstü çalışmalarına devam etmek isteyen öğrencilerimiz için de lisans öğrenimlerinin son yılında alacakları yüksek lisans dersleri ile ASU’da belirli programlarda lisansüstü eğitimlerini sürdürebilecekleri diploma programları sunacağız. Bu programları başarıyla bitiren öğrenciler, ABD’de 3 yıllık çalışma izni de elde edecekler.
WSCUC AKREDİTASYONUNU ALAN TÜRKİYE’DEKİ TEK ÜNİVERSİTE
Dünyanın önde gelen ve en önemli yükseköğretim kalite sertifikalarından olan WASC Senior College and University Commission (WSCUC) akreditasyonunu Türkiye’de almaya hak kazanan ilk üniversite olduk. Bu başarıyla kurumsal düzeyde uluslararası bir akreditasyona sahip Türkiye’deki tek üniversiteyiz. Bu akreditasyonu alan kurumlar arasında UCLA, University of Southern California, CalTech, UC Berkeley ve Stanford gibi dünyanın önde gelen üniversiteleri yer alıyor. WSCUC’ın ölçütleri ışığında başta eğitim-öğretim ve öğrenci deneyimi olmak üzere her alanda kalite standartlarımızın sürekliliğini de garanti altına almış olduk.
TIP VE DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTELERİ AÇILACAK
İlerleyen dönemde Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ile yeni bir eğitim ve araştırma hastanesi kurmayı hedefliyoruz. Bununla birlikte özellikle lisansüstü bağlamında sürdürülebilirlik konusunda çevrim içi bir program kurduk.
HİBRİT EĞİTİM MODELİMİZ DEVAM EDECEK
Pandemi dönemi öncesinde de üniversitemiz çevrim içi eğitime en yakın üniversitelerden biriydi. Bu sebeple pandemiyle birlikte çevrim içi eğitim modeline en hızlı geçen üniversitelerden biri olduk. Normalleşme süreci ile birlikte hibrit eğitime geçtik ve derslerin yapısına göre bu model doğrultusunda eğitim öğretimimiz devam edecek.
ÖĞRENCİLER İKİNCİ SINIF İTİBARİYLE FARKLI BİR BÖLÜME GEÇEBİLİR
Üniversitemizde 2’nci sınıf itibariyle öğrencimiz bölüm değiştirebilir, farklı bir bölüme geçiş yapabilir. Bununla birlikte çift anadal, yandal olanaklarından da faydalanabilir. Hem müfredatları güncel tutuyoruz hem de öğrenciler bölümü burslu kazanmışlarsa bu bursu da devam ettirebiliyorlar. Z kuşağı dijital yetkinliklere önem veriyor dolayısıyla onların eğitim öğretiminde dijital araçları çok sıklıkla kullanmaya, güncel tutmaya devam ediyoruz. Bir de tabii ki yeni nesil uygulayarak öğrenmek istiyor. Biz de yaparak öğrenme modelini benimsediğimiz için laboratuvarlarda, stüdyolarda uygulama yaptırarak eğitim öğretimi sürdürüyoruz.”