Yaşadığımız dönemi sıkılarak, oflayarak, saat sayarak geçirenler kadar kendisi ve çevresi için verimli hale getirenler de var. Kimi ekmek, lahmacun yapmayı öğrendi; kimi kendini bahçeye, toprağa verdi. Yoga öğrenmeye başlayan mı ararsınız, yeni bir dil ya da enstrüman mı... #EvdeKal günleri için ilham verebilecek fikirler derledik.
#Gazetehaberleriİspanya mutfağına özgü tatlı lezzetlerinden olan çiroz, Türk mutfağındaki halka tatlısına benzerliği ile yabancı olmadığımız lezzetlerden. Hamur tatlısı olan İspanyol tatlısı churros (çiroz) hazır konum geldikten sonra kızartılarak servis ediliyor. Basit malzemelerde hazırlanan çirozun tarifini merak edenler, internetten bu tatlının yapımını araştırıyor. Peki, çiroz nasıl yapılır? Çiroz malzemeleri nelerdir?
#ChurrosDünyanın en yaşanılabilir şehirleri listesindeki üst yerini senelerdir kimselere bırakmayan Viyana, resim, heykel, müzik neredeyse her konuda kendini geliştirmiş dolu dolu bir şehir. Bu hafta katıldığım üç günlük 'Viyana Gurme Turu' sonrasında Viyana’nın gastronomi açısından da ne kadar gelişmiş olduğunu fark ettim. Sokak lezzetinin vazgeçilmezi meşhur sosisleri, Viyana şnitzelleri, sacher tatlısı, elmalı strudelları ve daha nicesi.. Sır gibi saklanan Viyana usulü şnitzel ve elmalı strudelin püf noktalarını da sizlerle paylaşacağım. Eskiden Viyana denilince aklıma opera geliyordu şimdi ise yemek!
#ViyanaKarafırın’ın sahibi Orhan Karal (51), üç kuşak gezgin bir aileden geliyor. Dedesi geçen yüzyılın başında Rize’den yürüyerek Rusya’ya gitmiş. Babası çocuk yaşta evinden ayrılıp önce Bursa, sonra Eskişehir’de kendisine bir hayat kurmuş. Orhan Karal, doğa sevgisi ve dünyayı keşfetme arzusunun çocukluğunda yaz tatili için Çamlıhemşin’e yaptığı yolculuklarda geliştiğini söylüyor.