IQ haberleri sayfasında IQ hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1632 IQ haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
İngiltere’nin Leeds kentinde yaşayan 11 yaşındaki Yusuf Shah, IQ testi Mensa’da en yüksek puanı alarak ünlü fizikçiler Albert Einstein ve Stephen Hawking’in rekorunu kırdı. Rubik küp ve sudoku çözmeyi çok seven Shah, Oxford veya Cambridge Üniversitesi’nde matematik okumak istediğini söyledi.
#Yusuf ShahAkciğerden kalbe, böbrekten göze kadar pek çok organa hasar verebilen koronavirüsün, beyni de olumsuz etkilediği açıklandı. İngiltere’de yapılan araştırmada, koronavirüsü ağır atlatan hastalarda bilişsel hasarlar oluştuğu ve bu kişilerin zekâ seviyelerinin (IQ) düştüğü kaydedildi.
#GazetehaberleriDünya nüfusunun yüzde 90’ının gelecek 10 yılda internete erişimi olacağı tahmin ediliyor. Bu insan zekâsını da etkiliyor. Çok konuşulan IQ ve duygusal zekânın (EQ) ardından, bilgi ve iletişim teknolojilerindeki gelişmelerle birlikte yeni bir tür, ‘Dijital Zekâ’ (DQ) da son yıllarda gündemde. Bu alanda çalışmalar, başta Singapur olmak üzere Güney Kore gibi birçok ülkede başladı.
#DQPERYÖN tarafından 2-3 Kasım’da Lütfi Kırdar’da yapılacak olan 25. İnsan Yönetimi Kongresi’nin en dikkat çeken konuşmacı-larından biri de UNESCO Gelecek Çalışmaları Programı Başkanı, fütürist Sohail Inayatullah. Profesör Inayatullah ile kongre öncesinde iş yaşamında bizi bekleyen değişimleri konuştuk. Prof. Inayatullah, “Günümüzde IQ (zihinsel zeka) ve EQ’dan (duygusal zeka) sonra SQ yani (ruhsal zeka) geliyor” diyor.
#IQApple tarafından 2011 yılında dönemin amiral gemisi iPhone 4S ile birlikte sunulan Siri büyük ilgi toplamıştı. Daha sonra yapay zekadan gücünü alan asistanlar pazarına Amazon, Microsoft ve Google da giriş yaptı. Haliyle bu şirketler arasında önemli bir rekabet dönüyor. Peki, Google Asistan ve Siri asistanlarından hangisinin IQ puanı daha yüksek?
#SiriTürk futbolunun en önemli teknik adamlarından biri olan Hikmet Karaman, Fitbol Dergisi’ne oldukça çarpıcı bir yazı kaleme aldı. Analiz işini oldukça ciddiye aldıklarını yazan Karaman, odanın adını ise “IQ Odası” olarak değiştirdiğini belirtti. İşte Karaman’ın çok konuşulacak yazısından satırbaşları;
#Hikmet KaramanŞimdilerde global ekonomide en trend soru bu. Hatta yakında ‘Türkçeleşenler’ arasına da girmeye aday bir kalıp olarak yönetim odalarında çınlıyor; ‘future-proof olmak’. Gelecek-dayanıklı olmak. Krizlere dayanıklıyız, seçimlere dayanıklıyız, afet sonrası hızlı ayağa kalkarız... Türk şirketlerinin övünmeye alıştığı bu kalıpların anlamı azalıyor. Çünkü uzmanlara göre tüm şirketler kendine artık ‘Geleceğe dayanıklı mıyım’ diye sormak zorunda. Bu soruyu soranların kapısını çaldığı Kaliforniya merkezli Related&Co şirketinin ortağı Atahan Işık ile konuştuk. İşin püf noktalarını anlattı. Özetle; “Parayla satın alabileceğiniz şeyler, yatırım listenizin sonunda yer alsın. İnsan, yapay zekânın önünde. Asıl amaç yıkıcı etki yaratma potansiyeli olan sistemler kurmak olmalı” dedi.
#Future-ProofFenerbahçe ve Galatasaray son 2 yılda 450 dakika sahaya çıkıp bunun 350’sinde kavga etti. Eğer Buruk’un ve Mourinho’nun esas odağı tatsız-tuzsuz-futbolsuz derbileri yerine Avrupa kupaları olsaydı, belki de şu anda iki takımın Türkiye Kupası maçlarını değil, Avrupa Ligi müsabakalarını konuşuyor olacaktık. İki ekibin futbolcularından beklentim sadece en iyi bildikleri işe, profesyonel uğraşlarına, top oynamaya odaklanmaları. G.Saray ve F.Bahçe arasında RAMS PARK’ta oynanan son derbi maçı gergin anlara sahne olmuş; futbol kalitesi çok düşük kalınca mücadele golsüz sona ermişti
#Fenerbahçe Galatasaray DerbisiModern çağda teknoloji ve bilişimdeki baş döndürücü gelişmeler, anne babaları çocuklarının zeka seviyesini güçlendirmeye yönelik arayışlara sevk ediyor. Bu düşünceyle pek çok anne adayı, gerek hamilelik sürecinde gerekse doğum sonrası alabilecekleri önlemlere yönelik olarak doktoruna “Acaba bebeğimin zekasını geliştirmek için neler yapabilirim?” sorusunu yöneltiyor.
#Bebeğin Zeka GelişimiBilişsel gerileme doğaldır; 40'lı yaşlarımızda yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlar ve 50'li yaşların ortalarında kendinizi bir odanın ortasında durmuş, başınızı kaşıyarak “Şimdi ben buraya neden geldim ki?” derken bulursunuz. Bilişsel gerileme 57, 70 ve 78 yaşlarında hızlanıyor ancak uzmanlara göre beyninizi korumak ve zinde kalmak için yapabileceğiniz bazı kritik ayarlar var.
#Beyin YaşlanmasıSmarties Next! Conference, etkinliğine, pazarlama sektöründen 1300’den fazla profesyonel katılım gösterdi. Konferansta, yapay zeka, veri gizliliği, sürdürülebilirlik ve e-ticarette kişiselleştime gibi güncel konuların yanı sıra, sosyal medya stratejileri ve deneyim pazarlaması gibi konular öne çıktı.
#Smarties Next! Conferenceİnsanlar bireysel farklılıklarla dünyaya gelirler. Bu farklılıklar bazen bireyleri normal denilen grupta bulunanlardan anlamlı ölçüde ayırır ki ayrılanlar özel eğitim grubuna girerler. Bu ayrım normalin altına yönelik de üzerine yönelik de olabilir. Yetenekler de doğumla getirilen gizil güçler ve farklılıkların da kaynaklarından biri. İyi bir eğitim bu farklılıkları olabildiğince dikkate alarak tasarlanan eğitim olarak tanımlanır.
#Konuk YazarOlivia, bir sabah yataktan şiddetli bir kusma nöbeti ile uyandı. Bir gün önce sıcakta fazla kaldığı için annesi kusmasının nedenini buna bağladı ancak hiç de sandığı gibi değildi. Aylar sonra küçük kıza ölümcül bir beyin kanseri teşhisi kondu. Annesi hastalığın erekn belirtileri konusunda tüm aileleri uyarıyor.
#SağlıkOlivia, sıcak bir bahar gününde şiddetli bir kusma nöbeti geçirdi. Annesi, kızının bir önceki gün çok sıcakta kaldığı için kustuğunu düşünmüştü ancak aylar sonra küçük kıza ölümcül bir beyin kanseri teşhisi kondu. Anne Holly Brown, hastalığın ilk belirtilerini kaçırdığını belirtiyor, bu nedenle aynı şeyi yaşayan ailelere hastalığın uyarı işaretleri konusunda bilgi vermek istiyor.
#Beyin Tümörüİran'ın, “Haniye, Nasrallah ve Nilfuruşan'ın intikamı için" İsrail'e fırlattığı füzelerin ateşlenme anı, İngiliz hava yolu şirketi pilotu tarafından gökyüzünde kaydedildi. İran'ın ateşlediği füzeler, Batı Şeria'da sevinç ve mutluluk ile karşılandı. Bir grup Filistinli genç, düşen füze parçalarıyla hatıra fotoğrafı çekildi.
#İran‘Dolandırıcılık’ ve ‘suç örgütüne üye olma’ suçlamasıyla kardeşi Bahar Candan’la birlikte yargılanan kamuoyunda Nihal Candan olarak bilinen Gülnihal Çiçek, ilk kez savunma yaptı. Çiçek savunmasında gözyaşlarına boğularak, “Hukuk fakültesini bitirdim. Ancak bu olay nedeniyle mesleğimi yapamıyorum. Örgüt ve örgüt üyeliği nedir sadece dijital platformdan izlediğim kadarıyla biliyorum” dedi.
#Nihal CandanÇözümsüz görünen birçok hastalığın temelinde iyot eksikliğinin yattığını söyleyen ortomoleküler tıp danışmanı Dr. Hasan Hüsnü Eren’le ‘İyot Giren Eve Doktor Girmez’ isimli yeni kitabını ve bu konudaki doğru bildiğimiz yanlışları konuştuk.
#Gizem Coşkunardaİstanbul’da D-100 karayolunda Tuzla ile Maltepe arasında yıllardır her gün kilometrelerce yürüyen Selami Salman, Pendik’teki yaşadığı evde ölü bulundu. Salman sosyal medya ve basında yer almış, neden yürüdüğü, yürek burkan hayatı merak konusu olmuştu.
#İstanbulGeorge Washington Üniversitesi ve sağlıklı gıdaları ve takviyeleri test eden ve değerlendiren ConsumerLab adlı şirketteki araştırmacılar tarafından yürütülen sekiz yıllık bir çalışma, bazı bitter çikolataların ve kakao ürünlerinin, ağır metaller üzerindeki sıkı düzenlemelerinin üzerinde miktarda kurşun ve kadmiyum içerdiğini buldu.
#ÇikolataBugüne kadar yapılan çalışmalar bitter çikolatanın ölçülü tüketildiğinde faydalı olduğunu, içinde bulunan flavonoidlerin kalp hastalığı ve yüksek tansiyon riskini azaltabileceğini gösteriyor. Daha sağlıklı diye tükettiğimiz bitter çikolatalar ile ilgili yapılan yeni bir araştırma ise test edilen ürünlerde ağır metal olduğunu ileri sürdü. Araştırmacılar bu durumun tüketicilerin farkında olması gereken bir konu olduğuna dikkat çekiyorlar. Peki, ağır metaller çikolataya nasıl ulaşıyor? Tüketimi nelere neden olabilir? Bu konuda endişelenmeli miyiz? İşte araştırma sonuçları ve uzman yorumları...
#ÇikolataHenüz iki yılı bile dolmadan dünyamızı dönüştürmeye başlayan yapay zekâ bir dönüm noktasına yaklaşıyor. Ya sadece beş yıl sonra hemen her alanda insanlardan daha iyi iş çıkaracak ya da hiçbir zaman yüzde 100 randımanlı olamayacak ve balonu yavaşça sönecek.
#Umut Fırat EroğluBoyner, UNDP ile sürdürülebilirliği güçlendirecek kadın liderlerin yetiştirilmesi için model niteliğinde bir projeye başlıyor. She Lab adındaki proje üniversitelerin bölüm veya il fark etmeksizin üç ve dördüncü sınıfta eğitim gören kız öğrencilerini kapsayacak. Seçilen adaylar 18 ay boyunca UNDP altyapısıyla yetiştirilecek. Boyner liderleri mentorluk yapacak. 210 kadının programa alınması hedefleniyor. UNDP daha sonra projeyi diğer ülkelere taşıyacak.
#Boyner