Bu yıl yedincisi düzenlenen Türkiye’nin kendi alanında en büyük ve en köklü pazarlama zirvesi ‘’İnteraktif Pazarlama Zirvesi 2012’’ ilk gününde interaktif dünyanın kapılarını şirket yöneticilerine, pazarlama ve sosyal medya profesyonellerine ve öğrencilere açtı.
19 ve 20 Eylül tarihlerinde İnteraktif Pazarlama Zirvesi (İPZ) 2012, interaktif ekonomi ne demek, interaktif pazarlamanın markalar için önemi, ekonomiye doğrudan katkısı ve interaktif yatırımların geri dönüşü gibi konuları ele alacak. Marketing Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Günseli Özen Ocakoğlu, İPZ 2012’yi ve interaktivitenin ekonomik değerini Piyasanet’e anlattı.
19 ve 20 Eylül tarihlerinde İnteraktif Pazarlama Zirvesi (İPZ) 2012, interaktif ekonomi ne demek, interaktif pazarlamanın markalar için önemi, ekonomiye doğrudan katkısı ve interaktif yatırımların geri dönüşü gibi konuları ele alacak. Marketing Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Günseli Özen Ocakoğlu, İPZ 2012’yi ve interaktivitenin ekonomik değerini Piyasanet’e anlattı.
#RöportajArabadayken, kulaklıkla toplu taşımadayken veya mutfakta yemek yaparken birçoğumuzun eli hâlâ radyoya gidiyor. Radyo Günü vesilesiyle kaliteli müzik sunan, gündemden haberler veren ve sohbetleriyle müdavimlerini yaratan en iyi radyo programlarını jürimize sorduk.
#RadyoStephen King, korku ve gerilim edebiyatının en ünlü yazarlarından. Dünya çapında çok satanlar listesine giren 50’den fazla romanı var. Usta ismin kitapları Türkiye’de Altın Kitaplar tarafından okura sunuluyor. Yayınevinin yöneticilerinden Batu Bozkurt’un Stephen King’le bizzat tanıştığını duyunca, bunun nasıl gerçekleştiğini öğrenmek istedim. Bozkurt’tan Stephen King’i de heyecanlandıran o özel buluşmanın detaylarını öğrendim.
#Stephen KingOna gülmemek mümkün değil. Tam yeni nesil kafası. Yarattığı her tiplemenin ruhuna girebilen, bunlar için ‘alter ego’ diyen; yine kendisinin yarattığı müthiş hazır cevap, ilişki koçu ‘Tutkum Boğuşmak’ karakteri ile fenomenleri olan Utku Ergin ile bir araya geldik.Sürekli yeniliğin peşinde, düşünen ve güldüren bir isim olan Utku Ergin, yıllar öncesinde stand-up ve komediyle uğraşanlara ‘Açık Mikrofon’ platformunu kuruyor.İnsanlar kendi dilinde bile espriyi zor yaparlarken, yapsa da anlaşılmazken, Utku Ergin California’da İngilizce stand-up gösteriler yapmış.YüzdeYüz İlham Veren Sohbetler’de bu hafta işi güldürmek olan insanın iç dünyasına kapı araladık. Güldürmenin bile ne çok emek istediğini Utku Ergin ile fark ettik.Her şeye rağmen ve her şeye inat ‘gülmeyi sevenlere’ gelsin bu güzel sohbet...
#1Türk Hava Yolları Amerika’dan sonra İstanbul’dan gelip geçen Uzakdoğulu yolcuların da peşine düştü. Dünyanın en fazla transit yolcu taşıyan havayollarından biri olarak, transit yolcularını bir-iki gün ya da birkaç hafta Türkiye’de kalmaya ikna etmek için önce Seul’e sonra da Tokyo ve Singapur’a çıkarma yaptı. Tek amaç Türkiye’de sadece deniz, kum ve güneş değil insanlığın sıfır noktası gibi tarihi değerlerin de olduğunu anlatmak.
#Türk Hava YollarıDünya’nın en büyük ikinci tekne ve -yat fuarı 16. Uluslararası Deniz Araçları Ekipmanları ve Aksesuarları Fuarı – CNR Avrasya Boat Show, yerli ve yabancı ziyaretçi rekoru ile açıldı.Bu yıl 17-24 Aralık tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde deniz tutkunları için düzenlenen, sektörün pusulası olan Avrasya Boat Show birbirinden değerli ve özel teknelerle büyük ilgi görüyor.
#117 Eylül-20 Kasım tarihleri arasında ücretsiz gezilebilecek 17. İstanbul Bienali’nde ağırlıklı olarak Müze Gazhane ve Pera Müzesi’nde öğrendiğimiz jeolojik, ekolojik, hidrofonik, folklorik, antropolojik, topografik bilginin, gerçeğin haddi hesabı yok. Bienal, elinizde kumanda, bir kıtadan diğerine sizi sürüklerken ayağa kalkmak için hiç de geç olmadığını söylüyor.
#17. İstanbul BienaliGelecek Düşünürü ve Küratörü Ufuk Tarhan’ın ‘yakın geleceğin gösterimini izleyeceksiniz’ dediği ‘Yarının İşini Yarına Bırakma’ kitabı okuyucularıyla buluştu. Çoğumuzun aklından geçen kaygılı düşünceler, yanıtlarını arayıp bulmaya çalıştığımız sorularla kitabına başlayan Tarhan, bundan sonra en çok konuşulacak, hedeflenecek şeylerin de ilk kez bir arada yazıldığını belirtti. Söyleşimizde dikkat çektiği geleceğin kilit ve belirleyici kavramlarını da konuştuğumuz T- İnsan Ufuk Tarhan, “Hiper teknolojik gelişmeler; über sosyopolitik ve psikolojik dönüşümler; beter ekolojik ve ekonomik fırtınalar; üzen etik ve ahlaki çöküşlerle savrulup yalpaladığımız kafa karıştıran, beyin yakan bir çağdayız. Geleceği anlamlandırabileceğimiz kavramları anlayıp, yarının işini yarına bırakmayan, geleceğini kodlayabilen nesillere dönüşmemiz gerekiyor” dedi.
#Ufuk TarhanGün geçmiyor ki “metaverse”e yönelik yeni bir haber ya da gelişme ile karşılaşmayalım… Forbes’da yer alan bir makale “metaverse ile ilgili Twitter paylaşımlarının geçen yıl %19,425 artış gösterdiğini” belirtti. 2021’in son günlerinde, metaverse özelinde gerçekleştirilen bir araştırmaya göre, “Z kuşağı metaverse’deki sanal mağazalarda alışveriş yapma konusunda oldukça pozitif düşünüyor”.
#HürriyetHazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, "Hükümetimizin ihracatı desteklemek amacıyla yüksek döviz kuru hedeflediğine yönelik iddialar doğru değil" dedi. Bakan Elvan, "Esnafın 2021’den önce kullandığı hazine destekli kredilerin faizlerinin ortalama yüzde 75’ini yıl sonuna kadar biz karşılayacağız" açıklamasında bulundu.
#Bakan ElvanKanal D’nin flaş dizisi “Yargı”da haftalarca merak edilen soru yanıtını buldu, katil Engin çıktı! Katilin kimliği yalnızca seyirciyi değil, Engin’i canlandıran Onur Durmaz’ı da şaşırttı: “Ben de katil olduğumu 5’inci bölümün senaryosu elimize geçtiğinde öğrendim.” Başarılı performansıyla adından söz ettiren Durmaz’la oyunculuk kariyerini ve “Yargı” macerasını konuştuk.
#Onur DurmazYolları İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde kesişir. Dr. Pınar Oğuz Ekim, 3 yıl önce Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde okuyan öğrencileri Bekir Bostancı, Sercan Çağdaş Tekkök ve Mehmet Emre Söyünmez’le birlikte TÜBİTAK için projeler geliştirmeye başlar. Süreç içerisinde sterilizasyon robotundan akıllı reklam robotuna kadar çeşitli proje ve ürünler ortaya çıkar. Bekir Bostancı, Sercan Çağdaş Tekkök ve Mehmet Emre Söyünmez, hocaları Dr. Pınar Oğuz Ekim’le birlikte İzmir Bilimpark’ta Advoard Robotik’i kurar. Ve yapay zeka aracılığıyla rota çizebilen, insan gücüne olan ihtiyacı üçte iki oranında azaltan otonom taşıma robotunu piyasaya çıkarırlar. Amerikalı bir şirketten de yaklaşık 1 milyon TL’lik yatırım desteği alan Advoard Robotik’in gündeminde ise hem otonom taşıma robotlarını geliştirmek hem de farklı sektörlere ürünler geliştirmek ile yurtdışına açılmak var.
#1Uluslararası şirketlerin, Asya merkezli üretim ağına alternatif oluşturmak için yeni arayışlara yöneldiğine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bu arayışlarda sanayisi, üretim kapasitesi, rekabetçi fiyatları, nitelikli işgücü, coğrafi konumu, güçlü sağlık ve ulaşım altyapısı ile Türkiye, en gözde ülkelerden biri haline geldi” dedi.
#GazetehaberleriHazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan "Tüketim, yatırım ve ihracattaki toparlanma eğiliminin büyümeyi pozitif etkilemesini, 2020 yılında büyümenin yüzde 0,3 olmasını bekliyoruz. 2022 ve 2023 yıllarında istikrarlı bir büyüme dönemine gireceğiz" dedi.
#Lütfi ElvanEve kapandığımız günlerde popülerleşen ve hayatımızdaki yerini sağlamlaştıran yeniliklerden biri de ‘çevrimiçi’ eğitimler... Dijital platformlar üzerinden yapılan seminerler, atölye çalışmaları ve konferansların 20 bin kişi ağırlayanı bile var. Alanlarında uzman isimler aklınıza gelebilecek pek çok konuda dersler veriyor...
#GazetehaberleriDaha yaşanabilir bir dünya için, değer yaratan işlerin geleceğini dizayn edecek nesillerin yetişmesine destek olmak üzere yola çıkan GelecektekiSen platformu, işinin geleceğine hazırlanan üniversitelilerle kurumları Future You Build online etkinliğinde bir araya getirdi.
#Teknoloji