DEM’in önemli ismi Leyla Zana, Siverek’te şu açıklamayı yapmış:*“İstanbul’daki Kürtlere sesleniyoruz: Kendinize oy verin. Diyoruz ki artık DEM, bizim DEM’imizdir. Biz kimsenin uşağı değiliz. ‘Oyunu bana ver ama görünmez ol’ diyorlar. Biz hayalet değiliz. Bizi aptal yerine koyuyorlar.”
#DEM PartiSon dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da "İlim Yayma Ödülleri Takdim Töreni"nde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Batı ülkeleri başta olmak üzere toplumların geleceklerinden endişe duymasının sebebi yeni nesillerin avuçlarından kayıp gittiğini görmesidir. Yeni neslimizi yeni iletişim mecralarının sinsi etkilerine karşı korumalıyız. Son dönemde ciddi bir erozyon hatta yozlaşma yaşandığını görüyoruz" ifadelerini kullandı.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanKOMEK Konya başvuru ekranı online olarak erişime açıldı. Komek.org.tr adresinden kayıt işlemlerini gerçekleştirebilecek olan vatandaşlar, belirlenen branşlarda eğitim alabilecek. Güz döneminde yüz yüze eğitimle hizmet verecek KOMEK, başvurularını online sistem üzerinden alacak. Peki, KOMEK başvurusu nasıl yapılır? İşte, Komek.org.tr üzerinden alınacak olan başvuru süreci hakkında detaylı bilgiler
#KomekSonu al ile biten kelimelerin listesi birçok kişinin merak ettiği listelerden biridir. Özellikle kelimelere duyan kişilerin araştırdığı konular arasındadır. Bu bakımdan hangi kelimelerin sonu al ile bitiyor öğrenebilir ve istediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Sonu al ile biten kelimeler listesi -3, 4, 5, 6, 7, 8 harfli al ile biten kelimeleri derledik.
#Eğitimİslam dini kişilerin ferdi ve sosyal hayatlarında temizliğe son derece titizlik gösterilmesini istemektedir. Bu anlamda karşımıza Necaseti galize ve necaseti hafife kavramları çıkmaktadır. Bu kavramlar İslam dininde sıklıkla araştırılan kavramlardan birisidir. Peki Necaseti Galize ve Necaseti Hafife nedir? İşte, merak edilen tüm detayları sizler için derledik.
#Necaseti Galize Ve Necaseti Hafife Nedir?Camilerin Müslümanların yaşadığı her yerin Müslüman diyarı olduğunu gösteren sembollerden biri olduğunu ifade eden Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Nerede bir cami var, oranın İslam diyarı olduğunu camiyi görünce, minareyi görünce, ezanı duyunca burada Müslümanlar var deriz. Camiler bu memleketin tapusudur” dedi.
#Bekir BozdağKonya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) ile Aile Sanat ve Eğitim Merkezleri'nde (ASEM) yeni dönem kayıtları başladı. Güz döneminde hem yüz yüze hem de uzaktan eğitimle hizmet verecek KOMEK, başvurularını online sistem üzerinden alacak. Peki, KOMEK başvurusu nasıl yapılır? İşte, Komek.org.tr üzerinden alınacak olan başvuru süreci hakkında detaylı bilgiler
#Komekİznik için “Dört kapı, dört medeniyet” denir. Bu; İstanbul, Yenişehir, Lefke ve Göl kapıyla çevrilen Roma-Bizans-Selçuklu-Osmanlı geçmişine atfedilen bir söz. Gelin aynı adlı gölün kıyısındaki eski zaman kentinin kapısını çalalım. Hikâyelerinin kudreti başınızı döndürecek, hazırlıklı olun...
#SeyahatÖlü kurbanı diye bir dini vecibe olup olmadığı, Müslüman alemi tarafından internet üzerinden sorgulanıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından cevap bulan ölü kurbanı hususu, kamuoyu ile paylaşıldı. Peki, Ölü kurbanı diye bir kurban çeşidi var mıdır? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler
#KurbanÇanakkale'de, 18 Mart Hatime Ana Ulu Cami'nin açılışında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "'Bu ezanlar ki şehadetleri dinin temeli, ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli' derken İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy, bu mesajı veriyor. Bu duayı yapıyor. Bu bir duadır. İstiklal Marşı, baştan sona milletimiz için yapılmış bir duadır" dedi.
#Diyanet İşleri BaşkanıDilimize Arapçadan geçmiş olan ilmihal kelimesi, ilim ve hal sözcüklerinin birleşmesiyle oluşturulmuştur. İlim, bilgi ve öğreti anlamına gelirken, hal, bir şeyin temelini oluşturan şartların tamamı demektir. İslam dininin temel kaidelerini öğretmek için yazılan kitaplara ilmihal denir. Ülkemizde ''ilmihal'' adıyla yayımlanan ilk kitap Birgivi'nin 1812 yılında kaleme aldığı Mızraklı İlmihal'dir. İlmihal nedir, ne anlatır, kim tarafından yazılır tüm detayları ile derledik.
#İlmihalİslamiyet'te bir müminin hayatının her alanına ilişkin düzenlemeler mevcuttur. Namaz başta olmak üzere yerine getirilmesi mükellefiyeti yüklenmiş olan ibadetlerden birisi de "zekat vermektir". Zekat da tıpkı namaz gibi İslamiyet'in şartlarından biridir. Zekat meselesi derinliği olan, toplumsal özelliği bulunan hassas bir konudur. Kuran'da pek çok ayette zekatı veriniz emri yer almaktadır. Zekatın tüm inceliklerini bilmek ve mükellefiyet bulunuyorsa zekatı vermek bir Müslümanın borcudur. İşte zekat nedir, zekata tabi olan mallar ile zekata tabi olmayan mallar, şartları ve konu hakkında çok daha fazlasını sizler için derledik.
Hac, Müslümanların Kabeyi ziyaret ederek gerçekleştirdiklerin ibadettir. Hacca gitmek, durumu iyi olan, aklı yerinde, ergenlik çağına erişmiş ve hür olan kimseler için farz olan bir ibadettir. Kabeye gitmek iki şekilde gerçekleşir. Hac ve umredir. Hac ibadeti sırasında yapılması gereken başka ibadetler ve sünnetler de vardır. Bunlardan biri de şeytan taşlamadır. Şeytan taşlamada atılan taş sayısı kaçtır? Vaktinde atılamayan taşlara ne olur? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Şeytan Taşlamaİslamiyet, insanların hem dünya hem ahiret hayatını düzenlemektedir. Allah, Kuran'da inananlar için her konuda rehber olacak bilgileri göndermiştir. O kitap bir rehber ve ahiret yolculuğu için en güzel azık olarak tarif edilmektedir. Hz. Muhammed ömrü boyunca imanı, ibadetleri ve amelleri ile hem sahabeye örnek hem de daha sonra gelecek olan Müslümanlar' a yol gösterici olmuştur. Müslüman kişinin çok incelikli bir hayat sürmesi gerektiği anlaşılmaktadır. İşte seddi zerai nedir, ne anlama gelir, en çok hangi mezhep kullanır ve konu hakkında çok daha fazlasını sizler için derledik.
İslamiyet'te insanların yapmakla mükellef oldukları pek çok ibadet bulunmaktadır. İslam'ın beş şartından biri olan Hacca gitmek de böyle bir ibadettir. Şartları taşıyan her Müslüman'a hac vazifesi bir mükellefiyet olarak emredilmiştir. Hac ibadetinin ise teferruatlı bir süreci vardır. Hacca gidecek ve Hac vazifesini eda edecek olan müminlerin bütün bunları iyice öğrenmesi şarttır. İşte hac ve sa'y nedir, nerede yapılır, geçerli olmasının şartları, vacipleri ve konu hakkında çok daha fazlasını sizler için derledik.
#Sa'y Nedirİslamiyet, insanların dünya ve ahiretteki tüm hayatlarını düzenleyen bir dindir. Müminin bir kul olarak iman, ibadet ve amelleri kadar günlük yaşamına da yön veren bir sistemdir. Müslüman, her konuda İslam'ın getirdiği hükümlere uymakla mükelleftir. Hz. Muhammed yaşarken sahabeye bu konularda eylem ve sözleri ile yol gösterici olmuştur. Müslümanca bir hayat yaşamak ve Allah'ın rızasını kazanmak için bir kişinin bu kurallara uyması ve bu davranışları göstermesi beklenir. Hz. Peygamber, camiye temiz bir şekilde ve güzel kokular sürünerek gidilmesi gerektiğini izah edecek kadar sahabeye ve müminlere yol gösterici olmuştur. İşte ilgiyle okuyacağınız azil nedir, İslam' da azil yapmak caiz midir ve konu hakkında çok daha fazlasını sizler için derledik.
#Azil NedirAK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ile geçmişe yolculuk yaptık… Adını taşıdığı, ancak hiç tanımadığı dedesinin 7 cephede yaptığı savaşları dinleyerek büyüdüğü Fatih’teki Sanki Yedim Camisi’ne komşu evlerini, küçük yaşta neden ‘Yeter artık vali buluşması!’ diye isyan ettiğinin hikâyesini dinledik.
#Numan KurtulmuşÖlü kurbanı diye bir kurban çeşidi var mıdır? Ölmüş biri için kurban kesilebilir mi? soruları Kurban Bayramı öncesinde merak edilen konular arasında yer alıyor. İşte Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklama..
#Ölü KurbanıDanıştay 10. Dairesi, Ayasofya'nın camiden müzeye dönüştürülmesine dair 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etti. Böylece Ayasofya'nın cami olarak ibadete açılmasının önü açılmış oldu. Hürriyet Gazetesi yazarı Nedim Şener, Ayasofya mozaiklerine ne olacağı hakkında yazmıştı.
#Nedim ŞenerArtık herkes görüyor ki Ayasofya’nın ibadete açılması önünde hukuki açıdan hiçbir engel yok. “Batı’da İslamafobiyi arttırır”, “Cuma cami olsun, pazar kilise” diyen aklı evveller de var, Ayasofya’nın ibadete açılmasını Kudüs’teki Mescid-i Aksa ve Batı ülkelerindeki camilerin durumu ile kıyaslayan da...
#Yazarİstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı, yeni tip koronavirüs tedbirleri nedeniyle ramazan ayında insanların kendi evlerinde teravih namazını kılabileceklerini belirterek, "Peygamber efendimiz de teravih namazını kimi zaman mescitte cemaatle kılmış, kimi zaman da farz bir ibadet olmadığını göstermek amacıyla evinde eda etmiştir. Bu sene Efendimizin teravihi evde kılma sünnetini öne çıkaracağız." dedi.
#İstanbul MüftüsüOnline kütüphane ve arşivler evde kalan okurların beğenisine sunuluyor. "Hayat Eve Sığar" sloganıyla hayata geçirilen "Evde Kal" günlerinde her türlü bilgi ve kaynağa ulaşmak adına hem dünyadan hem de Türkiye'den online kütüphane ve arşivler kitapseverlerin kullanımına açıldı.
#Hayat Eve SığarDiyanet İşleri Başkanlığı (DİB) Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı (MBSTS) 2020 için başvuru ekranı ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden yayımlandı. 18-24 Şubat tarih aralığında yapılacak olan DİB MBSTS başvurusu, yayımlanan kılavuz aracılığıyla gerçekleşecek. Peki, DİB MBSTS başvurusu nasıl yapılır? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler
#Dib