Özellikle doğu bölgelerimizin en temel lezzetlerinden olan ve kebaba rakip olarak görülebilecek bol etli içli köftenin evde yapımının zor ve zaman alıcı olduğu bilinir. İçli köftelerinizi doldururken köfteye kolay şekil vermek için her bir doldurma işleminden önce elinizi suya ya da yağa batırın. Peki, haşlama içli köfte ve kızartmalık içli köfte tarifi nasıl yapılır? Evde kolay içli köfte tarifi ve malzemeleri hemen aşağıda...
#İçli KöfteAnadolu mutfağının geleneksel lezzetlerinden içli köfte Gelinim Mutfakta yarışması ile yeniden gündeme geldi. Yapımı özel bir maharet gerektiren içli köfte tarifi, usulüne uygun yapıldığında damak çatlatan bir lezzete dönüşür. Peki, içli köfte nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? İşte, içli köfte tarifi ve malzemeleri...
#Gelinim Mutfakta İçli Köfteİçli köfte tarifi ve malzemeleri her dönemde yoğun ilgi görüyor. Bu yemeği isterseniz haşlayarak, isterseniz de kızartarak hazırlayabiliyorsunuz. İçli köfte malzemeleri arasında kıyma, ince bulgur, maydanoz, ceviz gibi ürünler bulunuyor. Peki içli köfte nasıl yapılır? İşte sevilen yemeğin tarifi ile ilgili bilgiler
#İçli KöfteMasterChef analı kızlı tarifi ve malzeme listesi izleyiciler tarafından merak ediliyor. İçli köfte, bulgur köftesi, nohut ve etin aynı tabakta buluştuğu bu lezzet Adana mutfağına ait. Yapımı zahmetli olsa da tadı buna değer. Ayrıca oldukça da doyurucu bir tarif. Peki analı kızlı çorbası nasıl yapılır, malzemeleri neler? Eğer denemek isterseniz, analı kızlı tarifi, yapım aşamaları ve malzeme listesi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
#Analı Kızlı TarifiSevgili lezzetsever dostlarım; Bu hafta size “soğan sever misiniz?” sorusuyla geldim. Soğanla mesafeli olan, soğanı seven fakat diri tüketemeyen, hatta kıyma köftesine efsane bir alternatif arayanları tek bir tarifte buluşturmak istiyorum; kırmızı soğan köftesi. Minimal malzemelerle maksimum lezzet sunan soğan köftesi, iddia ediyorum ki size kaç adet yediğinizi unutturacak.
#Kırmızı SoğanKalabalıklardan, trafik kaosundan çok hoşlandığımı söyleyemem ama “Nisan’da Adana’da Portakal Çiçeği Festivali” söz konusu olduğunda akan sular duruyor. Kentin o coşkusu, farklı özelliklere sahip, farklı kültürlerden gelen milyonlarca insanın bir aradalığı portakal çiçeğinin kokusu gibi insanı sarıp sarmalıyor. Bu yıl festival tarihi biraz ötelendiği için portakal çiçeği pek fazla yoktu ama onun yerini adeta terapi etkisi yapan dolunayda Seyhan Nehri panoraması aldı...
#Müge AkgünGüneydoğu Anadolu Bölgesi'nin tarihi ve kültürü ile önemli kentlerinden birisi Adıyaman. Tarihi olarak en eski yerleşim yerlerinden biri olan Adıyaman, ev sahipliği yaptığı pek çok değerli medeniyetin izlerini geçmişten günümüze yansıtabilmeyi başaran ender yerleşim yerlerindendir. Muhteşem doğası Nemrut Dağı'ndan Cendere Köprüsü'ne kadar görülmesi gereken yerleriyle çok sayıda yerli ve yabancı turisti en güzel şekilde ağırlıyor. Bu güzelliklerden biri de zengin mutfağıdır. İşte Adıyaman Yemekleri - Adıyaman'da ne yenir ve neyi meşhur? Adıyaman mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesini derledik.
#Adıyaman'da Ne Yenir Ve Neyi Meşhur?Mardin usulü içli köfte kitel tarifi günün aranan lezzetleri arasında yer alıyor. Haşlama ya da kızartma şeklinde hazırlanabilen Mardin usulü içli köfte kitel baharatları ile eşsiz bir lezzete dönüşüyor. Kitel adını bulgurun çeşidinden alıyor. Bu bulgur türü özellikle Doğu , Güneydoğu ve İç Anadolu bölgelerinde tercih ediliyor. Peki, kitel nedir, nasıl yapılır? İşte, Mardin usulü içli köfte kitel tarifi ve malzemeleri...
#Kitel TarifiYeni yazı dizimizde sizleri alıp Ankara’nın cadde ve sokaklarında bir gezintiye çıkarıyoruz... Gezinti esnasında sizin ve sevdiklerinizin “Hatırası Var” dediğiniz, güzelliklerle süslenmiş yer ve mekânlarla yeniden hemhal olup birlikte geçirdiğiniz hoş anılarınızı canlandırmak ve geçmişle bir nevi hasret gidermek... Dertleşmek belki de... Hazırsanız başlayalım...
#Hatırası Varİçli köfteye benzer bir tarif olan kitel, ekranların ilgiyle takip edilen yarışması MAsterChef ile gündeme geldi. Kitel de bulgurla yapılıyor olsa da şekli ve malzemelerindeki farklılıklarla aslında içli köfteden ayrı bir lezzet. Peki, kitel nedir, nasıl yapılır? İşte, MasterChef kitel tarifi, yapımı ve malzemeleri.
#KitelRamazan'ın sonlarına yaklaşırken sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler her gün iftar menülerini özenle oluşturmaya devam ediyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın yirmi altıncı gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 8 Mayıs Cumartesi, Ramazan'ın 26. günü iftar menüsü...
#İftar MenüsüRamazan ayıyla birlikte sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler her gün iftar menülerini özenle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın on dokuzuncu gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 1 Mayıs Cumartesi, Ramazan'ın 19. günü için iftar menüsü...
#RamazanEsnaf, sanatkar ve gerçek kişi tacirlere verilecek desteklerde başvurular bugün başlıyor. Bilindiği üzere, koronavirüs salgınının (COVID-19) ülkemiz ticari hayatı üzerindeki olumsuz etkilerinin azaltılmasına yönelik çeşitli tedbirler alınmaktadır.
#EsnafGüneydoğu Anadolu bölgesinde yer alan ve kuruluşu Milattan Önce 3 bin 650 yılı olarak bilinen Gaziantep, dünyanın en eski ve en kadim 10 şehrinden biri… Dülük Antik Kenti, Zeugma Antik Kenti, gibi önemli tarihi kalıntılarının yanı sıra Gastronomi dalında UNESCO'nun Yaratıcı Şehirler ağına girerek önemli bir turizm potansiyeline sahip olan kent Gaziantep ziyaretçilerini bekliyor. İşte size Gaziantep gezi rehberi…
#GaziantepYeri gelir peygamberler, yeri gelir camiler şehri diye anılırmış Urfa. Kimilerine göre hanlar, kimilerine göre de efsaneler kentiymiş isotun anavatanı. Benim içinse, bütün şehri gökyüzünde süzülen kuşların cıvıltısı eşliğinde gezdiğimden olsa gerek kuşlar diyarıydı Urfa. Şayet Urfa’ya gitmek istiyorsanız elinizi çabuk tutun derim. Kurumayı bekleyen isotların kırmızıya boyadığı damları ve hasat zamanı olması nedeni ile yolları beyaza bürüyen pamuk tarlaları ile Ekim ayı Urfa’nın en güzel zamanı.
#URFAYeri gelir peygamberler, yeri gelir camiler şehri diye anılırmış Urfa. Kimilerine göre hanlar, kimilerine göre de efsaneler kentiymiş isotun anavatanı. Benim içinse, bütün şehri gökyüzünde süzülen kuşların cıvıltısı eşliğinde gezdiğimden olsa gerek kuşlar diyarıydı Urfa. Şayet Urfa’ya gitmek istiyorsanız elinizi çabuk tutun derim. Kurumayı bekleyen isotların kırmızıya boyadığı damları ve hasat zamanı olması nedeni ile yolları beyaza bürüyen pamuk tarlaları ile Ekim ayı Urfa’nın en güzel zamanı.
#URFAMulti Şef, sevdiklerinize harika lezzetler yaratabileceğiniz; çırpma, karıştırma, yoğurma gibi birçok işlemi ustalıkla yapmanızı sağlayacak tam profesyonel mutfak makinesidir. Mutfağının şefi olmak isteyenler için Arçelik Multi Şef’i kullanmanın püf noktalarını sıraladık!
#ArçelikBirbirinden güzel doğa harikaları ve eski tarihlerden beri birçok imparatorluğa ev sahipliği yapmış, tarihi yerleri gez gez bitmeyen Muş ve Bitlis’te 3 gün geçirdim. Birbirinden güzel yemeklerini tattım ve türkülerini öğrendim. Yolunuz düşerse bu iki şehre işte yapmanız gerekenler...
#MuşO Antep, Şam fıstığı diye bildiğiniz fıstığın yüzde 60’ı burada üretiliyor. Yine Türkiye’nin yüzde 70 buğdayı bizden çıkıyor. Ama Gaziantep bizim sadeyağı alıyor, buğdayı alıyor, fıstığı alıyor, baklavayı yapıyor, oluyor Gaziantep baklavası. Ustalar onlardaydı. Ama artık biz de varız, yemeklerimizin lezzetini göstereceğiz. Burası 12 bin yıllık tarihi, mutfağı olan bir şehir.
#ŞanlıurfaHatay bence gastronomi turizminin en önde gelen kentlerinden biri... Arap, Türk, Nusayri, Ermeni, Yahudi kültürlerinin birbirlerini etkilemesiyle ortaya muhteşem bir mutfak çıkmış. Masalar öylesine lezzetli yemeklerle donanıyor ki insan hangisinden başlayacağını şaşırıyor. İşte Hatay'ın lezzet durakları...
#Seyahat