Osmanlı başkenti olmanın mimari mirasını günümüze taşıyan tarihi ve güzel kent Bursa’yı çocuklar da çok seviyor. Tarihi kişiliklerle ilgili bilgileri somut olarak görebiliyor, dünyadaki benzerleriyle yarışan bilim merkezi Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi’nde (GUHEM) Ay yürüyüşünü deneyimleyebiliyorlar. Henüz plan yapmayanlara sömestirin ikinci yarısı için önerilerimiz var.
#SeyahatBir haftalık ara tatilde mutfaktan çıktım, Bursa’ya bir aile gezisi planladım. Öyle nefis şeyler yedik içtik ki sizlerle de paylaşmak istedim. Önerilerimden sonra, süt helvası ve tahanlıdan ilk kez yiyenleri çok şaşırtan cantığa, yoğurtlu döner kebabından pideli köftesine siz de Bursa’yı adım adım gezmek isteyeceksiniz.
#Süt HelvasıDenizli, Türkiye’nin ve dünyanın bir numaralı kekik üreticisi. Narı ve üzümüyle turizmin yanı sıra tarımıyla da öne çıkan ender şehirlerden. Ziyaretim sırasında tattıklarımdan aklıma kazınan Kale biber tatarı -altındaki kuru yoğurdu, ortasındaki küçük ve etrafındaki büyük; çıtır Kale biberleriyle- denediğim diğer versiyonların çok üzerinde...
#DenizliAnadolu’nun en iyi mutfaklarından biridir Konya. Asırlar boyu birçok medeniyete ev sahipliği yaptı. Hititler, Frigler, Lidyalılar, Persler, Romalılar gibi daha birçok medeniyet Konya’da yıllar boyu hüküm sürdü. Bu medeniyetlerin kültürleri, kuşkusuz kendine özgü yemeklerle zenginleşti. Konya mutfağı, Selçuklu saraylarında harmanlanan ve Mevlevî erkanının kendine has usulleriyle yoğrulmuş muhteşem bir oluşumdur. Konya mutfağı, yemeklerinde zenginlik, pişirme sanatları, yeme içme kültürleri ve adabıyla kendine özgü bambaşka bir ekol oluşturmuştur. Bu kadar güçlü bir mutfağı olan yörenin elbette İstanbul gibi metropolde hayranı olması kaçınılmaz. Konya lezzetlerini yemek için bu kente gitmeyi beklemeyin. İşte size İstanbul’da bu enfes yemekleri layıkıyla yapan 3 mekân...
#Konya MutfağıBursa denilince akla ilk gelenler arasında hiç kuşkusuz kestane şekeri, İskender kebabı, şeftali ve İnegöl köftesi yer alır. Konumuz yemek olunca öncelikle bunları sıraladım ama aslında yeşil türbeleriyle, camileriyle, ulu çınarlarıyla ünlü ve en önemlisi Osmanlı Devleti’nin ilk başkenti olma özelliğine sahip kadim bir şehirdir Bursa. Bugün sizlere günübirlik Bursa gezimde tatma fırsatı bulduğum bazı lezzetlerden ve deneyimlerimden bahsetmek istiyorum.
#Ali Miraç AşıkKaracadağ Volkanik Dağı, Diyarbakır'a 40 km uzaklıkta… 11 milyon yıl önce püskürttüğü lavlar Dicle kenarına kadar geldi ve bu şehrin kuruluşunda etken olan meşhur Bazalt taşını oluşturdu. O günden bugüne dek Diyarbakır’da çok şey değişti. Bakalım günümüz Diyarbakır’ın da neler yapabiliriz?
#DiyarbakırHatay'ın eşsiz lezzetleri ve yöresel ürünleri İstanbullularla buluştu. 16 Aralıkta sona erecek gastronomi şenliği için Hatay İş adamları ve Bürokratları Derneği Genel Sekreteri Adnan Dolapcıoğlu, Hatay UNESCO tarafından, 26. Gastronomi Yaratıcı Şehir ünvanına sahip dedi.
#HatayTürkiye’nin en iyi ‘Sokak Lezzetleri’ Emaar Square Mall’da Nohut pilav, çiğ köfte, içli köfte... Sokak Lezzetleri denince listenin en üst sıralarında yer Sabırtaşı, Balat Pilavcısı, Hacı Beşir Usta, Elde Börek ve Hüseyin Usta Square Mall’da buluştu.
#Emaar Square MallÇeşit çeşit balıklardan şişe dizilen kebaplara ve neredeyse kağıt kadar ince açılan baklavalara kadar ülkemiz damak tadına düşkün gezginler için adeta bir cennet... Peki, bu çeşitlilik içinde Türkiye'de mutlaka tadılması gereken lezzetler neler ve bu tatları denemek için rotanızı nerelere çevirmelisiniz dersiniz? İşte size Türkiye'den 8 lezzet durağı
#Türk Yemekleri