Cennet hurması, yaş hurma, ya da Trabzon hurması olarak bilinen şifalı meyvenin hasadına başlandı. Pazarlarda ise kilosu 15 liradan satılıyor. Her derde deva olan gizli hazine cennet hurması vitamin ve mineral açısından oldukça zengin. Bu nedenle de kışın hastalıklara karşı adeta kalkan oluyor. Cennet hurması hem kuru hurma hem de yaş hurma olarak tüketilebiliyor. Ancak tek sorun bu yıl fiyatları cep yakıyor. Kilosu 15 ila 20 lira olan cennet hurmasının kurusu ise 150-200 lira arasında değişiyor. Peki, cennet hurması ne işe yarar, neye iyi gelir? İşte cennet hurması faydaları...
#Cennet HurmasıBesinlerin suları birbirinden farklı hastalıklara şifa olmaktadır. Özellikle hurma suyunun içeriğindeki lif nedeniyle vücuda yararları da saymakla bitmez. Hurma suyu ne işe yarar, nasıl yapılır ve kullanılır? Hurma suyunun cilde ve vücuda faydaları nelerdir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Hurma SuyuKeçiboynuzu genellikle keçiboynuzu ağacının meyvesini veya kabuklarını ifade eder. Keçiboynuzu ağaçları Akdeniz bölgesine ve Orta Doğu'ya özgüdür, ancak ağaçlar artık dünyanın çoğu yerinde bulunmaktadır. Keçiboynuzun faydalarını hemen hemen herkes bilir. Ancak bunun yanı sıra keçiboynuzunun özü de en az kendisi kadar faydalıdır. Peki, keçiboynuzunun özü ne gibi faydalar sağlar detayları ile derledik.
#FaydalarıGlikojen kelimesinin kökeni Fransızcadan gelmektedir. Dilimizdeki Türkçe karşılığı karaciğerdeki glikoz deposu işlevini gören bir kimyasal madde olarak geçmektedir. Glikojen ve alandaki diğer bilimsel terimler bir insanın beslenmesinde geçen sözcüklerdir. Protein, karbonhidrat, yağ, vitamin, mineral kelimeleri tüketilen gıdalarda yer alan beslenmenin vücuttaki tasarımını anlatan sözcüklerdir. Bu bakımdan bilgilendirme amaçlı olarak glikojen nedir, ne işe yarar, nelerde bulunur ve nerede depolanır detayları ile derledik.
#Glilojen Nedir Ve Ne İşe Yarar?Palm yağı ismi ile de bilinmekte olan palmiye yağı farklı özellikte bulunan bir yağdır. Palm yağı bazı hazır gıdaların içerisinde bulunmaktadır. Palm yağının tüm dünya üzerinde oldukça fazla kullanıldığı bilinmektedir. Palm yağı nedir, nasıl yapılır ve neye iyi gelir? Palm yağı faydaları ve kullanımı nasıl olmalıdır? İşte, palm yağı hakkında merak edilen tüm detayları sizler için derledik.
#Palm Yağı NedirHurma yağı, 5000 yıllık bir geçmişe sahiptir. Hurma yağı, Palmiye yağı olarak da bilinen hurmanın çekirdeklerinden elde edilen bir yağ türüdür. Palmiyegiller familyasından gelen hurma, Osmanlı ve Türk mutfağında öneli bir yere sahiptir. Hurma yağı nedir, nasıl yapılır ve neye iyi gelir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Hurma Yağı NedirPalmiye ağacı; hemen bütün kıtaların tropikal yerlerinde yetişen ve pek çok özelliğiyle dikkatleri çeken ağaç türlerinden biridir. Peki palmiye ağacı nedir, nerede ve nasıl yetişir? Palmiye ağacı özellikleri, bakımı ve faydaları hakkında bilgi nelerdir? İşte detaylar.
İnsan vücudunda hayati önem taşıyan minerallerden biri olan magnezyum, vücudumuzda bulunan enzimlerin çalışması için kilit role sahiptir. Peki, magnezyum başka ne işe yarar? Magnezyum hangi besinlerde bulunur? Magnezyum eksikliği nasıl giderilir? Konuyla ilgili merak edilen soruların yanıtlarını uzmanlardan öğrendik.
#MagnezyumHakka Suresi mushaftaki sıralamada altmış dokuzuncu, iniş sırasına göre yetmiş sekizinci sûredir. Mülk sûresinden sonra, Meâric sûresinden önce Mekke’de inmiştir. Peki, Hakka Suresi anlamı nedir, Türkçe ve Arapça okunuşu nasıl? İşte Hakka Suresi Anlamı, Tefsiri, Türkçe ve Arapça Okunuşu (Diyanet Meali)
#Hakka SuresiHûd suresi okunuşu, anlamı ve tefsiri Müslümanlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Mekke döneminde inen sure, 123 ayetten oluşmaktadır. Adını içinde söz konusu edilen Hûd peygamberden alan surede başlıca tevhit, peygamberlik, öldükten sonra dirilme ve ceza konuları ele alınmakta ve bunlar bazı peygamberlerin kıssalarıyla desteklenmektedir. İşte Hud suresi Türkçe ve Arapça okunuşu…
#HudUn bütün sessizliğiyle tezgahınızın üzerindeyken, eklediğiniz her damla su ona hayat katmaya başlar. Ateşin gücüyle pişmeye başladığında mis gibi kokusunu duyarsınız. İşte bu koku tıpkı bana hissettirdiği gibi milyonlarca insana kendini iyi hissettirir. Çünkü bu hayatın büyüsüdür!”
#KuşkonmazŞanlıurfa’da bulunan Göbekli Tepe’de gerçekleştirilen kazılarda elde edilen bulgular, yaklaşık 11 bin 600 yıl öncesine ışık tutuyor. Bilim insanları, dünyanın en eski kültürel etkileşim merkezlerinden biri olan bu bölgenin insanoğlunun “beslenme” konusundaki alışkanlıklarını değiştirdiğine inanıyor. Konya’daki Çatalhöyük ise 9 bin yıl önce yerleşim alanına dönüştürülmesi ile dikkat çekiyor.