Güncelleme Tarihi:
Vitamin ve mineral açısından oldukça zengin olan ve birçok hastalığa karşı koruyucu ve tedavi edici özellikleri olduğu bilinen Trabzon hurması hasadına başlandı. Cennet hurması şuanda manavlarda ve pazarlarda yerini almaya başladı. Ilıman iklimde yetişen cennet hurması faydaları ile kışın en çok tercih edilen meyveler arasında yer alıyor. Hamken buruk bir tadı olan cennet hurması, olgunlaştıkça yumuşak bir kıvama geliyor ve tadına doyum olmuyor. İşte sayısız şifa kaynağı cennet hurmasının faydaları...
Cennet hurmasının ana vatanı Çin ve Japonya’dır. Ülkemizde ise yoğun olarak Karadeniz bölgesinde yetişiyor. Karadeniz’in yanı sıra Hatay, Bilecik, Hakkari ve Adana’da da dahil olmak üzere ülkemizde geniş bir üretim alanına sahip olmaya başladı.
Cennet hurması vitamin ve mineraller açısından oldukça zengin bir besin. İçeriğinde A, C, B1, B2 ve B3 vitaminleri, karbonhidrat, fosfor, protein, kalsiyum, demir, sodyum, selüloz, potasyum ve magnezyum barındırıyor.
Cennet hurması, mide sorunlarına iyi geliyor. Özellikle gastrit sorunu olanlara tavsiye ediliyor.
Tam bir bağışıklık güçlendirici olarak anılıyor. Vücudu özellikle kış aylarında yaşanan grip, soğuk algınlığı gibi hastalıklardan koruyor. Mikroplarla savaşıyor.
Cennet hurması yüksek bir antioksidan kaynağıdır. Bu özelliği ile göz sağlığına da yarar sağlıyor.
Yaşlılığa bağlı olarak meydana gelen göz hastalıklarına karşı koyuyor.
Yüksek tansiyon sorunu yaşayanlar için de birebir. Cennet hurmasının tansiyonu ve kolesterolü düşürme özelliği bulunuyor.
Kansızlık tedavisinde kullanılıyor.
Cennet hurması, bağırsak iltihaplanmalarını tedavi ediyor. Düzenli kullanıldığında ishali gideriyor.
Yüksek bir lif kaynağı olan cennet hurmasının 100 gramında 3,6 oranında lif bulunuyor. Meyve, yüksek lif içeriği sayesinde kilo verme sürecini de kolaylaştırıyor.
Cennet hurması, önemli bir C vitamini deposudur. 100 gram cennet hurması, günlük C vitamini ihtiyacının yaklaşık % 13’lük kısmını karşılıyor.