Ünlü şarkıcı Katy Perry ve nişanlısı Hollywood yıldızı Orlando Bloom, Los Feliz, California’daki 32 dönümlük arazi ve üzerindeki ev yüzünden 83 yaşındaki bir emekli asker ile sürtüşme yaşıyor. 83 yaşındaki Carl Westcott'un iddialarına göre ünlü çift zor durumdaki adamın evini elinden almaya çalışıyor.
#Katy PerryBeyin küçülmesi, Serebral Atrofi olarak adlandırılmaktadır. İnsan yaşlanmaya başladığında kendini gösterir. Ancak öncesinde de bazı nedenlerden dolayı görülmektedir. Peki, beyin küçülmesi neden olur, belirtileri nelerdir detayları ile derledik.
#SağlıkModern tıptaki gelişmelere rağmen bazen tıbbi durumlar düzeltilememektedir. İlerlemiş, ilerleyici veya ölümcül bir hastalık, herhangi bir yaştaki bir kişinin günler, haftalar, aylar veya bazen bir yıldan fazla bir süre içinde ölmesine neden olabilecek, tedavisi olmayan, yaşamı sınırlayan bir durumdur. Peki, tedavisi olmayan hastalıklar nelerdir tüm detayları ile derledik.
#SağlıkNörodejeneratif hastalıklar dünya çapında milyonlarca insanı etkilemektedir. Alzheimer hastalığı ve Parkinson hastalığı en sık görülen nörodejeneratif hastalıklardır. 2021 raporu itibariyle, Alzheimer Hastalığı Derneği, Alzheimer hastalığı olan insanların arttığını kanıtladı. Peki, Nörodejeneratif hastalıklar nelerdir detayları ile derledik.
#SağlıkFiziki olarak vücudun kontrolünü genel olarak beyin dengeler. Beyin içinde farklı pek çok bölüm bulunur. Bu bölümlerin, her biri ise, farklı görevler üstlenir. Oturmak ya da yürümek ile birlikte pek çok farklı hareket aslında beyin tarafından kontrol edilir. Beyincik görevleri nelerdir ve ne işe yarar sizler için derledik.
#BeyincikApati yani ilgisizlik, günlük aktivitelerde ilgi, motivasyon veya zevk kaybı ile karakterize kayıtsız ruh hali durumudur. Kronik anlamda ilgisizlik yaşlanmanın veya yaşamın sağlıklı bir parçası değildir ve Alzheimer, Parkinson ve şizofreni gibi birçok nörolojik ve psikiyatrik duruma atfedilebilir. Peki, Apati tam olarak nedir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Apati Nedir?Huntington hastalığı (HH) kronik, nörodejeneratif bir beyin hastalığıdır. Bu beyninizdeki sinir hücrelerinin zamanla yıkıma uğradığı anlamına gelir. Hastalık tipik olarak 30-50 yaşları arasında başlar, ancak başlangıç yaşı daha erken olabilir. Huntington hastalığı nedir ve belirtileri nelerdir? İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler
#Huntington HastalığıKAYSERİ’de, babası Hamza Değirmenci’yi (52), annesini dövdüğü gerekçesiyle 50 yerinden bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Furkan Değirmenci (23), ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, zihinsel ve davranışsal bozukluğa yol açan huntington hastası olan Değirmenci’nin cezasını ’ağır tahrik’ indirimi uygulayarak, 15 yıla düşürdü.
#KayseriKAYSERİ'de, Furkan Değirmenci (23), babası Hamza Değirmenci'yi (52), annesini dövdüğü iddiasıyla 50 bıçak darbesiyle öldürdü. Baba cinayeti sanığı Değirmenci'nin ifadesinde, "50 kez bıçakladım. Kasıtlı olarak hemen öldürmedim. Acı çekerek ölmesini istedim, bu nedenle bıçak darbelerim öldürücü değildi. Pişman değilim" dediği öğrenildi. Furkan Değirmenci ile babasının zihinsel ve davranışsal bozukluklara yol açan Huntington hastası olduğu öne sürüldü.
#Huntington HastalığıMERSİN'de beyninin belirli bölümlerinde hasarlara yol açan genetik 'Huntington' hastalığı nedeniyle yatalak olan 51 yaşındaki Kenan Özalp'in, sağlık raporunun süresi dolunca malulen emekli maaşı kesildi.Sinemalarda işçi olarak çalışan Kenan Özalp, genetik Huntington hastalığına yakalandı, hastalığı ilerleyince de yatağa mahkum oldu. 2008'de aldığı yüzde 90 engelli raporuyla engelli maaşı bağlanan Kenan Özalp, bu kez malulen emekli olabileceğini öğrenince SGK'ya başvurdu. 1.5 yıl önce Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nden alınan raporla emekli olup 1000 TL maaş bağlandı. Yatalak olduğu için eşi Hamide tarafından bakılan Kenan Özalp'ın malulen emekli olsa dahi, maluliyetinin devam edip etmediğini belgelemek için gerekli engelli raporunu yenilemeyince 5 ay önce maaşı kesildi.
#MersinNİĞDE’nin Bor İlçesi’nde tedavisi olmayan genetik ’Huntington’ hastalığına yakalanan Koyun ailesinin 3 ferdi ölümü bekliyor. Aynı aileden 6 kişinin daha önce Huntington hastalığından öldüğünü belirten hasta kardeşler, "Ölmek istemiyoruz" diyerek yetkililerin yardımını istedi.
Sağlıklı bir beyne sahip olmamızı sağlayan, bilimsel olarak ispatlanmış tek yiyecek balıkta bol miktarda bulunan omega 3 yağıdır. Yedikleriniz yalnızca beden sağlığınızı değil, akıl sağlığınızı da etkiliyor. Bilim adamları beyin sağlığının korunmasında en etkili yiyecek maddesinin balıkta bulunan uzun-zincir omega-3 yağ asitleri olduğunu söylüyor.
Kişiye özgü gen haritasının çıkarılması konusunda gelecek 10 yılda büyük ilerlemeler kaydedilecek. Genlerin belirlenmesi sayesinde kişinin yalnız sağlığı değil, kişiliği, zekası, inançları, cinselliği hakkında da öngörüler yapılabilecek. Peki buna ne kadar hazırız? Ayrıca olasılık hesapları üzerine yapılan bu öngörüler ne kadar kişiye yarar sağlayacak?