Sonunda acı çekmek bile olsa şöyle çok derin, büyük ve gerçek bir aşk yaşamak ister misiniz? Bir şekilde ölüm sizi ayırsa da ya da günün birinde o yoğunluk bitse de "iyi ki yaşadım, yoksa eksik kalacaktım" dediğiniz türden bir aşk? Sizi bilemeyiz ama sinema dünyasının efsane yıldızlarından biri tam da böyle bir hayal kuruyordu. Çok güzeldi... Öyle böyle değil gerçekten çarpıcı bir güzelliği vardı. Yıllar ilerleyip de yaş aldıkça bile güzelliği bozulmadı. Çok ünlüydü, çok zengindi... Üstelik çok sevdiği mücevherler içinde "yüzüyordu" kelimenin tam anlamıyla. Çok kişiye nasip olamayacak kadar uzun bir ömür sürdü ve dün bu uzun, görkemli hayat öyküsü sona erdi.
#Gina LollobrigidaDöneminin en ünlü modellerinden biriydi... İşi nedeniyle Los Angeles'a taşınması gerektiğinde bundan hiç hoşlanmadı. Kendi deyimiyle orası sevmediği bir kentti. Bütün bunlar aklından geçerken hiç düşünmediği bir ayrıntı vardı: Onu o kente kader çağırmıştı. Çünkü hayatının aşkı orada onu bekliyordu. Nitekim tanışmaları ve aşka düşmeleri de gecikmedi. Günün birinde bir defile için Paris'e gittiğinde ise aşkının simgesi peşinden gelmişti. Çok sevdiği gardenya çiçekleri!
#David BowieYüzbinlerce insanın ölümüne neden olan nükleer bombalar gezegenimiz için tehlike olmayı sürdürüyor. Dünyanın hemen her yerine dağılmış haldeki kayıp nükleer bombalar denizlerin ve okyanusların derinliklerinde yatıyor. Bugüne kadar altı nükleer bomba kaybeden ABD, söz konusu silahlara ulaşabilmiş değil. Milyonlarca ton patlama gücüyle dünyanın sonunu getirebilecek kapasitede olan kayıp bombaların sır gibi saklanan hikâyesi…
#Nükleer BombaHarvard Sabri Ülker Metabolik Araştırmalar Merkezi Başkanı Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil ve ekibi tarafından "Odaklanmış İyon Işını Taramalı İleri Elektron Mikroskobu” kullanılarak yapılan araştırma, Nature Dergisi’nde yayımlandı. Dünyada ilk kez bu hacim ve çözünürlükte gerçekleştirilen çalışmada bozulmamış karaciğer dokusunun 3 boyutlu moleküler mimarisinin görüntülenmesiyle, sağlık ve hastalık durumunda hücre içindeki dinamik yapısal farklılıklar ortaya çıkarıldı. Araştırmanın ortaya koyduğu en önemli konu ise bozulan formun moleküler tamiratı ile hücre içinde normal metabolik fonksiyonların geri kazanılmasının mümkün olduğu yönünde.
#Nature DergisiOnlar gösteri dünyasının 'destansı' aşklarından birinin kahramanlarıydı. Aşkları, gardenya çiçekleriyle başladı, iki yıl flört ettiler, sonra evlendiler ve tam 24 yıl evli kaldılar. Ölüm onları ayırıncaya kadar! Büyük aşkının ölümünün üzerinden beş yıl geçtikten sonra ise geride kalan eş, ilk kez bu konudaki duygularını sözlere döktü ve basına konuştu. Söylediği cümle, bu aşkı ölümün bile yıkamadığının kanıtı gibi oldu: "O benim rahmetli kocam değil, kocam."
#İmanKoç Üniversitesi, bilimin gelişmesini teşvik etmek amacıyla Türkiye’nin yetiştirdiği yurt içinde veya dışında evrensel bilgi birikimine katkıda bulunan başarılı ve öncü bilim insanlarını ödüllendirmek üzere, “Koç Üniversitesi Rahmi M. Koç Bilim Madalyası” programını başlattı. Bu yıl ilk kez verilen ödül, “Fen, Mühendislik ve Tıp” alanında dünya çapında ses getiren çalışmaları ile Prof. Dr. Aydoğan Özcan’ın oldu.
#MadalyaÜnlü yönetmen Stanley Kubrick, 1963 yılında Cinema dergisine verdiği röportajda favori filmlerini sinemaseverle paylaşmıştı. Sonraki yıllarda ise "Her filmini izlemeliyim dediğiniz çok az yönetmen vardır. Ben listenin başına Fellini'yi ve daha ileri seviye olarak Traffaut'yu koyarım" diye konuşmuştu.
#Stanley KubrickBu yıl 88. si gerçekleşen Oscar Ödülleri Töreninde “En İyi Erkek Oyuncu” dalında ilk Oscar ödülünü alan Leonarda Di Caprio’nun kariyeri ve özel hayatı ile ilgili merak edilenleri sizler için derledik. İşte Leonardo Di Caprio’nun hayatı ve biyografisi hakkında bilgiler…
#Leonardo DicaprioBilim adamları ilk kez uçan meyve böceklerinin sinirsistemini görüntülemeyi başardı. ABD'nin Howard Hughes Tıp Ensitütüsü'ndenuzmanlar drosophila melanogaster isimli hayvanın merkezi sinir sistemininvideosunu çekti. Saniyede beş kere resmi çekilen sinir sisteminin yanıyormuşgibi ışıklı görüntüsü dikkat çekti. Bilim adamları meyve sineği larvasının sinirlerinin genetikolarak ışık saçtığını belirledi.
#Sinir SistemiABD’nin Virginia eyaletindeki Howard Hughes Sağlık Enstitüsü’nde çalışmalarını sürdüren Eric Betzig, geleneksel mikroskoplardaki sınırları ‘floresan’ adı verilen moleküllerin yardımıyla aştı. Betzig’in araştırmasına göre, bir floresan molekülü hücrenin değişik bölümlerine yapışabiliyor ve ışığın belirli bir dalgaboyu ile uyarılabiliyor. Bu da farklı dalgaboylarında yeni ışınımların ortaya çıkmasına sebep oluyor. Eric Betzig ve ekibinin geliştirdiği ileri teknoloji ürünü ve karmaşık filtreler, açığa çıkan ışığı belirliyor ve hücrenin gerçek zamanlı görüntüleri elde ediliyor. Detaylı bir hücre görüntüsünün elde edilmesinde 40 bin ile 100 bin arasında anlık fotoğraf çekiliyor. Geliştirilen bu mikroskop sayesinde bilim insanları, hücreye zarar vermeden ya da çok az zararla içindeki süreci daha detaylı bir şekilde inceleyebilecek. Biyolojik örneklerden yüksek çözünürlüklü görüntü alabilme yeteneği sayesinde hücresel ve hücre altı seviyede neler gözlemlenebileceğine dair yeni bilgiler elde edilebilecek. Yöntem birçok hastalığın tedavisinde kullanılabilecek.
#Canlı HücreClint Eastwood yönetmen koltuğuna oturuyor ve FBI’ın en güçlü adamlarından biri olan J.Edgar Hoover’ın dosyasını bizler için açıyor. ‘J.Edgar’, uzun süre FBI’ı yöneten J. Edgar Hoover’ın zaman içinde ülkenin en etkili isimlerinden biri haline gelişini anlatırken, annesi ve sağ kolu ile olan ilişkisi üzerine de odaklanıyor. Uzun bir film olsa da Edgar’ın özel hayatı ve tarihi olayları iyi dengelemiş olması nedeniyle soluksuz izleniyor. Başrollerde Leonardo DiCaprio, Naomi Watts, Armie Hammer ve Judi Dench var.