Yemeğin başlı başına bir enstalasyona dönüştüğü HoReCa sektöründe, oyunun kurallarını koyan en önemli unsur şefin maharetidir elbette… Fakat bu ilhamı gerçek bir şahesere dönüştüren ise tüm bu görsel dünyayı yaratan porselen sofra eşyalarıdır. Ev tipi kullanımların aksine, dehayı takdir edecek nitelikte sıra dışı çizgilere sahip olan bu koleksiyonları böyle eşsiz kılan nedir peki? İşte usta şeflerin ve seçkin restoranların tercihinde öne çıkan çok özel başlıklar…
#Sponsorlu İçerikBonna markasının ikinci kuşak temsilcisi Erbil Aşkan, global pazarlardaki enflasyon ve fiyatların artması nedeniyle artık siparişlerin küçük paylaşım tabaklarına kaydığını söyledi. Aşkan, “Restoran kiraları yüksek; mekânlar da masalar da tabaklar da küçüldü. Paylaşım tabakları Türk usulü olmaktan çıktı. Artık küçük tabak siparişleri arttı” diye konuştu.
#Kar PorselenBir arada olmanın ve paylaşmanın mutluluğunu yaşatan Ramazan sofraları için Ramazan ayı boyunca sürecek tatlı bir telaş başlıyor! Bal, pastırma, peynir gibi iftariyeliklerden bakliyatlara, meyve-sebzelerden et - balık çeşitlerine ve kolayca hazırlanabilen tatlılara kadar iftar ve sahurda gönül rahatlığıyla besleyici ve lezzetli sofralar kurabileceğiniz her çeşit ürün, güvenilir alışverişin adresi Metro’da sizleri bekliyor. Düzenli analiz ve denetimlerden geçirilen Metro Usulü ürünler, Ramazan sofralarına hem lezzet hem de kalite ve güven katıyor.
#Sponsorlu İçerikÜnlü gurme Vedat Milor, Horeca Trend dergisine konuk oldu. Milor, Türk mutfağına dair açıklamalar yaptı. Milor, fiyatları her yaz gündem olan Bodrum hakkında ise “Bodrum herhalde Türkiye’de fiyat performans açısından yemek yenilecek en kötü yer” dedi.
#Vedat MilorMerkezi Hollanda’nın Denbosch şehrinde olan Edelstaal Group Inernational Simtronic şirketini; TC Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal ve TC Rotterdam Başkonsolosu Sevgi Kısacık ziyaret etti. İftar öncesi gerçekleşen ziyarette, HorecaBond Nederland (Restorantcılar Birliği Nederland) üyeleri, iş insanları, girişimciler, politikacılar, avukatlar ve doktorlar yer aldı.
#AlmanyaHollanda, Belçika ve Türkiye’de Edelstaal Gruop International & Big Chefs ortaklığında yatırımlar devam ediyor. Türkiye’de büyük yatırımları olan iki devasa şirket Orka Holding ve Big Chefs Türk mutfağını dünyaya tanıtmak ve markalaştırmak için Avrupa’da ilk adımı Belçika’nın Antwerpen şehrinde attı.
#AVRUPADAN HABERAtıksız menü denince aklınıza artan malzemelerden yapılmış zoraki lezzet eşleşmeleri gelmesin. Değerlendirilen her malzemenin tabağa modern teknik ve uygulamalarla yansıması çok önemli. Metro Türkiye’nin Prag’daki gastronomi platformu Makro Akademi’deydim. Hem gıda atıklarıyla mücadeledeki öncü çalışmalarını hem de genç Türk şeflerin aldığı özel eğitimleri inceledim.
#Atıksız MenüMayıs ayı Gastronomi adına hareketli başladı diyebiliriz. Bir yandan tüm Türkiye’de festivaller, şenlikler başlarken diğer yandan Türk Mutfağı Haftası tüm yurtta etkinliklerle doruk noktasına ulaştı. Ama size bir önemli etkinlikten daha bahsetmek isterim ki ; Restoran Haftası!
#Ramazan BaşanTürk horeca (Hotel-Restoran-Cafe) sektörünün lider firmalarının yanı sıra dünyanın en önemli üreticilerinin yer alacağı HOSTECH by TUSİD fuarı geçen çarşamba günü başladı. 800’ün üzerinde marka ürünlerini sergilerken 100 ülkeden 2 bini VIP olmak üzere, yaklaşık 50 bin yabancı müşterinin ağırlanması bekleniyor.
#GazetehaberleriEge Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Davut Er, 1 Kasım 2020'de başlayan zeytinyağı ihracat sezonunun ilk 6 aylık diliminde, ABD'ye Türk zeytinyağı ihracatının geçen sezonun aynı dönemine göre dolar bazında yüzde 26, miktar bazında yüzde 9'luk artış gösterdiğini bildirdi.
#Ege Zeytin Ve Zeytinyağı İhracatçıları BirliğiPandemi döneminde yeme-içme sektörünün çok etkilendiğini belirten Metro Türkiye CEO’su Sinem Türüng, “Kırsal kalkınmanın ana kaldıracı olarak gördüğümüz kooperatifleri öne çıkarma çabalarımız sürüyor. Mağazalarımızda yüzde 98 oranında, Türkiye’de üretilen ürünler satılıyor. 5 bin 44 tedarikçimizin yüzde 99’u yerel. Ayrıca yerli tohum kullanılarak yetiştirilen ürünler için yüzde 100 alım garantisi veriyoruz” diyor.
#GazetehaberleriMetro Türkiye ve Sürdürülebilirlik Akademisi iş birliğiyle düzenlenen “Mutfağa Dönüşte HoReCa’nın Yeni Normali” e-zirvesinde, Kovid-19 pandemisinden etkilenen ve 1 Haziran itibariyle kapılarını tekrar açan işletmeler açısından önemli konular kapsamlı şekilde ele alındı.
#Metro TürkiyePandemi sürecinde her etkinin tepkisi alışveriş paniği olunca insan merak ediyor; hangi malzeme ne kadar yeter, hangisi çabuk biter diye. Ve akla ilk olarak “Biz bizi doyurabilir miyiz” sorusu geliyor. Acaba rafları boşaltmaya, stok yapmaya gerçekten gerek var mı?
#BalıkHORECA sektörünün dünyadaki en büyük ve en prestijli buluşması olarak nitelendirilen Sirha, bu sene İstanbul’da 8. kez kapılarını açacak. Türkiye’de de sektörün en önemli buluşması olan Sirha İstanbul, 19–21 Kasım 2020 tarihleri arasında Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek.
#Sirha İstanbul7. İslam İşbirliği Teşkilatı Helal Expo ve eş zamanlı düzenlenecek 5. Dünya Helal Zirvesi, büyüklüğü dünyada 4 trilyon doları aşan helal ekonominin paydaşlarını 28 Kasım-1 Aralık'ta Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde bir araya getirecek.
#Helal Ekonomi14–16 Kasım 2019 tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi‘nde düzenlenecek olan gastronomi sektörünün en büyük buluşması Sirha İstanbul, dünyanın en önemli şef yarışması Bocuse d‘Or’un Türkiye seçmelerine de ev sahipliği yapacak. 15 Kasım’da Türkiye seçmelerinde yarışacak Serhat Eliçora, Ahmet Can Aras, Sezer Deniz ve Emre İnanır arasından seçilen şef, Estonya’da düzenlenecek Bocuse d’Or Avrupa finallerinde Türkiye’yi temsil edecek.
#Bocuse D’Or Avrupa