Otel ve lokantalarda gıda israfını azaltmak için rehber hazırlandı

Güncelleme Tarihi:

Otel ve lokantalarda gıda israfını azaltmak için rehber hazırlandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2021 17:24

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Tarım ve Orman Bakanlığı ve Metro Türkiye, gıda hizmeti sektöründe israfı azaltmak için rehber hazırladı.

Haberin Devamı

FAO'dan yapılan açıklamaya göre, gıda israfının önemli bir bölümünü, "HoReCa" sektörü diye adlandırılan otel, restoran ve diğer toplu tüketim yerleri oluşturuyor.

FAO, Tarım ve Orman Bakanlığı ve Metro Türkiye, gıda hizmeti sektöründeki çalışanları gıda kaybı ve israfını azaltmada doğru bilgi ve araçlarla buluşturmak üzere, içerisinde kontrol listeleri ve ipuçları olan bir rehber hazırladı.

Otel, restoran, hazır yemek servisi ve gıda hizmeti sektöründe gıda israfının azaltılmasını amaçlayan rehber, söz konusu işletmelerin adım adım gıda yönetim stratejisi geliştirmelerine kılavuzluk edecek.

BAKMADAN GEÇME!