Geçtiğimiz yılın benim için öne çıkan lezzetlerini paylaşmaya devam ediyorum. Tarsus’taki Yeşilova Kebap’ta yediğim kuşgözü lahmacunun lezzeti üst düzeydi. Urla’daki Meydan Lokantası’nın terbiyeli nohut pilavı da tattığım en güzel yemeklerindendi. Belki de bir daha yaşayamayacağım fine dining deneyiminiyse elbette Japonya’da yaşadım.
#GastronomiEFENDİM, gastoromide dünyanın en prestijli rehberlerinin Türkiye ilgisi sürüyormuş.Michelin’den sonra, gazeteci ve yemek eleştirmenleri Henri Gault ile Christian Millau tarafından ilk sayısı 1969’da Paris’te yayımlanan Gault&Millau da Türkiye’yi 17’nci ülke olarak bünyesine katmış.
#1Michelin Rehberi 9 Kasım’da düzenlenecek törenle 2024 yılının yıldız alan ve tavsiye listesine giren restoranlarını açıklayacak. Bu yıl İzmir ve Bodrum’un da dahil edilmesiyle heyecan daha yoğun. Gastronomi sektörünün uzman isimlerine tahminlerini sorduk. Kimler yıldız alır, kimler mutlaka almalı, neler değişmeli, fikirlerini aldık…
#Michelin RehberiYaz tatilinin kalan günlerinde Çeşme Yarımadası’na gitmeye hazırlanıyorsanız, bu rehber tam size göre... Her sezon yenisi, eskisiyle popüler mekânları ve cıvıl cıvıl sokaklarıyla hareketi hiç eksik olmayan Çeşme-Alaçatı hattında nereye gidilir, nerede yenir, işin içinden Çeşmeli bir isme, Alaçatı’daki Kestelinn’in şefi Beste Bağlayan’a sorduk...
#Lezzetli HayatYaz tatili demek Ege ve Akdeniz demek. Konaklamayı, gezilecek yerleri hallettiniz... Bir de gezerken ağız tadınıza göre keşifler yapmak istemez misiniz? Yüksek mutfak arayanlara da yol kenarında hızla ne yerim diyenlere de 6 başlıkta öneriler hazırladım; aralarında geçerken tadına bakılacak yöresel otlarla yapılmış Bodrum böreği de var, aslan balığı ceviche de…
#SeyahatTürkiye’nin farklı lokasyonlarından incili restoranları ve yüzlerce lezzet noktasını buluşturan İncili Gastronomi Rehberi 2023, düzenlenen muhteşem bir etkinlik ile tanıtılarak raflardaki yerini aldı! Bu özel gecede, 2023’ün incileri de ödül töreni ile sahiplerini buldu. Peki, bu yıl inci kazanan restoranlar hangileri oldu? İncili Gastronomi Rehberi’ne bu yıl, geçen yıldan farklı olarak hangi yenilikler eklendi? İşte detaylar…
#Sponsorlu İçerikBir yılı aşkın süredir titizlik ve şeffaflıkla yapılan değerlendirmeler sonucu hazırlanan ‘İncili Gastronomi Rehberi’ ödül töreni gerçekleştirildi. 4 ve 5 İnci alan restoranlara ödüllerinin verildiği törende gastronomi dünyası buluştu. Gecede ayrıca Jumbo’nun katkılarıyla ‘Asırlık Mekanlar’a da ödülleri takdim edildi.
#Sponsorlu İçerikYaz mevsiminin en güzel yanlarından biri sofraları denizden taze taze çıkan deniz mahsulleriyle donatabilmek. Tavası, güveci çok seviliyor ama deniz mahsullü makarnaların yeri kimileri için bir başka. Evet, pahalı ancak denizin makarnaya kattığı lezzet de inanılmaz olabiliyor. Jürimize midyelisinden ahtapotlusuna en iyilerinin nerede olduğunu sorduk.
#GİZEM DİNÇBAŞBir yılı aşkın süredir titizlik ve şeffaflıkla yapılan değerlendirmeler sonucu hazırlanan, ‘İncili Gastronomi Rehberi’ ödül töreni gerçekleştirildi. Hürriyet Gazetesi ve Karaca iş birliğiyle hayata geçen, 4 ve 5 inci alan restoranlara ödüllerinin verildiği törende gastronomi dünyası buluştu. Gecede ayrıca Jumbo’nun katkılarıyla ‘Asırlık Mekanlar’a da ödülleri takdim edildi.
#İncili Gastronomi RehberiHorasan Balık’ın şefi Ahmet Horasan işini seven, özsaygısı olan, dürüst biri. Çok güzel ve çeşitli malzemelerle çalışıyor. Mavi kuyruk karides, götügöz, böcek, karavida, barbun… Hepsi taze. Böcekle gelen orzo, mekânın imza lezzetlerinden. Çim çim karidesleri de çok başarılı kızartılmıştı.
#Horasan BalıkÇeşme deyince aklınıza ilk sörf geliyor ama rüzgârın iyi geldiği başka bir şey daha var burada, o da yelken yarışları. Önceki hafta gelenekselleşen yarışları izlerken tadı hafiften hissedilen sonbaharı burada karşılamak isteyenlere bir de rehber hazırladık. Eğer aklınızda İzmir taraflarına gidip güzün keyfini çıkarmak varsa ortağım, yazar Serda Büyükkoyuncu ile hazırladığımız listeye bir bakın. Yarımadanın en gözdeleri bu rehberde; umarım size de ilham verir.
#Hürriyetİster denize nazır, ister çiçekli rengârenk bir ara sokakta... Yaz tatilinde gözler hep o bölgenin en iyi balıkçılarını arar. Biz de balığı, deniz mahsulleri taze, meze seçkisi geniş, tabakları yaratıcı mekânların peşine düştük. Jürimize tatil beldelerinden en beğendikleri balık lokantalarını sorduk.
#MezeTürkiye’nin ilk ve tek özgün gastronomi derecelendirme sistemiyle hazırlanan “İncili Gastronomi Rehberi” ödül töreni önceki akşam gerçekleştirildi. The Ritz-Carlton, İstanbul’da düzenlenen gecede gastronomi dünyasının önde gelen isimleri bir araya geldi.
#İncili Gastronomi RehberiÇeşme ve Alaçatı’yı da içine alan yarımada; zeytini, üzümü, otları ve mübadelenin zenginleştirdiği mutfağıyla gerçekten özel bir coğrafya. Son dönemde yılların Bodrum’una kafa tutan gözde tatil destinasyonu. Bu hafta sizi Çeşme-Alaçatı hattında bir yemek turuna çıkaracağım.
#Çeşme LezzetleriYelken yarışları bakımından dünyanın en iyi birkaç parkuru arasında yer alıyor Çeşme. İki hafta önce Hürriyet’in medya sponsoru olduğu Arkas Aegean Link Regatta’daydım. Organizasyonun bir özelliği de Ege’nin iki yakasını biraraya getirmesiydi. Sakız Adası bağlantılı olan yarışa rekor sayıda katılım oldu. 45 tekne ve 400’e yakın yarışçı Türk ve Yunan sahilleri arasında yarıştı. Ben de dört gün boyunca35 mil (yaklaşık 65 kilometre) yol kat ettim. Sakz ve Çeşme’de yeni yerler keşfettim...
#SeyahatTürk halk müziği sanatçılarının senfonik orkestra ile eserleri seslendirmeleri son yıllarda hayli popülerleşti. Bu akımın 1990’lardaki ilk öncülerinden, anonim türkülerimizi orkestra eşliğinde ilk kez seslendiren opera sanatçımız İhsan Ekber ile buluştuk; Kerkük’ten Ankara’ya uzanan duygusal hikâyesini dinledik...
#İhsan EkberDüğünler ve oyun havaları en eski ve köklü geleneklerimiz arasında yer alır. Hem evlenme hem de sünnet düğünlerinde çalan şarkıların her birinin bir hikayesi olması da, sözlü edebiyatın bir parçasıdır. ''Roman'' ve ''Kasap Havası'' Trakya'ya ''Misket Havası'' ise Ankara'ya özgüdür. Düğün için hareketli havalı, çiftetelli, Ankara, Erzurum ve Trakya oyun havalarını derledik.
AHHH sonbahar... Yaz mevsiminin son dönemine girdiğimiz bugünlerde bir hüzün kaplar içimizi... Biten aşklar, kış korkusu, yeni başlangıçlar... Ttüm bunların terapisi ise keyifli bir mekanda roka+balık... Henüz melankoli kanımıza işlemeden hazırlıklarımızı tamamlayalım istedik ve keyifli bir dosya hazırladık. İşte, Çeşme’nin balık konusunda en iddialı restoranları ve sizler için birkaç tüyo...
#1Yemyeşil ormanları, upuzun sahili, dizi dizi yalıları, kartpostal gibi gölleri, binlerce yıllık antik yapıları, güler yüzlü köylüsü ve Osmanlı döneminden de eskiye dayanan köyleriyle metropolün en güzel kaçış yollarından biri... Beykoz, eski İstanbul’un nasıl bir yer olduğunu merak edenler için de ideal bir ziyaret rotası.
#BeykozAstroloji, insanlık tarihi kadar eski bir durumdur. Burçlar, yıldızlara arkeolojik kazılardan ve bulgulardan eski dönemlerde de insanların da burçların takip ettikleri anlaşılır. Astrolojiye göre iki temel burç bulunur. Bunlardan birisi de güneş burcu kişilerin doğum tarihinde göre belirlenir. 16 Mart tarihinde dünyaya gelen insanların burcu da "Balık Burcu"dur. 16 Mart hangi burç ve burcu ne? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#16 Mart Hangi Burç Ve Burcu Ne?ERZURUM'un Horasan ilçesinde, Aras Nehri'ndeki adacıklara çıkan hayvanları kurtarmak isteyen Recep Akın (28) suya düşerek kayboldu. Akın'ı bulmak için başlatılan arama çalışmalarını izleyen ağabeyi Kerem Akın, "Oy Recep bizi bırakıp gitme" diyerek, ağıtlar yaktı.
#Erzurum