Hindistan cevizi sütü aroması ve tadıyla, birçok farklı tarife lezzet katan bir malzeme. İçeriğinde bol miktarda doymuş ve doymamış yağ asitleri ile E vitamini, K vitamini, demir gibi mineraller bulunan Hindistan cevizi sütünü marketlerden alabileceğiniz gibi evinizde de yapabilirsiniz. Bunun için iki farklı yol bulunuyor. Evde Hindistan cevizi sütü yapmanın yollarını ve bu yöntemlerin avantajlarını ve dezavantajlarını sizin için araştırdık. Hindistan cevizi sütü yapımıyla ilgili merak ettiğiniz her şey içeriğimizde…
#Hindistan Cevizi Sütü Nasıl YapılırOkullar pazartesi günü açılıyor. Çocuklarımız için gün boyu tok tutan, sağlıklı, enerji veren gıdalarla dolu bir beslenme çantası hazırlamak önceliğimiz. Yazarımız, diyetisyen Berrin Yiğit beyni doğru gıdalarla beslediğimizde gücünü katbekat arttırabileceğimizi söylüyor. Bunun için işe yumurta, peynir, bol yeşillik, avokado, zeytin, ceviz ve tam tahıllı ekmekten başlamak gerekiyor. Çiğ kuruyemişler, kırmızı-mor meyveler ve bitter çikolata da konsantrasyonu arttıran besinler arasında…
#Beslenme ÇantasıHindistan cevizi sütüyle pişmiş, zencefilli bir Hint yemeğinin içinde de nefis, Meksikalıların ünlü taco’sunun arasında da, zerdeçallı, acı biberli, körili ve tarçınlı İran pilavında da...Zeytinyağlısının yeri bende ayrı ama taze fasulyeyle yapabileceklerimiz öyle çok ki... Farklı ülkelerden fasulyeli tariflere bakalım...
#Taze FasulyeEn çok meyve şeklinde yediğimiz kirazla tatlıdan mezeye, salatadan içeceğe pek çok lezzette fark yaratmamız mümkün... Tariflerimi denerken aman sakın kirazların saplarını atmayın! Güzelce kurutup suda kaynatın, sonra suya yeşil çay ekleyip demleyin. Dilerseniz sıcak da içebilirsiniz ama ben buzdolabında soğutup içmeyi de çok seviyorum. Ödem atıcı, harika bir çay oluyor.
#KirazTam ismine layık bir çorba yoğurtlu bir çorba; Lebeniye çorbası. Arapça kökenli leben kelimesinden gelen, içinde köfte ve nohut bulunan harika yoğurtlu bir çorba. Güneydoğu Anadolu bölgesine ait bir çorba tarife köfteli çorbada denilir. Oldukça besleyici bu çorbadan hem dayanamayıp ikinci tabağı almayın, şehzade kebabına yer bırakın.
#Ramazan MenüsüBir şef olarak 2023’ten dileğim yeni tat ve kokular keşfedip bol bol tarif üretmek. Yılbaşı sofram içinse davetlerde sıklıkla tercih ettiğim ve en sevdiğim lezzetleri hazırlayacağım. Mantar wellington’dan nar ekşili ve cevizli zeytin piyazına, avokadolu humustan fındık sütlü irmik pastasına hepsi birbirinden nefis...
#Yeni YılVegan yaşam biçimini benimseyince beni mutfakta en çok tereyağının bitkiselini yapabilmek şaşırtmıştı. Şimdilerde ay çekirdeğinden de tereyağı yapıyorum, kajudan da... Hangi yemeğe hangisi yakışır diye düşünmek, seçtiğim malzemelerle farklı yağlar hazırlamak ve tek bir seçeneğe bağlı kalmamak gibisi yok
#VeganCOVID-19 geçirenlerinde en sık görülen şikâyetlerden birisi saç dökülmesi. Güzel ve bakımlı saçlara sahip olmak geçmişten günümüze her zaman önemli olmuştur. Son yıllarda saç dökülmesi sorununun giderek arttığı ve çok daha fazla kişiyi etkilediği de bir gerçektir. Gelin hep birlikte kişilerin psikolojisini de olumsuz etkileyen saç dökülmesinin nedenlerine ve saç sağlığımızı korumaya yardımcı olan bitkisel tariflere bir göz atalım.
#ANKARAKuvertür çikolata ve ham kakaoyla şeker oranı düşük tatlılar yapmak varken dışarıdan paketli ürün almak neden? Üstelik evde bu tarifleri rafine şeker yerine kuru meyve, pekmez veya balla hazırlamak mümkünken... Pankek, kuru üzümlü toplar veya kurabiye... İşte tat tomurcuklarınızı okşayacak, çikolatalı üç tarif!
#ÇikolataAtatürk’e bile karışım hazırlamış bir lokman hatunun torunu olunur da başka yoldan gidilir mi? O da gitmemiş, bitkiler dünyasına dalmış, anneannesinden öğrendiklerinin üstüne kattıkça katmış. Bugün kendi adını taşıyan doğal içerikli bir markanın patroniçesi... Suna Dumankaya, durup dinlenmeden araştırmalarına devam ediyor. Bu hafta “Doğada keşfedilecek çok şey var” diyen Dumankaya ile bir araya geldim. Hem macerasını dinledim hem de pandemiye özel kişisel bakım tüyoları aldım.
#SUNA DUMANKAYAAtatürk’e bile karışım hazırlamış bir lokman hatunun torunu olunur da başka yoldan gidilir mi? O da gitmemiş, bitkiler dünyasına dalmış, anneannesinden öğrendiklerinin üstüne kattıkça katmış. Bugün kendi adını taşıyan doğal içerikli bir markanın patroniçesi... Suna Dumankaya, durup dinlenmeden araştırmalarına devam ediyor. Bu hafta “Doğada keşfedilecek çok şey var” diyen Dumankaya ile bir araya geldim. Hem macerasını dinledim hem de pandemiye özel kişisel bakım tüyoları aldım.
#BeslenmeCiltte kaynaklanan problemler, sivilce ve ardında bıraktığı izler, solgunluk ve yağlanma gibi durumlar özellikle kadınların sık karşılaştığı sorunlar arasında yer alıyor. Bu problemlerden kurtulmak için pek çok tedavi yöntemi var elbette ama doğal yöntemlerle de bu cilt problemlerine çözüm bulabilirsiniz. İşte en etkili çözüm yollarından biri maya maskesi…
#Maske TarifleriYaz sıcaklarında güzel bir dondurmayı kaşıklamayı kim istemez? Ancak dışarıdan alınan dondurmaların içinde bulunan katkı maddeleri birçok kişinin kafasını karıştırıyor. Siz de aynı durumdaysanız evde katkısız dondurma yapmak isteyenler için hazırladığımız püf noktalarını ve tarifi kaçırmayın. Üstelik bir de sade dondurma tarifimiz var. Tam bir protein ve kalsiyum deposu olan süt dolu dondurmayı evde yapmak isteyenler için püf noktaları, malzemeler ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun...
#Evde Dondurma Nasıl YapılırTrileçe, son birkaç yılda ülkemizde de çok popüler olan bir Balkan tatlısıdır. Orjinalinde üç sütle yapılan ve üzerine karamel sos eklenen trileçenin böğürtlenli ve çikolatalı çeşitleri de mevcut. Peki, trileçe tatlısı nasıl yapılır? İşte, trileçe malzemeleri ve tarifi...
#Trileçe Tatlısı Nasıl YapılırÇeşitli meyve ve sebzelerle yapılabilen, doyurucu ve besleyici kıvamı olan smoothie, formuna dikkat eden ve kilo vermek isteyenler tarafından büyük ilgi görüyor. Özellikle yaz mevsiminin gelmesiyle serinletici özelliği de bulunan smoothie, evde blender'larla hazırlanıyor. Peki, smoothie nasıl yapılır? İşte pratik smoothie tarifi.
#Smoothie Nedir?Biliyorsunuz son yıllarda bir anda trend olan besinler var. Mesela avokado, smoothie’ler ya da Japonya’nın meşhur matcha çayı… Bu besinlerden en meşhuru da kuşkusuz hindistan cevizi! Bir kaç sene önce yalnızca tatlıların üzerine serperdik hindistan cevizini. Ancak şuan sütü, yağı, yoğurdu, her şeyiyle bir anda mutfaklarımıza sık sık uğrar oldu.
#İdil Yazar