Hidrojen haberleri sayfasında Hidrojen hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 2469 Hidrojen haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ), Erzurum Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nde 'Hidrojen ve Yakıt Pilleri Araştırma Laboratuvarı' açtı. TUSAŞ Ar-Ge ve Teknoloji Direktörü Prof. Dr. Erdal Çelik, "Laboratuvar, havacılık ve uzay alanlarında geleceğin teknolojilerini şekillendirmek için atılan çok önemli bir adımdır" dedi.
#TUSAŞSanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye'nin ilk yerli yeşil hidrojen tesisinin imza törenine katıldı. Törende konuşan Bakan Varank, “Proje kapsamında şimdiye kadar Avrupa'dan tek seferde en büyük hibe olan 7,5 milyon avroyu da ülkemize kazandırmış olduk" dedi.
#Mustafa VarankBazı elementlerin bir araya gelmesi sonucunda hidrojen bağı, ortaya çıkar. Yaşamın önemli ve temel parçaları içinde yer alır. Hidrojen bağı, fen bilgisi içinde kimya ve fizik ile birlikte biyoloji ilgilendiren ortak özellikler içinde yer alır. Hidrojen bağı nedir, özellikleri ve örnekleri nelerdir sizler için derledik.
#EğitimYenilenebilir yöntemlerle elde edilen hidrojenin stratejik bir unsur olarak öne çıktığını söyleyen Türkiye Doğalgaz Dağıtıcıları Birliği (GAZBİR-GAZMER) Strateji ve İş Geliştirme Direktörü Kürşad Marancı, “Doğalgaza yüzde 20 hidrojen karıştırıp şebekeye verme testlerini yapmıştık. Testler başarılı ancak şebekenin güvenlik önlemlerini arttırmak gerekiyor. Güneş ve rüzgâr teknolojileri de ilk çıktığında çok maliyetliydi. Aynısını hidrojende bekliyoruz” diye konuştu.
#GazetehaberleriNottingham Trent Üniversitesi, Soğuk Savaş döneminde inşa edilen "Nottingham Savaş Odaları" olarak adlandırılan gizli sığınağın 3 boyutlu taramalarını gerçekleştirerek yapıyı gün yüzüne çıkardı. Nükleer saldırı korkuları nedeniyle 400 hükümet yetkilisinin güvenliği için tasarlanan sığınak, yatakhaneler, mutfaklar ve iletişim odaları ile donatıldığı görüldü.
#İngiltereMalzeme Teknolojileri Grubu’nu kurarak sürdürülebilir ileri malzeme teknolojilerini odağına alan Sabancı Grubu, dört kıtada üretim yapan Çimsa ile dünyaya yayılıyor. Çimsa İspanyol Buñol’ün ardından İrlanda merkezli Mannok’un satın almasını da tamamladı.
#SabancıÜniversitelerde geliştirilen projelerle tarım ürünlerinde verimliliğin artırılması, su tasarrufunun sağlanması ve sürdürülebilir tarımın geliştirilmesi amaçlanıyor. Yükseköğretim Kurulu’ndan (YÖK) yapılan açıklamaya göre; üniversitelerde yapay zeka kullanımıyla tarımsal üretimde kimyasal gübre kullanımı azalıyor, çevre dostu tarım uygulamaları yaygınlaşıyor.
#YÖKUygun temizlik olmadığında E.coli, salmonella gibi bakteriler yaşam alanımıza yayılabilir. Evlerde en çok mikrop, lavabolarda ve giderlerde bulunuyor. Saç, kıl, tuvalet kâğıdı gibi cisimler, gider borularını tıkayarak suyun akışını engelleyip lavaboyu tıkayabiliyor. .Kirli giderler E.coli, salmonella gibi bakterilerin oluşumuna zemin hazırlayarak yaşam alanımıza yayılıyor ve soluduğumuz hava bizi hasta ediyor.
#Kirli GiderEvimizde gözle görülmeyen ama sağlığımızı tehdit eden gizli mikrop yuvaları var. Banyoyu, mutfağı, tuvaleti köşe bucak temizliyoruz ama ne kadar detaylı temizlik yaparsak yapalım bazı alanları gözden kaçırıyoruz. İşte bu alanlardan biri de mutfak ve banyo giderleri…Kirli giderler E.coli, salmonella gibi bakterilerin oluşumuna zemin hazırlayarak yaşam alanımıza yayılıyor ve soluduğumuz hava bizi hasta ediyor.
#Ev TemizliğiParis 2024 Olimpiyat Oyunları; sadece sporun coşkusuyla değil, tarihi, tartışmalı ve görkemli açılışı, siyasi ve sosyal mesajları, epik, bazen de lirik hikayeleri, teknik aksaklıkları, olmazsa olmaz skandalları, fenomenleri ve ikonlarıyla hafızalarda derin izler bıraktı. Bu yazıda; Paris 2024'te çok konuşulan, tartışmalara neden olan, akıllardan çıkmayacak türde, açılıştan kapanışa kadar biraz da magazinsel olayları bulabilirsiniz.
#Paris2024TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında TÜBİTAK tarafından düzenlenen Uluslararası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları ile Liseler Arası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları 12 Ağustos’ta TÜBİTAK Gebze Yerleşkesinde başladı.
#TEKNOFESTPerceptions dergisinde yayınlanan bir makale, Soğuk Savaş dönemindeki Türk-Sovyet ilişkileriyle ilgili çarpıcı detayları gözler önüne serdi. 18 sayfalık çalışmada Üçüncü Cumhurbaşkanı Celal Bayar ve dönemin SSCB Büyükelçisi Nikita Ryzhov arasındaki iki gizli görüşmeye de yer verildi.
#Celal BayarDelphi, İzmir’de Ege Serbest Bölgesi’nde kurulu fabrikasında donanımdan gelişmiş yazılım çözümlerine yaptığı yerli üretimle çözümler sunarken, satış sonrası pazarında da yedek parçadan arıza teşhis cihazı ve eğitime kadar uçtan uca, OE seviyesinde çözümler sunduğunu açıkladı.
#DelphiTicaret Bakanı Ömer Bolat "Şirketlerimiz tarafından alınan danışmanlık hizmet giderleri 5 yıl süresince, yüzde 50 oranında desteklenmek kaydıyla, toplamda 10 milyon liraya kadar Bakanlığımızca desteklenecek" dedi.
#Ömer BolatSon dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tüm yatırımcıları HIT-30 Programı’nda yer almaya ve ülkemizin teknolojik atılım serüvenine ortak olmaya davet ediyorum" açıklamasını yaptı.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HIT-30 Yüksek Teknoloji Yatırım Programı Tanıtım Toplantısı'na katıldı. Toplantıda konuşan Erdoğan, “Bırakın katliamı durdurmayı elinde 150 bin Gazzeli'nin kanı olan bir kasabı, kongresinde ağırlayan bu caniye kürsü veren, bununla yetinmeyip hezeyanlarla dolu konuşmasını büyük bir şevkle 57 kez ayakta alkışlayan bir akıl ve vicdan tutulmasıyla karşı karşıyayız. 7 Ekim'den beri insanlar sinema filmi izler gibi bebeklerin öldürülmesini uzaktan seyrediyor. Bunların katili Netanyahu ABD'de alkışlanıyor. Bu nasıl bir iştir? Bunu anlamak mümkün mü? Hani demokrasi, hani özgürlük, hani insan hakları. Lafa gelince tüm dünyaya demokrasi ve insan hakları dersi verenler, çağımızın Hitlerini baş tacı ederken zerre miskal utanmıyor” dedi.
#CumhurbaşkanıNamık Kemal Üniversitesi ve sanayi işbirliğiyle hayata geçirilen projeyle fabrika bacalarından çıkan karbonmonoksit gazı, atmosfere karışmadan hidrojen üretilmeye başlandı. Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer, “Bu projeyle birlikte hidrojen üreterek fabrikanın ihtiyaç duyduğu enerjiyi yeşil enerjiyle desteklemiş oluyoruz” dedi.
#Namık Kemal ÜniversitesiEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, ABD’ye gerçekleştirdiği ziyaretinin ardından iki hafta sonra Çin’de önemli temaslarda bulundu. Ulusal Enerji İdaresi Başkanı Zhang Jianhua ile bir araya gelen Bakan Bayraktar, ‘Enerji Dönüşümü Alanında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı’nı imzaladı. Bakan Bayraktar, mutabakat zaptına ilişkin olarak “Somut projeleri en kısa sürede hayata geçirmeyi hedefliyoruz” açıklamasını yaptı.
#Enerji Ve Tabii Kaynaklar BakanlığıDenizli'nin Sarayköy ilçesinde, 16 gün önce jeotermal santralinin sondaj çalışması sırasında; yerin 850 metre derinliğinde meydana gelen patlamanın ardından çevreye yayılan hidrojen sülfür gazının yayıldığı kuyu, basıncın düşmesiyle kapatıldı.
#DenizliHidrojen sülfür gazı etkileri gündemde yer alan konulardan oldu. Renksiz, çürük yumurta kokusunda olan hidrojen sülfür gazı, etkisi nedeniyle dikkat edilmesi gereken bir gaz türüdür. Çürük yumurta kokusuna benzer bir etkiye sahip olan Hidrojen Sülfür yüksek derecede toksik bir gazdır. Peki, Hidrojen sülfür gazı nedir, ne demek? Hidrojen sülfür gazı zararlı mı? İşte sülfür gazı etkileri hakkında ayrıntılı bilgiler.
#Hidrojen Sülfür GazıDenizli'nin Sarayköy ilçesinde 10 gün önce jeotermal santrali sondaj çalışması sırasında yerin 850 metre altında meydana gelen patlamanın ardından hidrojen sülfür gazı çevreye yayılmaya devam ediyor. Tedirgin olan ilçe halkı, bir an önce kuyunun kapatılmasını istiyor. İlçede oturan Şener Güldal, "Yayılan kokunun zararlı olmadığı söylendi ancak biz yine de korkuyoruz. Bu şekilde ne zamana kadar devam edecek. Herkes tedirgin, bir an önce yapılması gerekenler yerine getirilsin. Akşamları koku daha fazla oluyor" ifadelerini kullandı.
#DenizliDenizli'nin Sarayköy ilçesinde 10 gün önce jeotermal santrali sondaj çalışması sırasında yerin 850 metre altında meydana gelen patlamanın ardından hidrojen sülfür gazı çevreye yayılmaya devam ediyor. Tedirgin olan ilçe halkı, bir an önce kuyunun kapatılmasını istiyor. İlçede oturan Şener Güldal, "Yayılan kokunun zararlı olmadığı söylendi ancak biz yine de korkuyoruz. Bu şekilde ne zamana kadar devam edecek. Herkes tedirgin, bir an önce yapılması gerekenler yerine getirilsin. Akşamları koku daha fazla oluyor" ifadelerini kullandı.
#Denizli