Sultan II. Abdülhamid’in ‘Her resim bir fikirdir’ anlayışıyla Osmanlı topraklarının dört bir tarafından çektirdiği fotoğraflar, Filistin’in 1900’lerdeki tarihine ışık tutuyor. Filistin coğrafyası ‘Sultan II. Abdülhamid Dönemi Filistin’ adıyla ilk kez bütün olarak ele alındı ve bir kısmı daha önce yayımlanmamış fotoğraflar tek kitapta toplandı. Eser hakkında görüşlerini anlatan usta gazeteci ve sanat eleştirmeni Doğan Hızlan, “Bu kitaplar daima gizli kalmış eserlerdir, devrin sadece siyasi değil yaşam biçimini de gösterir. Sultan II. Abdülhamid’in nasıl biri olduğunu, fotoğrafa ve resime düşkünlüğünü de göstermiş oldu. Bu yüzden kitabı okuyanlar Osmanlı’nın sadece bir dönemini görmeyecekler” dedi.
#Sultan II. AbdülhamidTEMA Vakfı, Bakü’de sona eren BM İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesinin 29. Taraflar Konferansı (COP29) sonrasında yaptığı açıklamada, iklim krizine karşı mücadele küresel finansman hedeflerinin yetersiz kaldığını vurguladı. Vakıf, Türkiye için zamanın daraldığına ve ulusal iklim politikasında kömürden çıkış gibi somut adımlar atılması gerektiğine dikkat çekti.
#TEMA Vakfıİlber Ortaylı’yı bilmeyen yok ve sanırım bu kadar geniş bir kitle tarafından tanınan ender tarihçilerden kendisi. Seviliyor ve sayılıyor olması boşuna değil. Sadece ülkemizde değil dünya çapında saygın bir yere sahip olan Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın yazdığı onlarca kitap, verdiği yüzlerce seminer, konferans, ana dili gibi konuştuğu beş dil ve bir çok diğer diller, durmadan anlattığı Türkiye’nin tarihi ve dünya tarihi ile olan o muazzam bilgi haritasından bizlere sunduğu perspektif ile bambaşka vizyonlar sunan çok değerli bir isim ile bir araya gelmekten mutluluk duydum. Çok kısa bir zaman diliminde, olabildiğince merak ettiklerimizi sormaya çalıştım. Ama her soruya kısa cevaplar yerine engin bilgi deryasından iç içe geçmiş onlarca sorunun yanıtları içinde buldum kendimi. Müthiş keyifliydi… Sınırlı zamanda, kısa bir sohbet oldu ama daha detaylı ve uzun bir röportaj için hem kendime hem sizlere buradan söz vereyim. Yüzde Yüz İlham Veren Sohbetler’de kıymetlimiz Prof. Dr. İlber Ortaylı ile sizleri baş başa bırakıyorum.
#Sponsorlu İçerikİlber Ortaylı’yı bilmeyen yok ve sanırım bu kadar geniş bir kitle tarafından tanınan ender tarihçilerden kendisi. Seviliyor ve sayılıyor olması boşuna değil. Sadece ülkemizde değil dünya çapında saygın bir yere sahip olan Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın yazdığı onlarca kitap, verdiği yüzlerce seminer, konferans, ana dili gibi konuştuğu beş dil ve bir çok diğer diller, durmadan anlattığı Türkiye’nin tarihi ve dünya tarihi ile olan o muazzam bilgi haritasından bizlere sunduğu perspektif ile bambaşka vizyonlar sunan çok değerli bir isim ile bir araya gelmekten mutluluk duydum. Çok kısa bir zaman diliminde, olabildiğince merak ettiklerimizi sormaya çalıştım. Ama her soruya kısa cevaplar yerine engin bilgi deryasından iç içe geçmiş onlarca sorunun yanıtları içinde buldum kendimi. Müthiş keyifliydi… Sınırlı zamanda, kısa bir sohbet oldu ama daha detaylı ve uzun bir röportaj için hem kendime hem sizlere buradan söz vereyim. Yüzde Yüz İlham Veren Sohbetler’de kıymetlimiz Prof. Dr. İlber Ortaylı ile sizleri baş başa bırakıyorum.
#1CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sosyal medyaya yansıyan Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne de kayyum atanacağı iddialarına tepki gösterdi. “Ben de takip ediyorum, şimdi Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız, geçtiğimiz hafta da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız üzerinde yoğunlaşan bir ateş vardı” diyen Özel, MİT’e bu konuda talimat verildiği iddiaları olduğunu söyledi.
#Özgür ÖzelErtuğrul Osman Efendi hiç unutamayacağım bir portredir. Çok özgün ve bronz gibi sağlam bir kültürel birikime sahipti. Yıllar boyunca başka bir pasaport kullanmadı. Bir noter kimliğiyle yaşadı ve iş yaptı. Nihayetinde, Türk vatandaşlığına yeniden döndü. “Bizim aile için bir felaket olan bu durum, millet için faydalı olmuştur” demesini bilirdi. Böyle bir vakara sahipti.
#Ertuğrul Osman OsmanoğluÇevreye verdiğimiz zararla ileride yaşanacak bir felaketin kapılarını araladık. Gençler ekonomik büyümeden faydalanamıyor. İnsanlar sürekli kendilerinin daha iyi bir versiyonu olmak için çabalıyor. İşte tüm bu yaşananlar süregelen ‘Büyümek iyidir’ inancını tartışmaya açtı. ‘Degrowth’ yani büyümeme fikrini savunanlara göre ‘yavaşla’ düğmesine basma zamanı geldi.
#Meltem FıratlıSevgili gençler, “üniversite öğrencisi olmak” hayatınızdaki en heyecan verici ve sizleri dönüştürücü bir süreci deneyimlemek anlamına geliyor. Bugüne kadar almış olduğunuz eğitim, büyümüş olduğunuz çevre ve birikimlerinizin bir sonucu olarak hepiniz birbirinden farklı şehirlerde, birbirinden farklı üniversitelerin bölümlerini kazandınız. Sizler için yepyeni başlangıçlar ve eşsiz deneyimlerin temsili olacak bu dönemin olabildiğince verimli, nitelikli ve keyifli olması adına sizlerle burada üniversite hayatına dair fikirlerimi ve deneyimlerimi paylaşmak istiyorum.
#Konuk YazarFonda dalga sesleri varsa, güneş tenimizi tatlı tatlı ısıtıyorsa, sırtımızı da şezlonga dayadıysak plaj çantamızdan kitapları çıkarabiliriz. Peki, bir macera mı, dram mı yoksa kişisel gelişim mi tercih edeceğiz? Bu yazın en iyi ve en yeni kitaplarını jüri üyelerimize sorduk; ayrıca yayınevlerinden bu yaz çıkacak kitapları öğrendik.
#PlajTURİZM sektörümüzün gözbebeği Antalya’nın gastronomi dünyasında ‘yükselen yıldız’ olma yolculuğuna tanıklık etmek üzere Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in davetlisi olarak 3. Uluslararası Antalya Food Fest Gastronomi Festivali’nin tanıtım toplantısına katıldık.
#AntalyaUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kooperatif Akıllı Ulaşım Sistemlerine Yönelik Merkezi Yazılım Platformu Geliştirilmesi Projesi İmza Töreni’nde konuştu. Uraloğlu "Proje hizmete alındığında akıllı ulaşım sistemi mimarisi, Türksat uyduları ile desteklenerek kesintisiz hale gelecek" dedi.
#Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı