Fenerbahçe, Beşiktaş ve Bursaspor’da da görev yapan Christoph Daum, 70 yaşında hayata veda etti. Daum, yolu Türkiye’ye düşen diğer yabancı futbol adamları gibi değildi. Ülkemizi ve Türk insanını gerçekten sevdi. Öyle ki, İstiklal Marşımız’ı ezberledi, her maçta coşkuyla okudu. Çay içer, şarkılarımızı söyler, Atatürk rozeti takardı. Futbol adamlığının yanı sıra bir filozoftu, bilge idi. Sistemli çalışmaya inanırdı. Yıllarca 4-4-2’ye takılıp kalan Türk futboluna 3-5-2’yi getirdi.
#Christoph Daumİzmir'in Torbalı ilçesinde 5 kişinin öldüğü, 63 kişinin yaralandığı patlamaya ilişkin hazırlanan itfaiye raporunda, "LPG'nin sızarak dükkan içerisine çok miktarda birikmesi ve herhangi bir ısı kaynağı ile temas etmesi neticesi patlama meydana geldiği kanaatine varılmıştır." denildi.
#İzmirMeryem Ana Kilisesi ülkemizin tarihi mekanlarından biridir. Burası özellikle yabancı turistler tarafından çok sık ziyaret edilmektedir. Meryem Ana Kilisesi hakkında bilgi, nerede, nasıl gidilir, hikayesi, ziyaret saatleri gibi bilgileri sizler için derledik.
#Meryem Ana KilisesiTürkiye ülkesi gerek kültürel gerek tarihi gerekse turizm açısından zengin bir ülkedir. Hatta ülkemizin bazı bölgeleri her yıl binlerce turisti bile ağırlamaktadır. Trilye de böyle bir bölgenin ve ilin bir ilçesidir. Bu ilçenin ülkemizde bağlı olduğu bir il, bir yol güzergahı ve tarihi görselliği bulunmaktadır. Bu amaçla yazıda sizlerin bilgilenmesi için Trilye nerede, nerenin ilçesi, Trilye'de gezilecek yerler ve denize girilecek yerler nelerdir detayları ile derledik.
Bir arada olmanın güzelliğini hatırlatan dönem dizileri yeniden gündemde. İzlerken kaybedilenlere, ihmal edilenlere üzülsek de geçmişle bağ kurmak ve hatırlamak adına seviniyorum bir hikâyede veya bir dekorda eskinin izlerine rastlayınca. ‘Masumlar Apartmanı’ ve ‘Kulüp’ten sonra ‘Pera Palas’ta Gece Yarısı’ dizisi de gündeme gelince bu hafta istedim ki size şehrin karşısından, Pera’dan bahsedeyim. Eski günlerin zarif izlerini hâlâ taşıyan Meşrutiyet Caddesi boyunca zaman, katman katman açılsın önümüzde...
#HürriyetPaskalya Adası, Güney Amerika ülkelerinden Şili'nin en çok turist çeken adalarından biridir. Moai heykelleri ile bilinen adada yaklaşık 6000 kişi yaşıyor. Paskalya adasında gezilecek yerler nereler? Adanın tarihi özellikleri nelerdir? Merak edilen tüm soruları sizin için derledik.
Troya’nın 3 bin yıldır dilden dile dolaşan, içinde aşkı, cesareti, tutkuyu, intikamı, zaferi ve trajediyi destansı ölçüde barındıran bir hikâyesi var. Ama gerçekle mit kolayca ayırt edilemiyor. Hatta sadece antik kenti gezerek anlaşılabilecek bir hikâye de değil bu. Troya’yı anlamanın yolu biraz da çevresindeki topraklarda bugün ne yaşandığına bakmaktan geçiyor. “Bugün halen yaşayan bir Troya var” diyen kazı başkanı Prof. Dr. Rüstem Aslan’ın rehberliğinde Arkeoköy’e dönüşen Tevfikiye ve Etnoköy’e dönüşen Çıplak Köyü’nü gezdik, son Troyalıların izlerini sürdük.
#Etnoköy ÇıplakBir dönem Türkiye'de Beşiktaş ve Fenerbahçe'de görev yapan Alman teknik direktör Christoph Daum, Türkiye'de görev yapmasındaki en önemli nedenlerden birisinin 5 Türk'ün kundaklanarak katledildiği Solingen faciası olduğunu belirtti.
#DaumTatile hala gitmediyseniz ve fazla uzaklaşmak istemiyorsanız İstanbul’un içinde huzur dolu bir tatil yapabilirsiniz. Yanı başınızda bulunan Beykoz'un güzel köylerini tercih edebilirsiniz. Uzun bir tatil düşünmüyorsanız sadece hafta sonunda hem denizin tadını çıkarabilir hem de tarihi bir seyahat gerçekleştirebilirsiniz.
#BeykozSelanik’in güneydoğusundaki Halkidiki; Kassandra, Sithonia ve Athos (Aynaroz) Dağı adında üç uzantısı olan bir yarım- ada. Kassandra bunlardan en batıda olanı... Son yıllarda tarihi, masmavi denizi, yemyeşil doğası, mutfağı ve şifalı sularıyla turistlerin sıkça ziyaret ettiği bir bölge. Selanik’ten 1.5 saatlik araba yolculuğuyla adaya ulaşıyorsunuz. Sezon burada hava sıcaklığı düşmeden bitmiyor. Deniz tatili yapmadıysanız şanslısınız; kasım sonuna kadar adada denize girilebiliyor. Sakinlik arıyorsanız şimdi Kassandra’nın tam zamanı.
#SeyahatŞu sıralar tüm gözler Avrupa’nın en büyülü ve tarihi şehirlerinden biri olan Venedik’e çevrilmiş durumda. Çünkü her yıl şehri kış ortasında uykusundan uyandırıp yeniden hayata döndüren bir eğlence var: Venedik Karnavalı… Şehrin oldukça romantik dokusuna görsel bir şölen katan bu etkinlik biraz hüzünlü bir hikâyeye de sahip… İşte Venedik Karnavalı hakkında detaylar...
#Venedik Karnavalı Ne Zaman Kutlanır