Hazımsızlık haberleri sayfasında Hazımsızlık hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1607 Hazımsızlık haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Hazımsızlık sıklıkla görülen sindirim rahatsızlığıdır. Özellikle ağır yenen yemekler, akşam yatmadan önce içilen gazlı içecekler gaz ve hazımsızlığa neden olmaktadır. Bu bakımdan sindirim sisteminin rahat çalışması adına bazı mideye dost yiyeceklerin tüketilmesi gerekmektedir. Hazımsızlığa iyi gelen yiyecekler, Hazımsızlığa iyi gelen yemekler, çorbalar, meyveler ve sebzeleri sizler için detayları ile inceledik.
#HazımsızlıkEn sağlıklı tahıl çeşitlerinden biri olan yulaf; sindirim sisteminin çalışmasını destekler, zengin lif içeriği dolayısıyla mide ve bağırsak sorunlarına iyi gelir. Yulafın faydaları hakkında önemli bilgiler veren Diyetisyen Aysen Arıcan, yetişkinlerin beslenmelerine bu besini mutlaka eklemelerini tavsiye etti.
#YulafYemekten sonra karın şişkinliği, ağrı veya doygunluk ile kendini gösteren hazımsızlık, toplumda sık rastlanan sağlık problemleri arasında yer alıyor. Sindirim sisteminin iyi çalışmaması sonucu oluşan hazımsızlık bazen de tüketilen besinlerden veya yanlış yeme alışkanlıklarından kaynaklanabiliyor.
#HazımsızlıkGenellikle yemek yerken ya da sonrasında karnın üst bölgesinde gelişen şişkinlik, bulantı, karın ağrısı ile erken doyma hissi… Sık sık geğirmek ve bağırsak gazında artışa eşlik edebilen kabızlık… Yol açtığı bu tür sorunlarla yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyen, hatta sosyal hayattan bile koparabilen “hazımsızlık” günümüzde oldukça sık görülen bir problem. Öyle ki her 4 kişiden 1’i hazımsızlıktan dert yanıyor.
#Yağlı YemeklerKemiklerin güçlenmesinde, bağışıklık sisteminin sağlamlaşmasında hatta kalp sağlığının korunmasında çok önemli bir yere sahip olan süt, kalsiyum ve magnezyum kaynağı. Doğadaki pek çok canlının ilk besini olan sütü, insanların tüketirken dikkatli olması gerekiyor.
#Genel SağlıkGenellikle yemek yerken ya da sonrasında karnın üst bölgesinde gelişen şişkinlik, bulantı, karın ağrısı ile erken doyma hissi… Sık sık geğirmek ve bağırsak gazında artışa eşlik edebilen kabızlık… Yol açtığı bu tür sorunlarla yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyen, hatta sosyal hayattan bile koparabilen “hazımsızlık” günümüzde oldukça sık görülen bir problem.Hazımsızlığın önemli hastalıkların habercisi de olabildiğini söyleyen Gastroenteroloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Özdal Ersoy hazımsızlığa yol açan alışkanlıkları anlattı.
#Hazımsızlığa Neler İyi GelirKlinik Biyokimya Uzmanı ve Sağlıklı Yaşam Danışmanı Dr. Süreyya Şahinoğlu, uzun yıllar yurt içi ve yurt dışında yapmış olduğu araştırmaları hayatımızda kolaylıkla uygulayabileceği bilgiler halinde bizlere sunuyor. İstanbul Birûni Laboratuvarı’nda arkadaşı Dr. Semra Temel Levent ile birlikte sağlıklı yaşam laboratuvarını kuran Dr. Süreyya Şahinoğlu, sağlıklı yaşam test danışmanlığı yapıyor.
#Sponsorlu İçerikKlinik Biyokimya Uzmanı ve Sağlıklı Yaşam Danışmanı Dr. Süreyya Şahinoğlu, uzun yıllar yurt içi ve yurt dışında yapmış olduğu araştırmaları hayatımızda kolaylıkla uygulayabileceği bilgiler halinde bizlere sunuyor. İstanbul Birûni Laboratuvarı’nda arkadaşı Dr. Semra Temel Levent ile birlikte sağlıklı yaşam laboratuvarını kuran Dr. Süreyya Şahinoğlu, sağlıklı yaşam test danışmanlığı yapıyor.
#1Kış soğuk ama güzel yüzünü gösterdi. Değişen havalarla birlikte soframıza misafir ettiğimiz sebze ve meyveler de değişmeye başladı…Okul öncesi dönemde ise kendi mutfağınızda pişen yemekleri çocuğunuza yedirmeye özen göstermelisiniz. Özellikle kış aylarında eviniz dışında yiyeceğiniz öğünlere de ayrı bir önem göstermek çocuğunuzu hastalıklara karşı korumak ve yemek bilinci kazandırmak için önemlidir.
#MeyveKanser en korkutucu hastalıkların başında geliyor ama bir taraftan da tedavisinde her geçen gün yeni adımlar atılıyor. Tıp dünyası kasım ayında akciğer ve pankreas kanserleriyle ilgili farkındalık yaratmayı amaçlıyor. Her şeyi bilmek çok önemli çünkü o zaman erken teşhis şansına sahip olabiliyoruz. Ayrıca bu iki kanser türüyle mücadelede yeni gelişmeler var.
#Hazan Aköz Işıkİlk kez 2003 yılında yumurtalık tümörü nedeniyle ameliyat geçiren 58 yaşındaki Hülya Öztürk, şikayetleri yeniden başladığı halde, doktor fobisi nedeniyle yıllarca muayeneye gitmedi. 170 kiloya çıkan ve artık yatağa bağımlı hale gelen Öztürk, ağrıları dayanılmaz bir hal alınca, Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. İlyas Şahin’e başvurdu. Dr. Taylan Şenol’un da girdiği operasyonla, 3 cerrah, 23 kiloluk tümörü başarıyla çıkardı. Dr. İlyas Şahin, '30 yıllık genel cerrahım, böyle dev bir kitle görmedim. Hekim olarak hayretler içinde kaldım.' dedi.
#İSTANBULYaz mevsiminde aşırı kilolu olmak zorlayıcı olabilir. Kilolu kişiler uygulayacakları basit değişikliklerle bu sıcak günleri daha kolay geçirebilir. İşte hem rahat etmemizi hem de sağlıklı kalmamızı sağlayacak bazı ipuçları: “Tabağınıza daha çok salatave sebze alın. Yemeklerin yanında maden suyu için.”
#Dr. Ayça KayaUEFA Disiplin Kurulu, Avusturya - Türkiye maçında attığı golden sonra bozkurt işareti yapan milli futbolcu Merih Demiral'a 2 maç ceza verdi. MHP lideri Devlet Bahçeli'nin UEFA'nın kararına tepki göstererek, "Bozkurt simgesi Türklüğün varoluşsal onuru, geçmişle geleceği buluşturan ortak değeridir. Nitekim bu değere hazımsızlık gösterilmesi Türk milletine beslenen iflah olmaz husumetin ve Türk tarihini karalama rezilliğinin iğrenç bir tezahürüdür." ifadelerini kullandı. Ayrıca Bahçeli, "UEFA laçka kararından vazgeçmezse Hollanda’nın sahada tek başına bırakılması ve A Milli Futbol Takımımızın Türkiye’ye dönüşü milli haysiyetimize en uygun seçenek olacaktır." çağrısında bulundu.
#Devlet BahçeliUEFA Disiplin Kurulu, Avusturya - Türkiye maçında attığı golden sonra bozkurt işareti yapan milli futbolcu Merih Demiral'a 2 maç ceza verdi. MHP lideri Devlet Bahçeli'nin UEFA'nın kararına tepki göstererek, "Bozkurt simgesi Türklüğün varoluşsal onuru, geçmişle geleceği buluşturan ortak değeridir. Nitekim bu değere hazımsızlık gösterilmesi Türk milletine beslenen iflah olmaz husumetin ve Türk tarihini karalama rezilliğinin iğrenç bir tezahürüdür." ifadelerini kullandı. Ayrıca Bahçei, "UEFA laçka kararından vazgeçmezse Hollanda’nın sahada tek başına bırakılması ve A Milli Futbol Takımımızın Türkiye’ye dönüşü milli haysiyetimize en uygun seçenek olacaktır." çağrısında bulundu.
#Devlet BahçeliUzman Diyetisyen Elif Melek Avcı Dursun, Ramazan ayı sonrası beslenme ile ilgili önemli tavsiyelerde bulundu. Bu dönemde sık karşılaşılan beslenme sorunlarının hazımsızlık, şişkinlik, kabızlık, mide yanmaları, reflü olduğuna dikkat çeken Dursun, ‘beş altın kural’ tanımlaması yaptı.
#Ramazan Sonrası BeslenmeRamazan Bayramı’nda beslenme ve kalp sağlığına ilişkin bilgiler veren TOBB ETÜ Tıp Fakültesi, Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Bozbaş, ‘Bugün bayram, bugün bir şey olmaz’ algısının son derece yanlış olduğunu vurgulayarak “Ağır yemek sonrası kan şekerimiz aniden yükselir ve buna cevap olarak vücudumuzda yüksek oranda insülin salgılanır. Bu yaşanılan şekerdeki yükselme kalp sağlığımızı olumsuz etkiler” uyarısında bulundu. Prof. Bozbaş, şu bilgileri verdi:
#Ramazan BayramıBana en çok sorulan sorulardan biri iftardan sonra neler yiyebiliriz ve tatlı krizleriyle nasıl başa çıkabiliriz oluyor. Uzun süre açlıktan sonra enerjisiz kalan vücut, iftardan sonra hızlı enerji kaynaklarına yönelebilir. Bu durumda ne tür yiyecek ve içecekleri seçmeliyiz?
#Berrin Yiğit"Bakliyatlarla aranız nasıl?" diye sorsam çoğunuzun "Seviyorum fakat şişkinlik, gaz yapıyor diye yiyemiyorum" dediğinizi duyar gibiyim. Besleyicilik değeri çok yüksek olan baklagillerin bu tür sıkıntılara sebep olduğu bir gerçek. Buna sebep olan nedir, ne yaparsak bu istenmeyen etkilerinden kurtulabiliriz ve vücudumuz için biyoyararlılığını nasıl artırabiliriz sizlerle önce bunları paylaşıp arkasından besleyicilik değeri yüksek, lezzetli ve yapımı çok kolay baharatlı nohut çerez tarifini ve bunu nerelerde kullanabileceğinizi sizlerle paylaşacağım.<br><br>Instagram: @dilekcifttci
#NohutBilinen birçok farklı balık türü bulunmaktadır. Her balık ise kendine özgü bir takım özelliklere sahip olarak bilinmektedir. Sevilerek tüketilen balıklar arasında lagos balığı da yer almaktadır. Lagos balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Lagos balığı faydaları ve özellikleri nelerdir? Lagos balığı ile ilgili merak edilen tüm detayları sizler için derledik.