Londralı tasarım stüdyosu Marshmallow Laser Feast, olağanüstü bir deneyim yaşattıracak ilginç bir buluşa imza attı. Doğayı bir hayvanın gözünden görebileceğiniz bu buluş olağanüstü bir deneyim kazandırıyor. İşte Marshmallow Laser Feast'in olağanüstü buluşu In the Eyes of an Animal...
#SeyahatABD'li yetkililerin son günlerde tartışma yaratan insansız hava aracı olaylarına dair suskunluğu komplo teorilerine yol açtı. Zira ülke tarihi federal hükümetin yürüttüğü gizli projelerle ve bu projelerin ifşalarıyla dolu. 1940'lardan bu yana yaşananları okuyunca inanamayacaksınız...
#ABDGezi yazıları denince tarihin en eski eserlerinden biri olan Marco Polo'nun Geziler Kitabı akla gelir. Çeyrek asırdan fazla zaman boyunca Ortadoğu ve Asya'yı dolaşan Venedikli tüccar Marco Polo'nun gördüğü yerlere dair anlattıkları, bugün bile kafaları kurcalıyor. Polo'nun anlattığı o gizemli hikâyelerin ne kadarı gerçek? İşte cevabı...
#Marco PoloÜzerinde yarı şeffaf beyaz mayosu, bembeyaz kumlarla kaplı tropik sahilde neşe içinde poz veren kişinin bir zamanlar podyumlarda fırtınalar estiren ve şimdilerde 70. yaş gününü kutlamaya hazırlanan emekli bir süper model olduğuna inanmak zor…
#Christie Brinkleyİngiliz kraliyet ailesi hakkında ne düşünüyorsunuz bilmiyoruz... Fakat monarşi dünyasına meraklı olan herkesin bu ailede takip ettiği,, attığı her adımı izlediği isimler var. Şu sıralar belki biraz ailenin gelinleri Kate Middleton ile eltisi Meghan Markle öne geçmiş olabilir.
#Jonathan ThompsonHayvanlarla insanlar arasındaki bağ ve bunun kuralları konusu sevgili arkadaşımız Mario Levi sayesinde yeniden gündeme geldi. Bir sokak köpeğinin saldırısına uğradı biliyorsunuz. Kendisine buradan da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Hayvan haklarını yazarken insanın yaşama hakkını da unutmuş değilim. Konu gündeme gelmişken İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yayını olan ‘Hayvan Hakları Tarihi ve Türkiye’ kitabından söz etmek istiyorum.
#Hayvan HaklarıMensur eserler, olay, bildirme ve düşünce yazıları olarak üç ana başlıkta toplanır. Olay yazılarından biri olan romanlar ise üsluplarına ve konularına göre ikiye ayrılır. Konularına göre roman türleri şu şekilde sıralanabilir: 1- Gotik / Fantastik 2- Polisiye 3- Korku & Gerilim 4- Tarihi 5- Sürrealist & Pikaresk roman. Polisiye roman nedir ve özellikleri nelerdir tüm detayları ile derledik.
#EğitimBu sene Kanal D’de yayımlanan ‘Yargı’ dizisiyle ekranın en çok parlayan çifti oldular. Gerçekçi oyunculukları kadar ekrandaki uyumları ve enerjileriyle de çok konuşuldular. Pınar Deniz ve Kaan Urgancıoğlu yeni yıl planlarını anlattı: “Biz zaten partner olarak ayrılamıyoruz ya, bir de beraber yeni yıla girersek daimi partner oluruz yani...”
#Pınar DenizFatih Sultan Mehmed Arapça, Farsça, İtalyanca ve Yunanca biliyordu. Batı resmiyle ilgilendiği biliniyordu. İmparatorluğunu tarihi ve coğrafyasıyla tanımak istiyordu. Fatih Sultan Mehmed Han’ı tarif edecek en önemli cümle şu olmalıdır: “Doğu’nun ve Batı’nın efendisiydi ve iki kültürün de sahibiydi.”
#YAZARKanal D’nin sevilen sabah programı “Neler Oluyor Hayatta”nın sunucuları Nur Tuğba Namlı ve Hakan Ural, kendileriyle ilgili merak edilenleri yanıtladı. Birbirleriyle olan uyumlarını anlatan ikili, asıl mesailerinin ise programdan sonra başladığını söyledi: “Libya’da ne olmuş, Yunan politikaları neler... Saatlerce okuyoruz.”
#HAKAN URALBundan bir yıl önce, 23 Ocak 2020'de koronavirüs salgınının başladığı düşünülen Çin'in Vuhan kentinde ilk karantina uygulaması başladı. Geçen zaman içinde neredeyse 70 milyon insan koronavirüse yakalandı, 2 milyon kişi ise Kovid-19 yüzünden hayatını kaybetti. Vuhan ise artık dünyada yaşanan kaostan çok uzakta görünüyor. Peki, salgını bir yılda dize getiren Vuhan'ın sırrı ne?
#VuhanCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CNN TÜRK - Kanal D ortak yayınında Ahmet Hakan, Buket Aydın ve Başak Şengül'ün sorularını yanıtladı. Erdoğan, Libya ile ilgili, "Türk askeri Libya’ya peyderpey gidiyor, harekat merkezi kurulacak." ifadelerini kullandı.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanOkyanusun ortasında biriken çöplerden oluşan devasa adaya verilen ‘Yedinci Kıta’ ismini tema olarak seçen Nicolas Bourriaud küratörlüğündeki 16. İstanbul Bienali’ne çevre ve ekoloji meselelerine dikkat çeken işleriyle katılan ‘birbuçuk’ ve Ozan Atalan ile dünyanın ekolojik felakete sürüklendiği Antroposen Çağı’nı ve işlerini konuştuk.
#16. İstanbul BienaliDünyanın en önemli sanat etkinliklerinden 58. Venedik Bienali başladı. İnci Eviner’in ‘Biz, Başka Yerde’ adlı eserinin yer aldığı Türkiye Pavyonu, Der Spiegel, Art Newspaper, Artnet gibi yayınlar tarafından en başarılı 10 ülke pavyonundan biri olarak gösteriliyor. İşe “Günlük basit jestler ne zaman ve nasıl siyasileşir? En insani ihtiyaç, duygu ve arzular nasıl bu kadar tehlikeli hale gelebilir?” diye sorarak başladığını söyleyen Eviner ile Venedik’te buluştuk.
#İnci EvinerYüz ölçümü olarak dünyanın en büyük üçüncü adası olan Borneo, Güneydoğu Asya’da bulunmakla beraber, Endonezya, Malezya ve Brunei Krallığı tarafından paylaşılmakta... Borneo’da akarsuların bol olması, dünyanın en büyük yer altı nehir koridorunun burada olması ve muson ikliminin hakimiyeti ile bu adada dünyanın en geniş canlı çeşitliliği bulunuyor. İşte size doğal güzelliği ile büyüleyen Borneo gezi rehberi...
#Borneo AdasıKONYALI 54 yaşındaki Sadrettin Dural’ın 9 bin yıllık yerleşim yeri Çatalhöyük’le ilgili 2007 yılında yazdığı 'Protecting Çatalhöyük' kitabı, Binghamton Üniversitesi Antropoloji Bölümü’nde yardımcı ders kitabı olarak okutuldu. Otomobilini satıp, kredi çeken Dural, çocuk yaşlarda üzerinde koyun otlattığı ve kazı çalışmaları sırasında bekçiliğini yaptığı Çatalhöyük’le ilgili ikinci kitabını çıkardı.
#Protecting Çatalhöyük‘Öteki Şehir’ romanı ile Türkçeye ilk kez çevrilen Michal Ajvaz, eski bir kitabın izinden giderek Prag’ın içindeki öteki Prag’ı arayan bir adamın fantastik hikâyesini anlatıyor. Gündelik hayatta farkına varmadığımız ya da varsak bile görmek istemediğimiz başka hayatların varlığına dair çarpıcı bir metafor.
#ÖTEKİ ŞEHİR