Belki de mesleğin getirdiği alışkanlık; çay ve kahveyi çok tüketiyorum. İçmekle kalmayıp okuyorum da; öğrenmeye çalışıyorum. Hatta çay, kahve panelleri yönettiğim de var. Her tadın bir öyküsü ve elbette ritüelleri de oluyor. Ben de bunların peşindeyim. Bu yoğun hayatın içinde bunlara nefes alıyorum. Bana da çok iyi geliyor.
#1Türk kahvesinin detay özelliklerinden dünya pazarındaki kültürel değerine kadar aklımızdaki tüm soruların yanıtını almak üzere, yazdığı kahve kitaplarıyla dünyanın en saygın ödüllerini kazanan gastronomi yazarı, kahve danışmanı Cenk Girginol ile bir araya geldik. Sohbetimizde Türk kahvesinin tek bir tatmış gibi değerlendirildiğine oysa Türk kahvesinin bilinen bir kahve çeşidi olmadığına dikkat çeken Girginol, Türk kahvesinin bir pişirme yöntemi olduğunu söyledi.
#BursaCumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekerek, “Bayrağımızda sembolleştirdiğimiz özgürlüğümüzü hedef alan hiç kimseyi bilsinler ki affetmeyiz. Vatanımızı bölmeye, devletimizi yıkmaya çalışan hiç kimsenin gözünün yaşına bakmayız. Diğer her konuda herkese gönlümüz de kapımız da açıktır” dedi.
#Cumhurbaşkanı Tayyip ErdoğanAmerika’da ‘Turkish Coffee Lady’ adıyla anılan ve bu isimle bir vakıf kurarak 13 yıldır kahvemizi tanıtan Gizem Şalcıgil White, örnek alınacak bir girişimci. Kahvemizi Amerika pazarında yaymak, restoranların menülerine sokmak ve marketlerde satışını sağlamaksa yeni hedefleri... Türk kadınının dirayetini, azmini ve başarısını yurtdışında herkese gösterdiği için tebrikler!
#Turkish Coffee LadyBir dönem cezvelerde yapımı uzun sürdüğü, özellikle restoranlarda ocakları meşgul ettiği için kendi ülkemizdeki çoğu restoranda sipariş edemiyorduk. Asırlardır kültürümüzün önemli bir parçası olan Türk kahvesi, sınırlar ötesine taşınması gereken en önemli tanıtım elçilerimizden... Belgesellere konu olması tam da bu nedenle oldukça önemli bir adım!
#Türk Kahvesi50 yıldır sofra takımları üreten ailenin son temsilcisi Sema Güral Sürmeli ile yarım asırda değişen sofra alışkanlıklarımızı konuştuk. Son 10 yıldır 12 kişilik yemek takımlarının pek satılmadığını, bunun nedenininse misafir ağırlama alışkanlıklarımızın değişmesi olduğunu öğrendik.
#YazarPek çoğumuz için keyif kelimesinin karşılığıdır. Gün onunla başlar, yemekler onunla sonlanır. Cenk Girginol ‘Ahde Vefa’ kitabında farklı pişirme tekniklerinden kültürümüzdeki yerine, sağlık için faydalarından tarihine Türk kahvesini A’dan Z’ye anlatıyor. Kendisinden mis kokulu, bol köpüklü içeceğimizin hikâyesini dinledik.
#Gazetehaberleri