Çıtır çıtır kızarmış tavuk kanatları ile sevdiklerinize ev yapımı sağlıklı fast food hazırlamaya ne dersiniz? Ekranların sevilen yarışması Gelinim Mutfakta kanat pane tarifi ile menülerimizi belirlemeye devam ediyor. Peki, kanat pana nasıl yapılır? İşte, Gelinim Mutfakta kanat pane tarifi ve malzemeleri...
#Kanat PaneMangal kadar güzel şey ne var? Kömürde pişmiş et, tavuk ve sebzelerle kurulan enfes sofralar, özellikle aile ve arkadaşlarla birlikte olduğunda insan bu keyfe doyamıyor. Mangaldan daha fazla keyif almanın sırrı ise etin lezzetinden ve kıvamından geçiyor elbette. Hazır yaz sıcaklarıyla herkes kendini piknik alanlarına atmışken, mangal yapmanın inceliklerini, lokum gibi etler pişirmenin sırlarını sizin için derleyelim dedik. Mangala bu uyarılarımızı okumadan gitmeyin.
#Mangal Nasıl YapılırMayonez, dünya mutfağındaki en temel soslardan biridir. Günümüzde Türk mutfağında da önemli bir yeri olan mayonezi marketten alabileceğiniz gibi evde de kolayca yapabilirsiniz. Evde yapacağınız mayonez hem çok daha lezzetli olur hem de içinde hiçbir katkı maddesi bulunmadığından gönül rahatlığıyla yiyebilir, sevdiklerinize de yedirebilirsiniz.
#Mayonez TarifiEtiler’e bir haller oluyor; PF Chang’s, GQ derken 1990’lardaki popülaritesine geri döndü. Günaydın zaten vardı, rakibi Nusr-et de geldi. Quattro Cafe, All Sports birer klasik ama Big Chef’s studio konseptiyle ön aldı. Yazları kapatıyor olmasına bakmayın, Şamdan mönüsüne mevsimlik lezzetler ekledi bile. Peki hangisine gitmeli, nerede, ne yemeli? Arşınlamanıza gerek yok, ben size sayayım: İşte vitrinlerdeki prestij tabakları
Sıcak havalar iyiden iyiye kendini göstermeye başladı. Yazın daha hafif ve pratik yemeklere yönelmek istiyorsanız çözüm, öğün yerine geçen doyurucu salatalarda. Klasik salataları yemekten sıkılanlar için 86 Entertainment Group’un koordinatör şefi Altuğ Tezer’den rengârenk, farklı tarifler ve tüyolar aldık.
#SalataEn sevilen tatil beldelerinden Bodrum, sahilleri kadar haftanın hemen her günü kurulan semt pazarlarıyla da ünlü. Bölgede sıkı bir alışveriş turu atmak istiyor ama neyi, nereden alacağınızı bilmiyorsanız, The Marmara Bodrum’daki Tuti Restaurant’ın başarılı şefi Hakan Süve’nin önerilerini kaçırmayın. Şefin her zaman uğradığı adresler arasında Milas’ın memecik zeytinyağını yapanlar da var, balığın en tazesini bulabileceğiniz dükkânlar da...
#PeynirKarbonhidrat yönünden çok düşük besinler içeren New York diyeti protein zengini bir beslenmeyi temel alıyor. Günde en az 1 saat hareket etmek şart. Çünkü New Yorker tarzı diyet, fiziksel aktivite yaparak 2 haftada 8 kilo vermeyi amaçlıyor. Diyetin bir diğer kuralı ise saat 19.00'dan sonra bir şey yememek! İşte New Yorker tarzı diyet programını Beslenme Uzmanı ve Diyetisyen Ferin Batman sizler için hazırladı…
#DiyetDünya mutfakları arasında büyük öneme sahip olmayan, hatta çoğu zaman İngiliz mutfağıyla birlikte tiye alınan bir mutfak Alman mutfağı... Ülkenin soğuk havası Alman mutfağını silikleştirirken bazı yemeklerde de harikalar yaratmalarını sağlamış. İşte mutlaka denemeniz gereken Almanya'nın 10 sokak yemeği...
#LezzetduraklarıGeçen hafta kış salatalarının bereketinden ve ana yemek de olabileceklerinden bahsedip, ot ve yeşillikleri kategorilere ayırdık. Yerli peynirlerimizin salatalar için ne kadar ideal olabileceğine baktık. Bu hafta da salataya renk katan diğer unsurları dört kategoride özetlemek istiyorum
The Restaurant Magazine dergisinin bu yılki en iyi restoranlar listesinde Britanya yemeği yapan bir sakatat restoranı "yılın en büyük çıkış yapan lokantası" unvanını almış ve geçen yıla göre tam 18 sıra birden yükselerek dünyanın en iyi 16’ncı lokantası seçilmiş. Mönüsünde beyin, dil, bağırsak, işkembe, yürek, böbrek ve bilumum
Düşük kalorili bir diyetle kilo vermek mümkün. Ancak belli bölgelerde biriken yağları eritmek ve verilen kiloları geri almamak için salt diyet yapmak yeterli değil; işin sırrı daha çok kalori yakmanın püf noktalarını bilmekten geçiyor. İşte damak tadından ödün vermeyen yemekler ve daha çok kalori harcamak için yapmanız gerekenler.
Taksim Changa’nın ortakları Tarık Bayazıt ile Savaş Ertunç, artık bir müze restoran da işletiyorlar. Sakıp Sabancı Müzesi’nin restoranı Müzedechanga’nın ahşap ağırlıklı İskandinav esintili dekorasyonu ise Autoban imzası taşıyor. Autoban’ın iki ortağı mimar Seyhan Özdemir ve ile mimar Sefer Çağlar’la Changa’nın işletmecilerinin ortak zevkleri, huzurlu bir mekan yaratmış. Restoran ilk sınavını Picasso Sergisi nedeniyle, Sabancı Ailesi’nin geçtiğimiz pazartesi düzenlediği yemekte başarıyla verdi.
Sıradan bir salataya 'muhteşem' yorumunu yaptıran sosudur. Birbirine uyumlu malzemelerle hazırlanan soslar, her zamanki salatanıza bile bambaşka bir tat ve görünüm kazandırabilir. Önerilerimizle, aynı salatayı üç farklı sosla hazırlayarak 3 ayrı salata haline getirebilirsiniz.
#Yemek