Salatanın Lezzeti Sosunda Gizli

Güncelleme Tarihi:

Salatanın Lezzeti Sosunda Gizli
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2002 00:00

Sıradan bir salataya 'muhteşem' yorumunu yaptıran sosudur. Birbirine uyumlu malzemelerle hazırlanan soslar, her zamanki salatanıza bile bambaşka bir tat ve görünüm kazandırabilir. Önerilerimizle, aynı salatayı üç farklı sosla hazırlayarak 3 ayrı salata haline getirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Renkli salata ve üç değişik sos

Malzemeler:
(4-6 kişilik)

1 demet kırmızı marul (veya kırmızı lahana), yarım demet radika, birkaç dal hindiba, yarım demet roka, 1 yeşil elma.

Hazırlanışı:
Kırmızı marulu yaprak yaprak yıkayıp süzün ve kurulayın. Elinizle iri iri doğrayın. Hafif ekşimtrak yeşil elmayı yıkayıp kurulayın ve küp küp doğrayın. Radika, roka ve hindiba yapraklarını yıkayıp süzün ve kurulayıp doğrayın. Malzemelerin hepsini servis tabağına alın.

* Kuruyemişli sos

Kuru üzümü 1 çorba kaşığı şarapta yumuşayıncaya kadar bekletip elinizde sıkarak süzün. Zeytinyağı, sirke, tuz ve karabiberi, bir kaseye alıp karıştırın. Bal ve cevizi ilave edip salatanın üzerine gezdirin. Süzülmüş üzümü ilave edip harmanlayın.

* Zeytinli sos

Soğanı soyup kıyın. Zeytinleri küçük küçük doğrayın. Soğan ve zeytini kaseye alın. Maydanoz ve taze soğanı kıyıp zeytinyağı, sirke, tuz ve karabiberle karıştırın. Tüm malzemeyi birbirine yedirinceye kadar karıştırıp salatanın üzerine gezdirin.

* Süt kremalı sos

Limon suyu, zeytinyağı, süt kreması ve 1 tutam tuzu bir kaseye alıp malzemeleri birbirine yedirinceye kadar karıştırın. Worchester sosu ve karabiberle tatlandırıp salatanın üzerine gezdirin. Harmanlayıp servis yapın.

Sebzeli yaz salatası ve üç değişik sos

Malzemeler:
(4-6 kişilik)

Malzemeler:
4 kum havucu, 150 gr kuzu ıspanak yaprağı, 4 taze soğan, 2 ince kabak, 2 domates

Hazırlanışı:
Kabak ve havuçları yıkayıp temizleyin. İncecik halkalar halinde dilimleyin. Domatesleri yıkayıp kurulayın ve ince ince dilimleyin. Taze soğanları temizleyip doğrayın. Ispanakları yıkayıp temizleyin ve kurulayın. Malzemelerin hepsini servis tabağına alın.

* Hardallı sos

Birkaç taze soğanı kıyın. 4 çorba kaşığı zeytinyağını bir kaseye alıp hardalı ilave edin ve malzemeleri birbirine yedirinceye kadar karıştırın. Sirke, ceviz, tuz, taze soğan sapı ve karabiberi ekleyip karıştırın. Salatanın üzerine gezdirin.

* Körili sos

3 yemek kaşığı mayonezi aynı miktardaki süt kreması ile birlikte bir kaseye alın. Mikserle koyu bir krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Köri ile tatlandırıp karıştırın ve salatanın üzerine gezdirin. Salatayı harmanlayıp servis yapın.

* Sarımsaklı sos

Taze soğan sapı ve fesleğen yapraklarını kıyın. Sarımsağı soyup ezin. Süt kreması, limon suyu, sarımsak, fesleğen ve taze soğan sapını bir kasede karıştırıp tuz ve karabiberle tatlandırın. Salatanın üzerine gezdirin.

Haşlanmış sebze salatası ve üç değişik sos

Malzemeler:
(4-6 kişilik)

2 havuç, 2 taze patates, 1 kabak, 2 taze soğan, 100 gr ıspanak, 200 gr taze fasulye.

Hazırlanışı:
Fasulyeleri temizleyip uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Ispanağı yaprak yaprak ayırın. Kabağı temizleyip dilimleyin. Havuçları 4-5 cm uzunlukta çubuklar halinde kesin. Taze patatesleri soyun ve halka halka dilimleyin. Fasulye ve havucu tuzlu kaynar suda hafif yumuşayıncaya kadar haşlayıp kabak ve patatesi ilave edin. Soğanları ekleyip süzün ve soğumaya bırakın. Tüm malzemeyi büyük bir kapta harmanlayın.

* Sardalyalı sos

Sardalya balığı, limon suyu, birkaç maydanoz, mercanköşk, ve nane yapraklarını robotta ezin. Zeytinyağı, tuz ve karabiber ilave edip karıştırın. Birkaç nane yaprağı ile süsleyip salatanın üzerine gezdirin.

* Portakallı sos

Bal, limon ve portakal suyunu bir kaseye alıp malzemeleri birbirine yedirinceye kadar karıştırın. Zeytinyağını azar azar yedirerek ekleyin. Maydanozu kıyın ve sosa ilave edin. Salatanın üzerine gezdirip harmanlayın ve servis yapın.

* Baharatlı sos

Yumurta sarıları, tuz ve limon suynu bir kasede çırpın. Zeytinyağını azar azar yedirerek ilave edin. Kıyılmış ot ve ezilmiş sarımsağı ekleyip mayonez kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Karışımı salatanın üzerine gezdirip karıştırın ve servis yapın.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!