Hardal aslen bir bitkidir. Turpgiller familyasından olan bu bitki acı ve aynı zamanda keskin bir tada sahiptir. Hardal ek malzeme olarak iki farklı şekilde kullanılır. Birincisi tohumların sos yapılmasıdır, ikincisi ise baharat karışımlarına eklenmesidir. Birden fazla çeşidi bulunan hardalın, çeşitlerine göre tatları değişmektedir. Peki, yemek yaparken hardalı nasıl kullanmalıyız? İşte bu konu hakkında tüm merak edilenleri bu yazımızda anlatacağız...
#HardalLezzet araştırma şirketleri, son yıllarda acı tatlara artan eğilimin, giderek daha spesifik hale dönüşeceğini öngörüyor. Uzmanlar ise acıya olan bu eğilimi, hayatımızdaki heyecan arayışımıza bağlıyor. Hardal, acı konusunda biraz göz ardı edilen bir sos; ancak keskin bir hardalın verdiği hissi hafızlardan silmek bir o kadar zor. En acı ve yerli olanı ise Galata’daki Özyer Hardal’da üretiliyor.
#Hardal Nasıl KullanılırPerşembe günü başlayan Alaçatı Ot Festivali tüm hafta sonu boyunca devam edecek. Biz de tezgâhlara çıkan çeşit çeşit taze otu mutfağında değerlendirmek isteyenler için The Marmara Bodrum’daki Tuti Restaurant’ın şefi Hakan Süve ve Ahali Alaçatı’nın koordinatör şefi Altuğ Tezer’den nefis tarifler ve pratik öneriler aldık.
#GİZEM DİNÇBAŞArapsaçı, ebegümeci, hardal otu, cibes... Ege otları da onlarla yapılan yemekler de saymakla bitmez. İster börek veya gözleme içine katın, ister kuzu etiyle yemeğini pişirin... Soğanla kavurup yoğurtla veya haşlayıp sarımsak-limon ve zeytinyağlı sosla servis etmek de mümkün. Bu otları artık sadece Ege’de değil, büyük şehirlerde de kolaylıkla temin edebiliyoruz, keza kabak çiçeğini de öyle... Ege otlarını ve kabak çiçeğini şefler anlattı.
#YeşillikŞanslıyız, baharın çeşit çeşit taze otlarını toplayıp yemeklerimize katabildiğimiz, kurutup aromalarından yıl boyu faydalandığımız verimli topraklarda yaşıyoruz... Aromatik otlar, doğru kullanıldığında yemeklerin lezzetine boyut atlatıyor. Bazen de ağır ya da yağlı tatları dengeleyerek ferahlık hissini güçlendiriyor...
#AromaWasabi, Japon mutfağında sıklıkla kullanılan ve sosu ile ünlü bir lezzet olarak daha çok restoranlarda karşımıza çıkıyor. Sushi yanında servis edilen wasabi acımsı tadıyla pek sevilmese de faydaları onu yemeye değer kılıyor. Peki, wasabi nedir, nasıl yenir? İşte wasabi faydaları ve sosu hakkında bilgiler...
#WasabiTere tohumu son günlerde fazla kilolarından kurtulmak isteyenlerin merak ettiği gıdalar arasında ön sıralarda yer alıyor. Terenin tüm kısımları yenebildiği gibi, yaprakları ve saplarının yanı sıra tohumlarının da sağlıpa pek çok faydası bulunuyor. Peki, tere tohumu zayıflatı mı, ne işe yarar? İşte tere tohumu faydaları ve kullanımı...
#Tere TohumuOtlar doğru tüketildiğinde, sağlık açısından büyük fayda sağlamaktadır. Otların yapısını ve kullanılacağı yeleri bilen kişiler alternatif tıp olarak otlardan yararlanır. Turp otu da faydalı otlar arasında yer almaktadır. Turp otu adı kişiler tarafından bilinmektedir ama kullanım detaylarını pek çok kişi bilmez. Turp otu ile bitkisel tedavi yapılabilir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Turp OtuHardal otu ülkemizde en sık tüketilen bitkilerden birisidir. Sağlık açısından çok sayıda faydaları olan hardal otu, Akdeniz ikliminin yaygın olduğu yerlerde sıklıkla yetişir. Değerli bitkiler arasında bulunan hardal otu, alternatif tıpta kullanılır. Hardal otu nedir, faydaları nelerdir, ne işe yarar, kullanımı nasıldır, zararları varsa nelerdir gibi soruların yanıtlarını derledik.
#Hardal OtuYemek kitaplarıyla da tanınan ünlü tasarımcı Gönül Paksoy’un ‘Göçlerle Zengin Ceyhan Mutfağı’ adlı yeni kitabı yayımlandı. Kitapta tahinli kabak dolması, kigi gılnış çorbası, şorpa, bezdirme, gömeç süllüm ve mişores gibi bir Ceyhanlıyı bile şaşırtabilecek yemekler var... Bu sayede kültürel zenginliğin küçük bir ilçede dahi nasıl özel bir mutfak oluşturabildiğini görüyorsunuz.
#Ceyhan MutfağıSiyah hardal tohumu, son zamanlarda oldukça popüler bir hale gelmiştir. Genel olarak ülkemizde oldukça az bir şekilde tüketilse bile faydaları nedeniyle tüketimi artmıştır. Siyah hardal tohumu nedir ve ne işe yarar? Siyah hardal tohumu faydaları ve özellikleri nelerdir? Sizler için siyah hardal tohumu hakkında merak edilen tüm bilgileri detayları ile derledik.
Hardal tohumu en fazla tüketilen bitkisel tohumlar arasındadır. İnsan sağlığına faydası oldukça fazla olan hardal tohumu Türk doktorlar tarafından da bitkisel tedavi olarak önerilmektedir. Hardal tohumu bitkisel tedavi denilince akla ilk gelen besinlerden bir tanesidir. Bundan dolayı aşırı bir şekilde tavsiye edilerek çeşitli platformlar aracılığı ile de araştırılır. Peki hardal tohumu nedir? Hardal tohumunun faydaları ve zararları nelerdir? Hardal tohumunun özelliği nedir? İşte hardal tohumu ile ilgili her şey.
Aslında ormanlık alanlarda, çalılıklarda doğal biçimde yetişen sumak ağacı son yıllarda dış mekan süs bitkisi olarak ilgi görmeye başlamıştır. Çalı formundaki bitkilerden olan sumak ağacının meyvesi çok yararlıdır ve geniş kullanım alanına sahiptir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
Worcestershire sosu, İngiltere mutfağına ait bir sos. Son yıllarda uluslararası tariflere olan erişimimiz arttıkça Türkiye’de de sık gündeme gelmeye başladı. Büyük marketlerin raflarında da bulunabilen Worcestershire sosunu evde yapmak da mümkün elbette. Ancak malzemesi biraz fazla… Sizin için bu sosun tarihini, kullanım alanlarını ve tarifini araştırdık. İşte Worcestershire sosu hakkında merak ettikleriniz…
#Worcestershire Sosu NedirBazı insanlar vardır, ellerinden ne çıksa çok lezzetli olur. Minik dokunuşlarla, hazırladıkları en basit yemekleri bile bir ziyafet haline getirirler. Peki bu kişilerin sırrının ne olduğunu biliyor musunuz? Tabii ki doğru malzeme seçimi... Sizin için yemeklerinizin tadını bir anda güzelden muhteşeme taşıyacak birkaç malzeme önerimiz var. Denediğinizde siz de farkı kolayca görebilirsiniz. İşte o sihirli ürünler...
#Mutfak TüyolarıHardal bitkisinin tohumlarından üretilen hardal yağı, özellikle Hint mutfağında yaygın bir içeriktir. Güçlü tadı ve keskin aromasıyla bilinen hardal yağı dünyanın birçok yerinde de mutfaklarda kullanılıyor. Fakat hardal yağının kullanımı mutfaklarla sınırlı kalmıyor. Masaj yağı, sinek kovucu, nefes açıcı, nemlendirici... Hayatımızın birçok alanında bu doğal yağı kullanabiliriz. İşte hardal yağının kullanım alanları...
#Hardal Yağı NedirPamuk ve keten gibi hem uzun ömürlü hem de hafif kumaşlardan imal edilen koltuk örtüleri alıcıların tercihine sunuluyor. 2'li ve 4'lü setlerde satışa çıkarılan bu ürünlerde 20'ye yakın renk alternatifi bulunmaktadır. Bu yılın çok satan, en kaliteli ve en ucuz koltuk örtüsü modelleri hangileri? İşte, tüm detaylar.
#Koltuk Örtüsü ModelleriGünümüzün modasını yansıtan erkek bot modelleri, kampanyalı fiyatları ile satışa çıkarılıyor. Sanal mağazalardan yapılan alışverişlerde, müşterilere taksitle ödeme ve ücretsiz kargo gibi avantajlar sunulmaktadır. Beğenilen ürünler sepete eklenip kısa sürede sipariş edilebilir. 2020 yılında çok satan, en ucuz ve kaliteli erkek bot modelleri hangileri? Sizin için derledik.
#Erkek Bot ModelleriErkek ve kadınlar için farklı modellerde renklerde üretilen botların garanti süresi 1 ile 3 yıl arasında değişiyor. Hakiki deriden imal edilen modeller çok daha dayanıklı olup uzun yıllar boyunca ilk günkü kalitesinde giyilebilir. Bu yılın en iyi ve en ucuz botları hangileri? Sizin için araştırdık.
#Bot ModelleriTurşular geleneksel mutfağımızın en önemli parçalarından. Buna bir de sağlığa faydaları eklendiğinde turşuyu soframızdan neden eksik etmememiz gerektiğini anlıyoruz. Fermente bir gıda olan turşu, bağışıklık sistemini güçlendirmekten kilo kontrolünü desteklemeye vücudumuza birçok yarar sağlıyor. Ancak dışarıdan alınan turşular içindeki olası katkı maddeleri nedeniyle kafa karıştırabiliyor. Bu nedenle ev yapımı turşunun yerini hiçbir şey tutmuyor. Peki evde turşu yaparken nelere dikkat edilmeli? Turşu yapmanın püf noktaları hakkında merak ettiğiniz her şeyi bu yazıda bulabilirsiniz…
#Turşu Nasıl Yapılır