Güncelleme Tarihi:
İnternet üzerinden satılan bitkisel ürünlerden biri olarak bilinir. Hardal tohumunun faydaları oldukça fazladır. Bundan dolayı bitkisel tedavide tercih edilir. Baharat olarak da hardal tohumu kullanılmaktadır.
Hardal Tohumu Nedir?
Hardal tohumu hardal bitkisinden elde edilen bir tohumdur. Ülkemizde tüketimi yaygın olmasa da yine de hardal tohumunun faydaları saymakla bitmemektedir. Bundan dolayı hardal tohumu özellikle profesörler tarafından önerilmekte olan bir tohumdur. Hardal tohumu vücutta ki pek çok hastalığın doğal yollardan iyi olmasını sağlayan bir tohumdur.
Hardal Tohumu Ne İşe Yarar?
1) El ve Ayak Üşümesi Tedavisinde Kullanılır
Hardal tohumu özellikle yaşlılarda sıklıkla ortaya çıkan bir durum olan el ve ayak üşümesinin önüne geçmesi açısından kullanılır. Düzenli olarak tüketildiği takdirde el ve ayak üşümesi gibi şikayetler ortadan kalkar.
2) Damar Tıkanıklığını Önler
Hardal tohumunun bir diğer faydası da damar tıkanıklığını önlemesidir. Damar tıkanıklığını önlediği gibi damar tıkayıcı faktörlerinde yine yaşanmasını engellemektedir.
Hardal Tohumu Neye İyi Gelir?
1) Akciğere İyi Gelir
Akciğer sağlığına iyi gelen hardal tohumu yoğun bir şekilde akciğer zarına nüfuz ederek daha iyi çalışmasını sağlar Bu şekilde akciğer zarı hastalıkları olan kişilerde hardal tohumu sıklıkla önerilmektedir. Akciğer sağlığına iyi gelen hardal tohumu pek çok kişi tarafından önerilmektedir.
2) Cilde İyi Gelir
Cilt problemleri kimi zaman ortaya çıkabiliyor. Özellikle cilt sağlığını iyi etmek isteyen bir kişi hardal tohumunu mutlaka tüketmek zorundadır. Çünkü hardal tohumu bir antioksidan görevi görüyor. Dolayısıyla ciltteki hücrelerin yenilenmesini sağlayarak cilt sağlığına etki eden kötü faktörlerin de oluşumunu engeller.
Hardal Tohumu Faydaları
1) Kalp Sağlığına İyi Gelir
Hardal tohumu yapılan araştırmalar sonucunda kalp sağlığına oldukça iyi geldiği ve kalp sağlığı için faydalı olduğu tespit edilmiştir. Düzenli olarak kullanımı sonucunda kalp krizi gibi ani ölümlerin önüne geçer.
2) Vitamin Deposudur
Hardal tohumu bir vitamin deposudur. C, K ve E vitaminlerini barındıran hardal tohumu böylece vücudun vitamin ihtiyacını da karşılar.
Hardal Tohumu Zararları
Hardal tohumunu aşırı tüketmemek de fayda var. Dolayısıyla dozunda tüketmeniz gerekiyor. Aşırı derecede hardal tohumu tükettiğiniz durumlar da karaciğeriniz yorulabilir. Karaciğer rahatsızlıkları baş gösterebilir.
Hardal Tohumu Özellikleri
- Sıcak su ile karıştırıldığında acı bir tadı vardır.
- Kalsiyum ve fosfor aynı zamanda potasyum içerir.
- Yoğun miktarda kükürt barındırır.
- Tohumları siyah beyaz ya da kırmızı bir renk alabilir.
Hardal Tohumu Nasıl Kullanılır? Hardal Tohumu Kullanımı
Hardal tohumunu öğüterek tüketmeniz önerilmektedir. Öğüttükten sonra dilerseniz baharat olarak ya da sos şeklinde tüketebilirsiniz. Keskin bir tada sahip olduğundan dolayı sadece ülkemizde değil dünyanın pek çok yerinde sos olarak kullanılır.
Hardal Tohumu Nasıl Tüketilmeli ve Nelere Dikkat Edilmeli?
Hardal tohumunu çay şeklinde de tüketebilirsiniz. Ya da sos halinde de tüketebilirsiniz. Aşırı derecede tüketmeniz faydadan çok zarar sağlayacaktır. Bundan dolayı hardal tohumunu tüketirken aşırıya kaçmamanız da fayda vardır. Özellikle günde 1 kere hardal çayı tohumunu tüketerek o şekilde fayda alabilirsiniz.