Soğan mutfağımızda olmazsa olmaz malzemelerden. Özellikle tencere yemekleri söz konusu olduğunda soğansız yemek pişirmek söz konusu bile değil. Ancak tariflerde genellikle soğanın hangi türünü kullanmamız gerektiğinden bahsedilmiyor. Halbuki tezgahlarda çeşit çeşit soğan var ve bu soğanların hem lezzetleri hem de sertlikleri birbirinden oldukça farklı. Sizin için hangi soğanın hangi tarife uygun olduğunu araştırdık. İddia ediyoruz, bu ipuçlarıyla yemekleriniz daha lezzetli olacak…
#SoğanÜlkemizin her bölgesinin mutfağında birbirinden nefis yemekler bulunuyor. Bu baş döndüren lezzetlerin hepsi yola çıkmak için ayrı birer neden… Biz de uzmanlarımıza ‘Hafta sonunda hem keşfedip hem de harika lezzetlerle tanışabileceğimiz adresler nereler?' diye sorduk. 10 şehirden birbirinden güzel önerilerde bulundular.
#RotaThe Ritz-Carlton İstanbul’un bu yıl dördüncü kez düzenlediği Hint Yemekleri Festivali’nin yıldızı Hintli şef Rajneesh Gandhi. Gandhi’nin ekibiyle hazırladığı yemekler 19 Kasım’a kadar Çintemani Restaurant’da sunulacak. "Hint mutfağının pilav ve köriden ibaret olduğunu sananlar, çeşitlilik ve renkliliği görünce çok şaşırıyor" diyen ünlü şef, bölgesel ve dinsel farklılıklara karşın Hint mutfağının bir bütün olduğunu savunuyor.
İzmirli elektrik mühendisi Cihan Şen, 16 yıl önce eşinde karaciğer kisti çıkınca enginarın faydalarını keşfetti. Bitki merakı arttı, şifalı etkilerinin damıtmayla arttığını öğrendi. Evine bir imbik kurdu. Şimdi ailece yılda 270 litre enginar suyu içiyorlar.