Balık mevsiminin başlamasıyla birlikte hamsi tava da sofralarda sık sık yer almaya başladı. İçerdiği Omega-3 ile kalp damar dostu olan hamsinin en sevilen hallerinden biri olan hamsi tava, her ne kadar Karadeniz’e özgü bir lezzet olarak görülse de Türkiye’nin dört bir yanında yapılıyor. Peki, hamsi tava nasıl yapılır? İşte, adım adım hamsi tava tarifi…
#Hamsi TavaTezgahların en çok aranan balığı hamside bolluk sezonu yaşanıyor. Balıkçı tezgahlarını hareketlendiren 'denizlerin kuru fasulyesi' olarak da bilinen hamsideki bolluk vatandaşların ilgisini artırdı. Pek çok vatandaş hamsinin nasıl pişirildiğini ve hamsi tava yapmanın püf noktalarını araştırıyor. Peki, hamsi nasıl pişirilir? Hamsi tava yapmanın püf noktaları neler?
#Hamsi Nasıl Pişirilir?Karadeniz'in yanı sıra ülkemizin neredeyse tamamında severek tüketilen hamsinin en çok tercih edilen pişirme türlerinden biri de tavası. Sonbahar ve kış mevsiminde sofraların vazgeçilmezi olan hamsiyi nasıl pişireceğini merak eden vatandaşlar, hamsi tavanın yapılışını ve malzemelerini sorguluyor. Peki, hamsi tava nasıl yapılır?
#Hamsi TavaAv yasağının kalkması ve havaların serinlemeye başlamasıyla birlikte tezgahlarda hamsi bereketi yaşanmaya başladı. Hem ekonomik hem lezzetli olan hamsiyi, nasıl pişireceğini merak eden vatandaşlar, en lezzetli hamsi tariflerini araştırıyor. Özellikle hamsi tavanın nasıl yapıldığını ve püf noktalarını merak eden vatandaşlar konuya dair internette araştırma yapıyor. Peki, hamsi nasıl pişirilir? Hamsi tava nasıl yapılır?
#HamsiBalık, dünyadaki en sağlıklı yiyeceklerden biridir dersek yanlış olmaz. Çünkü yüksek kaliteli protein, iyot ve çeşitli vitamin ve mineraller dahil olmak üzere birçok önemli besin maddesi bakımından yüksektir. Balık yemek kadar hangi balığın hangi mevsimde tercih edileceğini de bilmek önemli. Çünkü, balığın lezzeti de mevsime göre değişiyor. Peki, ekim ayında aangi balıklar yenir? İşte ekim ayı balık önerileri...
#BalıkMevsimine göre ister ızgarada yapın, ister tavada... Ya da konserve olarak tüketin...Sardalya çok lezzetli bir balıktır. Bizde son yıllarda kendine yer bulsa da genellikle küçük balık kategorisinde olduğu için göz ardı edilir. Oysa başka ülkelerde uğruna festivaller düzenleniyor. Bu arada bizim sardalyanın şanı yurtdışında yürüyor.
#SardalyaTemmuzda tezgâhlara çıkar, eylülde bollaşır... Ekim sonuna kadar en yağlı ve en leziz olduğu zamanlardır. Gastronomik açıdan dünyaya tanıtılacak en değerli lokal lezzetlerimizden sardalyanın en sevdiğim hali, asma yaprağında yapılan ızgarasıdır. Sardalyanın pilakisini ekmeği bana bana yemek de müthiş oluyor.
#SardalyaEv halkının ve gastronominin gündemi yılbaşı sofraları. Bir yandan restoranlar, oteller, balo salonları yılbaşı menülerini hazırlarken diğer taraftanartan hayat pahalılığı, fiyatların yüksekliği nedeniyle yılbaşını evde geçirecek çok büyük bir kitle de evdeki yılbaşı sofrasını nasıl donatacağının derdine düştü.
#BursaÇanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi, İşleme Teknolojisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nermin Berik, anne sütünden sonra en değerli besinin su ürünleri olduğunu söyledi. Uzmanların, koronavirüs döneminde önemine dikkat çektiği D vitamini için en iyi kaynağın balık olduğunu belirten Berik, "Özellikle yağlı balıklar çok iyi kaynaklardır. Bizim yağlı balık diye tanımladığımız kara etli ya da kırmızı etli dediğimiz balıklardır. Hamsi buna çok iyi bir örnektir. Düzenli olarak haftada en az üç gün tüketildiğinde sağlıklı bireylerin takviye almalarına gerek olmadan D vitamini ihtiyacı karşılanabilir" dedi.
#HamsiSamsun’da tezgahları bol miktarda avlanan hamsi doldururken; balıkçılar hamsinin irileşmesi ve yağlanması için kar yağmasını bekliyor. Samsunlu balıkçılar, kar suyu ile birlikte daha da yağlanacak hamsinin lezzetinin artacağını söylüyor.
#HamsiZonguldak'ta bereketli geçen palamut sezonunun ardından fabrikalar için avlanan hamsinin halkın evine giremediğine dikkat çeken Kozlu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ergün Kayhan, hamsideki tehlikenin altını çizdi. Teknelerin boyuna göre kota konulması yada Karadeniz'in nadasa bırakılması gerektiğini belirten Kayhan, "Halk ancak böyle istenilen ölçüde ve lezzetle hamsi yiyebilir" diye konuştu.
#Hamsi