Hamilelik döneminde, vücudun ihtiyacının arttığı minerallerden birisi de kuşkusuz ki magnezyumdur. “Magnezyum, vücudumuz için gerekli en önemli minerallerden biridir. Böbrek, kemik, kas ve diş sağlığı için çok önemlidir. Kan şekeri, kan basıncı, vücutta enzimlerin çalışmasının düzenlenmesinde önemli rol üstlenir” diyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Gökçenur Gönenç, konuyla ilgili önemli bilgiler verdi.
#Hamilelikte Magnezyum EksikliğiHamile kadınlar sağlıklı bir hamilelik, kısa ve kolay bir doğum yapmak isterler. Bu nedenle internet üzerinden pek çok araştırma yaparlar. Son zamanlarda bu konuda; hamilelikte hurma tüketimi ile ilgili pek çok haber ve makale yayınlanmıştır. Peki, hamilelik döneminde hurma yemek zararlı mıdır yoksa faydaları var mıdır detayları ile derledik.
Çay yapma ve içme ritüeli binlerce yıldır var olan bir kültürdür. Kimisi için çay, bir içecekten daha fazlasıdır. Pek çok kadın hamile kaldığında dahi vücudunun sıvı ihtiyacını çaydan alır. Peki, çay hamileliğe zararlı mıdır detayları ile derledik.
Hamilelik süresinde annelerin çeşitli ağrıları olabilir. Özellikle de vücuttaki bu ağrıların nedenleri farklılık gösterebilir. Hamilelik süresinde bacak ağrısı da çok fazla görülür. Hamilelikte bacak ağrısı neden olur, nasıl ve ne zaman geçer? Gebelikte bacak ağrısına iyi gelen egzersizler nelerdir tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Hamilelikte ortaya çıkan sorunlardan bir tanesi ayak yanmasıdır. Üstelik sadece ayaklarda değil sellerde de yanma meydana gelebilir. Bu olay hamilelikle birlikte gelişen pek çok durumdan kaynaklanıyor. Hamilelikte ayak yanması neden olur? Nasıl geçer? Hamilelikte ayak yanmasına ne iyi gelir detayları ile derledik.
Hamilelikte kahve içmek zararlı mı? Gebelik döneminde olanlar hangi kahveyi tercih etmeli? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Çiğdem Yavuz Yurtsever, yasak listelerinin başında yer alan kahve ilgili bilinmesi gerekenleri sizler için anlattı.
#Filtre KahveHücrelerimizin iyi çalışması, dokularımızın sağlam kalması, organlarımızın görevlerini eksiksiz yapması için bazı yaşamsal maddelere ihtiyacımız var. Mineraller de bunların başında geliyor. Kan ve kemiklerin oluşumu, kaslarımızın güçlü kalması ve daha pek çok fonksiyonumuz ancak mineraller sayesinde mümkün olabiliyor.
Osteoporoz kelimesi, latince "osteo (kemik)" ve "poroz (gözenekli)" kelimelerinden oluşur, gözenekli kemik demektir. Osteoporoz kemiğin kütlesinin azalması ve kemik ince yapısının bozulmasıyla kemiği kolay kırılabilir yapan bir hastalıktır. Halk arasında kemik erimesi olarak bilinmektedir.