Boğaz ağrısına iyi gelen şeyler, sıkça araştırılan rahatsızlıklardan biridir. Özellikle de havaların soğuması ile beraber önem kazanan rahatsızlıklar arasındadır. Bu sebeple Boğaz ağrısına neyin iyi geldiğini araştırarak bu konu hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz. Boğaz ağrısına iyi gelen şeyler nelerdir? Boğaz ağrısına iyi gelen çaylar ve tarifleri detaylarıyla derledik.
#Boğaz AğrısıMevsim geçişinin yaşandığı bahar aylarında boğaz ağrısından yakınan insan sayısı hayli fazla.Boğaz ağrısı ile tahrişin neden olduğu; yutkunma, yemek yeme ve konuşma güçlüğü yüzünden de yaşam kalitesi oldukça olumsuz etkileniyor. Neyse ki üst solunum yolu enfeksiyonu nedeniyle gelişen boğaz ağrısından korunmak çok da zor değil!
#Hamilelikte Boğaz AğrısıGebelik sürecinde boğaz ağrısı olur mu? Gebelikte yaşanan boğaz ağrısı için ne yapılabilir? Hamilelikte boğaz ağrısını geçirmek için doğal yöntemler nelerdir? Gebelikte boğaz ağrısı kaç günde geçer? Boğaz ağrısında kullanılması gereken doğal yöntemler nelerdir? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Orhan Özen anlatıyor.
#HamilelikHIV virüsü nedeniyle 2022 yılında dünya genelinde 630 bin kişi hayatını kaybettiğini söyleyen Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Kıvanç Şerefhanoğlu, “Ülkemizde HIV pozitif birey sayısı giderek artıyor. Şimdiye kadar tespit edilen toplam vaka sayısı 39 bin 437. Sadece son 10 ayda bin 728 yeni vaka tespit edildi" dedi.
#HIVÇevresel tahriş edici maddelerden virüslere ve hamilelik hormonlarına kadar pek çok şey hamilelik sırasında boğaz yanmasına ya da ağrısına neden olabilir. Hamilelik sırasında boğaz yanması ile nasıl başa çıkılır detayları ile derledik.
Alman kızamıkçığı olarak da bilinen Rubella, rubivirüs adı verilen bir virüsten kaynaklanır. Hamile bir anneden doğmamış çocuğuna veya başka bir enfekte kişinin salgılarından bulaşabilir. Bu yüzden oldukça dikkat edilmesi gereken bir hastalık türüdür. Peki, Rubella yani kızamıkçık nedir, belirtileri nelerdir, nasıl tedavi edilir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
Kışın yaşanan hamileliğin kendine has güzelliği ve önemi olsa da soğuk hava nedeniyle vücut direncinde azalma ve gribal enfeksiyonlar gibi birtakım sorunları da beraberinde getiriyor. Ancak beslenmenin yanı sıra enfeksiyonlardan kaçınmak ve vücut ısısını düzenlemek gibi alınabilecek basit önlemlerle keyifli ve sağlıklı bir hamilelik geçirmek hiç de zor değil.
#HamileRezene ve rezene çayının faydaları birçok kişi tarafından merak edilen ve araştırılan konular arasında yer almaya başladı. Yüz yıllardan beri kullanılan bu marifetli bitkinin birçok yararlı ve zararlı özelliği bulunuyor. Yunanistan’da en az 5000 yıldır yetiştirilen rezenenin faydaları ve zararlarını sizler için hazırladık. İşte, rezene ile ilgili önemli bilgiler.
#Rezene“Aksırıyorum, hapşırıyorum, burnum akıyor, gözüm sulanıyor, yorgun, bitkin düştüm ve her yerim ağrıyor. Sanki dayak yemiş gibiyim, canım yataktan çıkmak istemiyor!” Bugünlerde çok sık duyduğumuz cümleler bunlar. Peki neden? Grip ya da nezleye paçasını kaptıranlar çoğaldı da ondan! Tamam, bir grip salgını durumu yok. Millet gripten, nezleden kırılmıyor. Tamam, her kış olduğu gibi yine bu yıl da makul düzeyde bir nezle-grip yoğunlaşması durumu var. Yine de vaziyetin biraz can sıkıcı olduğu kesin. Peki, ne yapacağız? Kötü haber şu: Maalesef yapılabilecek çok fazla bir şey de yok. Anlı şanlı “modern tıp” hâlâ grip ve nezle virüsleriyle adam gibi mücadele edecek etkin bir ilaç geliştiremedi. Bu yılki grip aşılarının etkinliği ise çok tartışmalı. Grip tedavisinde kullanılan antiviral ilaçlara gelince... Ben onlara da güvenmiyorum. Kısacası süreci doğal, bildik, geleneksel tedbirlerle yönetmekte fayda var. Detaylar için buyurun...
#Osman MüftüoğluKış gebeliklerinde sık rastlanan bir durum olan grip konusunda açıklamalarda bulunan Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Coşkun Şimşir, hamilelikte gribi daha hafif atlatmak için dikkat edilmesi gereken noktaları anlattı.
#Grip AşısıSesinizde çatallanma, midenizde ekşime ve kaynamalardan yakınıyorsanız bunlar reflünün işareti olabilir. Özellikle hamilelikte, göbeklenmede, stresle reflü riski daha da artıyor. Korunmak içinse basit yöntemler var; dar kıyafetler giymemek, asitli yiyeceklerden uzak durmak, yüksek yastıkta uyumamak gibi...