Şereflikoçhisar sanayisinde faaliyet gösteren iki firma, kıtalar arası ticaret yapmayı başardı. Yaptıkları üretim konusunda açıklamada bulunan firma yetkilileri, kısıtlı imkanlarla yaptıkları üretim ve satıştan gurur duyarken, yaşadıkları büyük sıkıntıları da dile getirdiler.
UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde sezonu şampiyon olarak tamamlayan Olympiakos’un Faslı forveti Ayoub El Kaabi, organizasyonda 11 kez fileleri havalandırarak gol kralı oldu. Yolu bir dönem Türkiye’den geçen tecrübeli oyuncu, zorluklarla başlayan kariyerinde adımları teker teker çıkarak Avrupa’da kupa kaldırmayı başardı.
#Ayoub El KaabiCanlılığın devamı için elzem olan, kokusuz ve renksiz sıvıya su denir. İçinde su kelimesinin geçtiği kız bebek isimlerinden bazıları şunlardır: 1- Asude 2- Sueda 3- Sude 4- Sudenaz. Su sözcüğü ek olarak kullanıldığında gibi, benzer manasına gelir. Örneğin çamurumsu, çamur gibi demektir. Sonu su ile biten kelimeleri sizler için derledik.
#EğitimHünnap önemli bir geleneksel bitki ve toniktir. Hünnap ağacının günümüzde botanik formüllerinde en sık kullanılan kısımları olan meyve ve tohumlarının zihni, kalbi ve sindirim sistemini sakinleştirdiğine inanılır. Peki, bu meyveyi uzun süre saklamak için nasıl kurutabilirsiniz? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Hünnap MeyvesiDamla sakızının gastronomik anlamdaki değerinin öncelikli olarak tatlılar olduğunu söyleyen şef Çakıroğlu, “Çeşme’ye gittiğinizde pek çok yerde sakızlı dondurma, sakızlı muhallebi, sakızlı lokum, sakızlı Türk kahvesi gibi ürünlere rastlamak mümkün. Geleneksel Türk mutfağında da yeri olan damla sakızının bence en güzel versiyonlarından biri patlıcanlı pilav” diyor.
#1Yenidünya kebabı, erik tavası, incir kavurması, elma kebabı... Meyve tatlılarla özdeşleştirilse de yemek kültürümüzün geçmişten bugüne gelen geleneksel tariflerinde kebaplarda, tencere yemeklerinde ve kavurmalarda sıklıkla kullanıldıklarını görürüz. Birlikte hem bu yemeklerimizi tanıyalım hem de şef Doğa Çitçi’nin tarifleriyle pişirelim.
#KebapSoframızın vazgeçilmez tatlarından bal, bugün sağlıklı beslenme trendlerini takip edenlerin de gözdesi. Yazarımız Berrin Yiğit iyi ve kaliteli bal hakkında dikkat etmemiz gereken noktaları anlatırken Gastronometro şefleri doğal ve yöresel ballarla hazırladıkları tarifleri paylaşıyor.
#Bal