Tarık Buğra, Türk edebiyatına kazandırdığı eserler ve değerlerle unutulmuyor. Osmanlı Devleti döneminde dünyaya gelen Tarık Buğra, 1918'de Akşehir'de doğdu. Babası, Akşehir'de ağır ceza hâkimi olarak görev yapan Erzurumlu Mehmet Nazım Bey, annesi Akşehirli Nazike Hanım idi. Çocukluğunun geçtiği Akşehir'i eserlerinin çoğunda mekân olarak tercih etti. İşte, Tarık Buğra'nın hayatı hakkında detaylı bilgiler
#Tarık BuğraBiyografi denince ilk akla gelen yazar olan Beşir Ayvazoğlu, bir zamanlar şöhret sahibi olsalar bile unutulmuş değerli insanları gün ışığına çıkarıp yeniden tanıtmak gerektiğini düşünmüş. ‘Her Kuyuda Bir Yusuf’ta Cinuçen Tanrıkorur, Nuri Arlasez, Hakkı Süha Gezgin, Hasan Ferit Cansever, Florinalı Nâzım ve Hanende Nedim’in hayatlarına odaklanıyor.
#Beşir Ayvazoğluİstanbul, yoğun trafikten kurtulmuş, bayram boyunca rahatça dolaşabildiğiniz bir şehir haline gelmişken, görmediğiniz, bilmediğiniz birçok yeri keşfedebilirsiniz. Bu önerim yalnız İstanbul’da yaşayanlar için değil, Türkiye’nin başka kentlerinde yaşayıp İstanbul’a ziyarete gelenler, yabancı turistler için de geçerli.
#YazarYarın, ‘İstiklal Marşı’nın kabulünün 95’inci yıldönümü. Vatan Şairi Mehmet Âkif, 1915’te dönemin istihbarat örgütü tarafından görevlendirildiği Berlin’de defterine “Korkma!” diye yazmıştı. “Korkma”, ileride yazacağı İstiklal Marşı’nın da ilk kelimesiydi.
#Mehmet Akif ErsoyBu yıl, Türk müziği alanında verilen Aydın Doğan Ödülü “Türk müziğinin son 65 yılını kapsayan müzik hayatında gerçekleştirdiği kalıcı hizmetler nedeniyle” Nevzad Atlığ ile “gerçekleştirdiği kalıcı, sürdürülebilir, etkili ve sonuç getirici projelerinden dolayı” Türk Musikisi Vakfı’na verildi. Nevzad Atlığ ile ödül vesilesiyle buluştuk.
Türk klasik müziğine 640 beste kazandıran ve bu çalışmaları dolayısıyla profesörlük unvanı verilen Alaeddin Yavaşca, musikinin bir ibadet olduğunu belirterek, “İçkinin olduğu yerde ibadet olmaz deyip, o zamanın en önemli assolistlerine gecede bin 500 lira verilirken, bana teklif edilen 3 bin lirayı reddettim” dedi.
Prof. Dr. Aláeddin Yavaşça ne yardan ne de serden vazgeçti. Hem iyi bir müzisyen hem de hekim oldu. İki işine aynı ciddiyet ve önemle sarıldı. Karvizitindeki "Prof" unvanı konservatuvardan, "Dr" ise hekimlikten kaynaklanıyor. Ama ikisini birbiriyle karıştırmadı, ayırmayı tercih etti. Hastane kapısından girerken, yanına sadece kadın hastalıkları ve doğum uzmanlığını aldı. 54 bilimsel yayın yaptı.