Hakka Suresi mushaftaki sıralamada altmış dokuzuncu, iniş sırasına göre yetmiş sekizinci sûredir. Mülk sûresinden sonra, Meâric sûresinden önce Mekke’de inmiştir. Peki, Hakka Suresi anlamı nedir, Türkçe ve Arapça okunuşu nasıl? İşte Hakka Suresi Anlamı, Tefsiri, Türkçe ve Arapça Okunuşu (Diyanet Meali)
#Hakka SuresiBakara Suresi, Kur'an'ın ikinci suresidir. Kur'an'ın en uzun suresi olan Bakara Suresi, 286 ayetten oluşur. Medine döneminde inen Bakara Suresi, Adını, 67-73. âyetlerde yer alan 'bakara (sığır)' kelimesinden alır. Sûre, İslâm hukukunun ana konularıyla ilgili pek çok hüküm içermektedir. Bakara oku sayfamızda sizler için Bakara surelerinin anlamı, tefsiri ve Diyanet Türkçe meali yer almaktadır. Ayrıca Bakara surelerini ezberlemek isteyen kişiler Bakara Suresi Türkçe ve Arapça okunuşu detaylarına ulaşabilirler.
#Bakara Suresi OkuMekke döneminde nazil olan Vakıa suresi 96 ayetten oluşmaktadır. Vakıa suresi anlamı ve Diyanet meali itibariyle kıyamet kopmasından ve sonrasındaki dehşet verici durumlarda insanların içinde bulundukları gruplardan bahsetmektedir. Halk arasında zenginlik suresi olarak da bilinmektedir. Sure hakkında hazırladığımız içeriğimizde Vakıa Suresi Türkçe Okunuşu ve Arapça yazılışı ile birlikte fazileti ve tefsiri gibi detaylı tüm bilgiler yer alıyor.
#Vakıa SuresiAsr Suresi Kur'an-ı Kerim içerisinde 103. sure durumundadır. Bu sure ismini ilk ayetinde geçen Asr kelimesinden almaktadır. Asr suresi okunuşu ve anlamı gibi ezberlemek için sayfamızda yer alıyor. Ayrıca Vel Asr suresi hakkında detaylı bilgi edinmek için Asr Suresi konusu, tefsiri, faziletleri ve diğer bilgileri derledik.
#AsrHadid Suresi Medine döneminde inmiştir. 29 âyettir. Sûre, adını 25. âyette geçen “elHadîd” kelimesinden almıştır. Hadîd, demir demektir. Sûrede başlıca, tüm kâinatın Allah’a ait olduğu ve kâinatta dilediği gibi tasarruf edeceği, Allah’ın dinini yüceltmek için can ve mal ile mücadelenin gerekliliği, dünya hayatının geçiciliği ve aldatıcılığı konu edilmektedir. İşte, Hadid Suresi tefsiri, Türkçe ve Arapça okunuşu ile anlamı hakkında detaylı bilgiler
#Hadid SuresiSaffat suresi, En‘âm sûresinden sonra, Lokman sûresinden önce Mekke’de inmiştir. Saffat suresini okumak isteyen Müslümanlar, Türkçe ve Arapça anlamını da öğrenmek istiyorlar. Sure tüm kaynaklarda aynı isimle anılmaktadır. 1. âyette geçen ve “sıra sıra dizilenler, saf tutanlar” anlamına gelen bu kelime, ağırlıklı yoruma göre melekleri ifade etmektedir. İşte Saffat suresinin tefsiri, meali ve okunuşu…
#SaffatMümin Suresi 56 ve 57. âyetler hariç Mekke döneminde inmiştir. 85 âyettir. Sûre, adını 28.âyette geçen “mü’min” kelimesinden almıştır. Mü’min inanan kimse demektir. Âyette sözü edilen mü’min, Firavun ailesinin; gizlice iman eden ve çevresindekileri hakka yönlendirmeye çalışan bir ferdidir. Ayrıca sûre, Allah’ın sıfatlarından biri olan ve 3. âyette geçen “ğâfir” kelimesinden dolayı “Ğâfîr sûresi” diye de anılmaktadır. “Ğâfir”, bağışlayan demektir. Sûrede başlıca, Allah’ın birliğini gösteren bazı delillere yer verilerek kıyametle ilgili tasvirler yapılmaktadır. İşte, Diyanet bilgilerine göre Mü'min Suresi Anlamı, Tefsiri, Türkçe ve Arapça Okunuşu
#Mümin SuresiŞura suresi, 53 ayetten oluşmaktadır. Mekke döneminde inen sure, adını 38. âyette geçen “Şûrâ” kelimesinden almıştır. Şûrâ, danışma demektir. Sûrede başlıca müslümanların işlerini kendi aralarında danışma yoluyla yürüttükleri, ayrıca kâinatta Allah’ın birliğini gösteren deliller ve kıyamet gününün hâlleri konu edilmektedir. İşte Şura suresi anlamı, tefsiri, Türkçe ve Arapça okunuşu…
#ŞuraŞuara Suresi Mekke döneminde inmiştir. 227 âyettir. Sûre, adını 224. âyette geçen “eş-Şu’arâ” kelimesinden almıştır. “Şu’arâ” şairler demektir. Sûre de başlıca Mûsâ, İbrahim, Nûh, Hûd,Salih ve Şu’ayb peygamberlerin kıssaları dile getirilmekte; müşriklerin, Kur’an’ın vahiy dışı bir kaynağa dayalı olduğu iddialarına karşılık, onun bir vahiy eseri olduğu vurgulanmakta, söz konusu kaynakların Kur’an üzerinde hiçbir etkisinin bulunamayacağı ifade edilmektedir. İşte, Diyanet'in yayımladığı bilgilere göre Şuarâ Suresi Anlamı, Tefsiri, Türkçe ve Arapça Okunuşu
#ŞuaraNebe (Amme) Suresi Mushaftaki sıralamada yetmiş sekizinci, iniş sırasına göre sekseninci sûredir. Meâric sûresinden sonra, Nâziât sûresinden önce Mekke’de inmiştir. Sûrede, ölüm ötesi hayatınvarlığını ispat çerçevesinde, kıyamet, öldükten sonra dirilme ve hesap için toplanma konularına yer verilmektedir. Peki, Nebe Suresi Oku - Amme Suresi anlamı nedir? İşte Nebe Suresi Oku - Amme Suresi Türkçe ve Arapça okunuşu
#Nebe SuresiKehf Suresi Kur'an-ı Kerim içerisinde 18. suredir. Surenin içerisinde sahip oldukları inanç yüzünden idam edilmekten kaçan ve mağaraya sığınan Ashab-ı Kehf'i anlatmaktadır. Ek olarak Hz. Musa'nın yaşadığı olaylar anlatılır. Sizler için hazırladığımız Kehf Suresi içerisinde Kehf Suresi okunuşu, Diyanet Türkçe meali ve anlamı, tefsiri ve fazileti bilgileri detaylıca yer almaktadır.
#Kehf Suresi TefsirMülk suresi Medine zamanında inmiştir. Tebareke suresi olarak da adlandırılan sure 30 ayetten oluşmaktadır. Adını birinci ayette geçmekte olan "El-mülk" kelimesinden alır. Sure içerisinde başlıca yer alan konular arasında; Allah'ın azameti, Allah'ın birliğinin ve kudretinin delilleri, öldürtükten sonra dirilmeyi ve inkar edenlerin nasıl bir akıbete sahip olacağı yer alır. Okunması oldukça faziletli olan bu sure için hazırladığımız Mülk suresi oku ve dinle içeriğimizde Tebareke suresi Türkçe ve Arapça okunuşu, anlamı, faziletleri, tefsiri ve Diyanet meali yer almaktadır. Sureyi ezberlemek isteyen kişiler Türkçe okunuşundan faydalanabilirler.
#Tebareke Suresiİsra Suresi, mushaftaki sıralamada on yedinci, iniş sırasına göre ellinci sûredir. İsra Suresi Oku içeriğimizde İsra suresinin tefsiri, Türkçe ve Arapça okunuşunun yanı sıra diyanet mealine ulaşabilirsiniz. İşte İsra Suresi anlamı, tefsiri, Türkçe ve Arapça Okunuşu...
#İsra Suresi Okuİsra Suresi okunuşu, Miraç Kandili’nin gelmesi ile beraber yoğun ilgi görüyor. İsra Suresi meali, anlamı, Türkçe ve Arapça okunuşu araştırılıyor. İsra Suresi içerisinde miraç olayından bahsedilmektedir. Birince bölümde Allah’ın, bazı nişan ve alâmetlerini göstermek üzere Hz. Muhammed’i bir gece Mescid-i Harâm’dan Mescid-i Aksâ’ya götürdüğü ifade edilmektedir. İşte İsra Suresi'nin Türkçe ve Arapça okunuşu ve anlamı
#İsra SuresiBeyyine suresi adını 1. âyette geçen ve “açık delil, kesin belge” anlamına gelen beyyine kelimesinden almıştır. Kur'an Kerim'deki sure sıralamasında doksan sekizinci, iniş sırasına göre yüzüncü sıradadır. Sizler için hazırladığımız Beyyine Suresi Oku ve Dinle sayfamızda surenin anlamı, tefsiri, Türkçe ve Arapça okunuşu sunulmaktadır. Ayrıca diyanet meali ile surenin Türkçe meali okunabilir.
#Beyyine SuresiMekke döneminde inmiştir. 54 âyettir. Sûre, adını 15. âyette geçen “Sebe’ ” kelimesinden almıştır. Sûre de başlıca müşriklerin ahireti inkâr etmeleri, Davûd ve Süleyman Peygamberlerin kıssaları ve müşriklerin Hz. Muhammed’in peygamberliğihakkındaki bazı şüpheleri konu edilmektedir. Sebe suresi oku ve dinle sayfamızda sizler için Sebe suresi anlamı, fazileti, meali, tefsiri, Türkçe ve Arapça okunuşu detaylarını bir araya getirdik. Ayrıca Sebe Suresi meali (Diyanet) yine içeriğimizde yer almaktadır.
#Sebe SuresiMedine döneminde inmiştir. 73 âyettir. Sûre, adını 20 ve 22. âyetlerde geçen “el-Ahzâb” kelimesinden almıştır. Ahzâb, gruplar, demektir. Sûrede başlıca Hendek ve Benî Kureyza savaşları ile aile hayatına dair bazı hükümler konu edilmektedir. Ahzab suresi oku ve dinle sayfamızda sizler için Ahzab suresi anlamı, fazileti, meali, tefsiri, Türkçe ve Arapça okunuşu detaylarını bir araya getirdik. Ayrıca Ahzab Suresi meali (Diyanet) yine içeriğimizde yer almaktadır.
#Ahzab Suresi OkuSad suresi okunuşu ve anlamı araştırılıyor. 88 âyetten oluşmaktadır. Sûre, ilk dönemlerden itibaren hemen bütün kaynaklarda, 1. âyetin başında bulunan ve hurûf-ı mukattaadan olan “Sâd” ismiyle anılır. Kamer sûresinden sonra, A‘râf sûresinden önce Mekke’de inmiştir. İşte Sad suresi Türkçe ve Arapça okunuşu, tefsiri ve meali…
#Sad SuresiGaşiye Suresi, Mekke döneminde inmiştir. 26 âyettir. Sûre, adını birinci âyetteki “el-Gâşiye”kelimesinden almıştır. Ğâşiye, kaplayıp bürüyen demektir. Sûrede cehennemliklerle cennetliklerin âhiretteki durumları tasvir edilmekte, Allah’ın varlığına dair deliller sıralanmakta, tebliğ yöntemi öğretilmektedir. İşte Gaşiye suresi anlamı, tefsiri, Türkçe ve Arapça okunuşu…
#Gaşiye40,94,95 ve 96. âyetler Medine döneminde, diğerleri Mekke döneminde inmiştir.109 âyettir. Sûrede temel konu olarak Allah’ın rahmetinin gazabına üstünolduğu vurgulanmaktadır. Sûrede, Yûnus, Nûh ve Mûsâ peygamberlerile bunların kavimlerinin kıssalarına yer verilmektedir. Sûre, adını içindekiYûnus kıssasından almıştır. Yunus suresi oku ve dinle sayfamızda sizler için Yunus suresi anlamı, fazileti, meali, tefsiri, Türkçe ve Arapça okunuşu detaylarını bir araya getirdik. Ayrıca Yunus Suresi meali (Diyanet) yine içeriğimizde yer almaktadır.
#Yunus Suresi OkuMekke döneminde inmiştir. 28 âyettir. Sûrede başlıca, Nûh peygamberin mücadeleleri ve Nûh Tufanı konu edilmektedir. Sûre, adını konusundan almıştır. Nuh Suresi Anlamı, Tefsiri, Türkçe ve Arapça Okunuşu (Diyanet Meali)
#Nuh Suresi AnlamıKasas Suresi okunuşu ve anlamı araştırılıyor. 88 ayetten oluşan sure, adını 25. âyette geçen “el-Kasas” kelimesinden almıştır. Kasas, kıssalar anlamında olup Kur’an’da geçen kıssa ve olaylar için kullanılır. Mekke döneminde inen Kassas suresinde anlatılan konular arasında küfre saplanıp maddî servet ve kudrete bel bağlamanın kötü akıbetini vurgulamak üzere Kârûn kıssası da bulunuyor. İşte Kassas suresi Türkçe ve Arapça okunuşu, tefsiri, meali…
#KasasHac Suresi mushaftaki sıralamada yirmi ikinci, iniş sırasına göre yüz üçüncü sûredir. Nûr sûresinden sonra, Münâfik sûresinden önce inmiştir. Sûrenin üslûbu ve içeriği, bir kısmının Mekke, bir kısmının da Medine döneminde indiğini düşündürmektedir. Peki, Hac suresinin anlamı nedir? 'Hac Suresi Oku' sayfamızdan Hac Suresi Anlamı ve tefsirinin yanı sıra Türkçe ve okunuşunu öğrenebilirsiniz. İşte Hac Suresi Anlamı, Tefsiri, Türkçe ve Arapça Okunuşu (Diyanet Meali)...
#Hac Suresi OkuMuhammed suresi okunuşu ve anlamı yoğun ilgi görüyor. Sure Medine’de, Bedir Savaşı’ndan sonra ve muhtemelen Uhud Savaşı esnasında, Hadîd sûresinin peşinden nâzil olmuştur. 38 ayetten oluşan sure, adını Peygamber Efendimizin,ikinci âyette geçen adından almıştır. Sûre, ayrıca yirminci âyette geçen “elKıtâl” kelimesinden dolayı “Kıtâl sûresi”, diye de anılmaktadır. Sûrede temel konu cihad olmak üzere başlıca, savaş, esirler, ganimetler ve münafıkların durumu konu edilmektedir.
#Muhammed SuresiAhkaf Suresi Mekke döneminde inmiştir. 35 âyettir. Sûre, adını 21. âyette geçen “Ahkâf ” kelimesinden almıştır. Ahkâf, sûrede sözü edilen “Âd” kavminin yaşadığı Yemen’de bir bölgenin adı olup, uzun ve kıvrımlı kum yığınları demektir. Konusu itibariyle bir önceki sûrenin devamı niteliğindedir. İşte, Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan alınan verilere göre Ahkâf Suresi Anlamı, Tefsiri, Türkçe ve Arapça Okunuşu
#Ahkaf SuresiHicr suresi okunuşu ve anlamı Kur’an-ı Kerim okumak isteyen vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Mekke döneminde inen sure, 99 âyettir. Hicr suresi, adını 80. âyette geçen “Hicr” kelimesinden almıştır. Hicr, Medine’nin kuzeyinde vaktiyle Semûd kavminin yaşadığı bir yerin adıdır. İşte Hicr suresi Türkçe ve Arapça okunuşu, anlamı, tefsiri…
#HicrFussilet Suresi mushaftaki sıralamada kırk birinci, iniş sırasına göre altmış birinci sûredir. Mü’min (Gâfir) sûresinden sonra, Şûrâ sûresinden önce Mekke’de inmiştir. “Hâ-mîm” harfleriyle başlayan ve arka arkaya gelen yedi sûrenin ikincisidir. Peki, Fussilet Suresi anlamı ve fazileti nedir? İşte Fussilet Suresi Anlamı, Tefsiri, Türkçe ve Arapça Okunuşu (Diyanet Meali)
#Fussilet SuresiZuhruf suresi, Mekke’de geliş sırası bakımından Şûrâ’dan sonra, Duhân’dan önce vahyedilmiştir. Zuhruf suresi okunuşu ve anlamı araştırılıyor. Mekke döneminde inen sure 89 ayetten oluşmaktadır. Sure, adını 35. âyette geçen “Zuhruf ” kelimesinden almaktadır. Zuhruf; yaldız, mücevher, dünya hayatının geçici menfaati anlamlarına gelmektedir. İşte Zuhruf suresinin anlamı, Türkçe ve Arapça okunuşu…
#Zuhruf