Geçtiğimiz mayıs ayında henüz 51 yaşındayken hayatını kaybeden başarılı iş insanı Hakan Bahçeci’nin adını yaşatmak için anlamlı bir karar alındı. Global Susam Endüstrisi, Hakan Agro’nun kurucusu Hakan Bahçeci’nin doğum günü olan 12 Aralık tarihini, susam ticaretinin gelişmesine katkılarını onurlandırmak amacıyla “Dünya Susam Günü” ilan etti.
#Hakan BahçeciCovid-19 virüs salgını sonrasında bakliyat sektörünün geleceğinin masaya yatırıldığı bir konferansa konuşmacı olarak katılan Hakan Agro Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Bahçeci, son beş yılda bakliyatı tanıtmak için yaptıkları çalışmaların sonuç verdiğini ve bakliyat ürünlerinin tüm dünyadaki toplam raf bedelinin 100 Milyar dolara ulaştığını belirtti.
#TarımToprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) toplam 250 bin ton ekmeklik buğday alımı için açtığı uluslararası ihale sonuçlandı. Ulusal ve uluslararası gıda devlerinin katıldığı ihalede 175 bin tonluk buğdayın tedariğini tarım ve gıda sektöründe geniş ürün portföyü ile altı kıtada faaliyet gösteren Hakan Agro kazandı.
#Toprak Mahsulleri OfisiAnadolu Lisesi’nde okurken bir gıda firmasında çalışmaya başlayan ve edindiği tecrübeler sonrasında 20 yaşında ilk şirketini kuran Dünya Bakliyatçılar Konfederasyonu eski Başkanı Hakan Bahçeci, bugün artık 100’den fazla ülkede ticaret yapan dünya çapındaki şirketi ‘Hakan Agro DMCC’yi yönetiyor. 1500 çalışanı bulunan Dubai merkezli şirket 2019 yılında ulaştığı 6 milyon ton ticaret hacmiyle dünyanın sayılı gıda tedarikçisi firmaları arasında yerini aldı. Hakan Agro'nun sahibi Hakan Bahçeci ile tarımın geleceği ve önümüzdeki yıllara dair hedeflerini konuştuk.
#Hakan BahçeciTHY, PINAR ve MNG; bu 3 şirket, tam 3 senedir, Dubai’de 23 Nisan Çocuk Bayramımızı Dünya’nın her yerinden gelmiş, Dubai’de yaşamakta bulunan 250 çocukla beraber, hem onların ailelerine hem de merak edip gelen yüzlerce farklı millete anlatabilmemiz için elimizden sımsıkı tutuyorlar.
Sarı yaz hep iyi gelir bana. Kışa girmeden güneşin tadını çıkardığım, biraz dinlendiğim, sakinlediğim vakitlerdir. Umut vardır içinde, biraz da hüzün… Ve mutlaka kendim için birkaç gün ayırmak isterim yılın bu zamanında. Belki böyle bir mola vermek isterseniz diye bu yaz deneyimlediğim otellerden ve restoranlardan güzel bir sarı yaz seçkisi hazırladım size. Kendimi Akdeniz’le sınırlamadım; Kuzey Ege’ye de uğradım.
#Saffet Emre TONGUÇGeçen hafta Ayvalık’ta, ‘Ayvalık Vizyon Çalıştayı’na davetliydim. Özellikle son dönemde kent vizyonu, turizm ve gastronomi alanında başarılı çalışmalara imza atan Bursa Büyükşehir Belediyesi, Mudanya, İznik ve İnegöl gibi ilçelerin ilgilerini çekecek, kendi şehrimiz için dersler çıkarabileceğimiz kararları sizlerle paylaşacağım.
#RAMAZAN BAŞANHEM tarımda hem gıdada artık radikal söylemlerin ve çözüm arayışlarının zamanı... Sürekli aynı şeyleri konuşmanın, daha doğrusu popülizmin hiçbir işe yaramadığı apaçık ortada. Bu gerçeğin farkında olan İzmir Tarım Grubu (İTG), “Havza Sorunları Etkinlik Dizisi” çalışmaları çerçevesinde dikkat çeken faaliyetlere imza atmaya başladı.
#1Almanya’nın Köln kentindeki dünyanın en büyük gıda fuarlarından Anuga Gıda Fuarı önceki gün dünya gıda sektörlerine kapılarını açtı. Başta İstanbul Ticaret Odası’nın organizasyonuyla 300’ün üzerinde firmayla katılanlar olmak üzere, toplam 106 ülkeden 7 bin 500’ün üzerinde firmanın kendi standını kurarak katıldığı fuar çarşamba gününe kadar sürecek.
#AlmanyaTürkiye’de tarım alanlarında ekim giderek daralırken, Türk işadamları gıda alanında yatırım için yurtdışını tercih ediyor. Amerika’dan Avrupa’ya, Afrika’dan Asya’ya birçok ülkede arazi alan Türk işadamları, tarımın dışında gayrimenkul ve turizm gibi alanları da değerlendiriyor.
#ArsaRTE kostakmış, kostak “zarif ve kibar” anlamına da gelir – Hakeme “artistlik yapma” demek terbiyesizlik değil midir? – Evimizde ve işyerimizde kalan Rus, Ukraynalı ve Moldovalı “tanıdıklar” – Bilin bakalım bu sözler hangi köşe yazarına ait – Rüzgar ve köşe yazarları : Her devrin vecizesi – Popüler Kültür’ün alameti fabrikası – 1 Erol Derviş, 3 Kerim Afşar eder mi? – Kırmızı şarapla beyaz şarap karşılaştırılır mı?