Yonca Tokbaş - Kelebek
Yonca Tokbaş - Kelebek
Yonca Tokbaş - KelebekYazarın Tüm Yazıları

Türkiye’nin Dünya markaları

THY, PINAR ve MNG; bu 3 şirket, tam 3 senedir, Dubai’de 23 Nisan Çocuk Bayramımızı Dünya’nın her yerinden gelmiş, Dubai’de yaşamakta bulunan 250 çocukla beraber, hem onların ailelerine hem de merak edip gelen yüzlerce farklı millete anlatabilmemiz için elimizden sımsıkı tutuyorlar.

Haberin Devamı

Dubai Amerikan Üniversitesi’nin koskoca 900 kişilik salonu hem Dubai’nin yerlisiyle, hem de Dünya’nın her yerinden yabancısıyla ve Türk seyircileriyle dolup taşıyor!
T.C. Dubai Başkonsolosluğu himayesinde, Dubai Türk İş Konseyi’nin katkılarıyla zor bir işi başarıyoruz. Hiç abartmıyorum, bu sefer hiç mütevazılık yapamayacağım, hatta az anlatmış olmaktan endişe ediyorum.
3 senedir kendi ailelerinden, özel hayatlarından, çocuklarından fedakarlık ederek canla başla çalışan kurucusu olduğum “Sultans of Dubai” grubu içinden oluşan “23 Nisan Children’s Day” gönüllüsü kadınlar, Dubai’nin her çeşit bürokratik sorununa göğüs gererek, BİZİ, en iyi şekilde “temsil” etmek, dünyaya tanıtmak için nefes almadan 4 ay boyunca çalışıyorlar.
Hakan Agro, TAV, Av. Ali Çetinkaya, Yapı Merkezi organizasyonun, yani bizim elimizden tutan, Dubai’de yerleşik diğer şirket ve kişiler.

Haberin Devamı

Demet Tuncer ve Memleketim!
Muhteşem sesi ve İngilizcesiyle gösteriyi sunması için davet ettiğimiz ve amacımızı duyduğu an kabul eden; Türkiye’den gönüllü olarak anında “seve seve gelirim!” diyerek kuş gibi uçup gelen Demet Tuncer bir harikaydı! Memleketim’i bir söyledi herkesi bitirdi! Demet Tuncer, İngilizce, Fransızca, Türkçe öyle güzel şarkılar seçmişti ki, izleyiciler çok keyif aldı.

Edirne’den Fiji’ye
Cello Music Ballet Center’ın çalıştırdığı Türk çocuklarından oluşan korodan Alara Sümerler İstiklal Marşı’mızı söylediğinde bilmiyorum salonda tüyleri diken diken olmayan bir kişi var mıydı! 10 yaşındaki Ezgi Dora “We are the World” söylediğinde, görmeniz lazımdı!
Birleşik Arap Emirlikli kızlar çıkıp kendi geleneksel danslarını yaptılar. Emirlik ailelerinin çocuklarının sahneye çıkmalarına izin vermeleri neredeyse imkansızdır, ama oldu, bu sene bunu da başardık.
Edirne Belediyesi Halk Oyunları Ekibi açılışlarını Zeybek havasıyla yaptı. O bitti,
hayatımızda ilk defa Fijili çocukların dansını gördük ve dilimizi yuttuk. Böyle zarif bir kalça kıvırma olamaz! Sanırım salondaki herkes Fiji Dansına ilk defa şahit oldu.
Alman, Rus ve Koreli çocukların gösterileri müthişti.
 
Otistik çocuklar
Nisan Ayı, tüm Dünya’da “Otizm Farkındalık Ayı”. Dubai’de gerçekleştirdiğimiz “23 Nisan Çocuk Bayramı”’ndan elde ettiğimiz 90bin Dirhem (yaklaşık 30bin USD) olduğu gibi “Dubai Otizm Merkezi”’ndeki Otistik çocukların yararına bağışlanıyor. Biliyor musunuz, biz Dubai’de yaşayan Türk kadınlar, sözüm ona amatör ruhla başladık 3 sene önce bu işe. Gönülden yapılmaya başlanılan her şey, profesyonelce devam ediyor.
Bundan 4 sene önce, Pınar Büyükgüral’ın Dubai’deki Türk çocuklarına çizdiği  “23 Nisan” logosu, artık Dubai sokaklarında farklı milletlerden binlerce çocuğun tişörtünün üzerinde! O kadar gurur duyuyorum ki bundan, yazmalara doyamıyorum ey Türkiye!
Orta Doğu, sancılar içinde kaynar vaziyette yıka döke-döve söve “Arap Baharı” yaşarken; biz çocuklarımızla tüm sınırları ortadan kaldırıp 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız aracılığı ile Arap Yarımadası’nda baharın en renklisini, en masumunu estiriyoruz. Çocuklarımız sayesinde önyargıları kırıp küslükleri unutturup
Dünya çocuklarıyla beraber tüm Dünya’ya “Bahar öyle olmaz, böyle olur” diyoruz!
Yonca
“gelincik”

DUBAİ'DE 23 NİSAN ÇOCUK BAYRAMI - FOTOGALERİ

Haberin Devamı

Teşekkürler
Fotoğraflar için Nilüfer Ayvaz Mechielsen’e
Grafik Tasarım için İdil Gürkan Köseoğlu’na (idildesign)
Türkiye Basın ve Halkla İlişkiler için PRFit Ekibi’ne
BAE Basın ve Halkla İlişkiler için Al Rawaj International’a
Konaklama için Amwaj Rotana Hotel JBR
Şehir Turu ve transferler için - Asian Escapes
Health Bay Clinic
Mahmood Tea – Sabahattin Akyüz
Aksa Power Generation – Ahmet Çelik
Rixos Hotel Dubai
City Hospital Dubai
Dubai Drums
Ferdi Sigortalar için Süleyman Sağıroğlu’na
Güvenlik Hizmetleri için VIP Security’e

En KOCAMAN teşekkür ise azimli çalışkan “23 Nisan” Children’s Day organizasyon gönüllülerine!
(alfabetik sırayla)
Ayşegül Uğuz
Banu Gündoğdu
Balkız Sümerler
Deniz Köprülü
Derya Pasinler Varol
Dilek Ongan
Elif Davud
Ebru İşcan
Elvan Ediş
Fahriye Gürpınar
Gamze Anlıatamer
Hande Çalgara
Kadriye Çavlak
Nilüfer Ayvaz Mechielsen
Nükhet Dora
Pınar Pamuk Güleç
Seben Katoğlu
Tuba Durgun Stadmiller
Tuba Örüklü
Zeynep Swan
Ve gizli kahraman İsmail Görgülü...

Haberin Devamı

Türkiye’nin Dünya markaları

Çizim: Pınar Büyükgüral

Yazarın Tüm Yazıları