Hafızayı geliştirmek için zekâ oyunları oynamak gibi pek çok şey yapılır. Ancak yeni bir araştırma belleği geliştirmek için çok daha ilginç yöntemler ortaya koyuyor. İşte çikolata yemekten geriye doğru yürümeye kadar bilimsel olarak kanıtlanmış en tuhaf yöntemler…
#SağlıkCOVID-19 sonrası beyin sağlığımızla ilgili daha çok şeyi merak eder olduk. Çalışmalarına Washington’da devam eden nöroloji uzmanı Dr. Sevda Sarıkaya “Beynimize ne kadar çok bilgi girişi olursa, nöronlar arasındaki iletişim o kadar kuvvetlenir” diyor...
#Covid-19Günümüzde bazı bitkilerin yağları çıkarılarak kullanılabilir. Bitkilerden elde edilen aromatik yağların da sağlığa pek çok yararı bulunmaktadır. Özellikle hoş kokulu olan tarçın yağının kullanım alanları da oldukça geniştir. Tarçın yağı nedir, nasıl yapılır ve neye iyi gelir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Tarçın Yağı NedirKadir Has Üniversitesi tarafından, üniversitenin kurucusu ve hayırsever iş insanı merhum Kadir Has’ın ismini yaşatmak amacıyla her yıl verilen Kadir Has Ödülleri’nin töreni, 22 Mart’ta dijital platform üzerinden yapılan canlı yayınla gerçekleştirildi. 16. Kadir Has Ödülleri’nde Nörobilim alanında büyük başarılara imza atan ve bu alandaki araştırmalara katkı sağlayan Türk bilim insanlarına “Üstün Başarı Ödülü” ve “Gelecek Vadeden Bilim İnsanı Ödülü” takdim edildi.
#Kadir Has ÜniversitesiHardal bitkisinin tohumlarından üretilen hardal yağı, özellikle Hint mutfağında yaygın bir içeriktir. Güçlü tadı ve keskin aromasıyla bilinen hardal yağı dünyanın birçok yerinde de mutfaklarda kullanılıyor. Fakat hardal yağının kullanımı mutfaklarla sınırlı kalmıyor. Masaj yağı, sinek kovucu, nefes açıcı, nemlendirici... Hayatımızın birçok alanında bu doğal yağı kullanabiliriz. İşte hardal yağının kullanım alanları...
#Hardal Yağı NedirLGS için artık adayların önünde sadece iki gün var. Uzmanların, LGS’ye hazırlanan 8'inci sınıf öğrencileriyle, anne babalarına; son günlerde, sınavdan bir gün önce ve sınav gününde yapmaları gerekenlerle ilgili bazı önerileri var:“Hata yapmaktan korkmayın, soru sayısına odaklanmayın, kolay sorulara dikkat edin. Kaygınızı çocuğunuza yansıtmayın, onu diğerleriyle kıyaslamayın, rahatlatıcı konuşmalar yapın.”
#LgsOkul öncesi dönemi çocuğun yaşamında gelişim hızının yüksek olduğu ve çocuğun kişiliğinin biçimlendiği en önemli dönem. Çocuğun yaşamındaki insanlar arası ilişkilerin düzeyi, tepkileri, düşünceleri, duyguları, korkuları, alışkanlıkları, olaylar karşısındaki tutumu, iyi veya kötü huylar edinmesi bu dönemde belirleniyor.
#BursaMilli Eğitim Bakanlığı’nca (MEB), öğrencilerin eğitimlerine destek olmak amacıyla 7 mobil oyun geliştirildi. Yabancı dilden anadile, tarihten matematiğe, genel kültürden üniversite hazırlığa kadar içeriklerin yer aldığı mobil oyunlar, sanal marketlerde öğrencilerin kullanımına sunulmaya başladı.
#MEBİstanbul’da bir vakıf üniversitesi ve New York Üniversitesi’nin Türkiye’deki Suriyeli sığınmacı çocukların eğitiminde bilgisayar oyunlarından yararlanılmasını öngören ortak projesi ‘Project Hope (Umut Projesi)’ pilot çalışmasının sonuçları açıklandı. Projeyle 147 Suriyeli çocuğun Türkçe becerileri gelişti. Ayrıca kodlama öğrendiler.
#Project Hope