Kebapçıları, kokoreççileri, balıkçıları, pastaneleriyle Kadıköy her zaman lezzet sevenlerin uğrak yerlerinden oldu. Artık sandviç için de Kadıköy’de özel adresler var. İsterseniz sabah kahvaltısında veya film çıkışında, kahve yanında ya da sebepsiz... Yolunuz Kadıköy’e düştüğünde ekmekleri ayrı, içleri ayrı lezzetli sandviçlerle gurme bir deneyim yaşayabilirsiniz.
#Burçin ÖztınazMevsim bahar olunca bilgisayarı alıp dışarıda, doğada, belki bir parkta çalışmak istiyor ama pilinizin bitmesinden, internetsiz kalmaktan korkuyorsanız bu mekânlara göz atın. Buralarda da yeşillikler arasında çalışırken kahvenizi içebilir ve hatta eviniz için bitki alışverişi yapabilirsiniz.
#İlk BaharDünyanın 6’ncı, Türkiye’nin en büyük kakao üreticisi olan Altınmarka Şirketler Grubu’nun bünyesinde hızla büyüyen ‘Kahve Dünyası’ 5 yıl içinde dünyanın en büyük kahve zincirlerinden biri olmayı hedefliyor. Kahve Dünyası Genel Müdürü Kaan Altınkılıç, “Şu an yurtdışında 11 mağazamız var. Çin’de 100 mağaza açacağız, Amerika’ya gireceğiz. Her yıl yüzde 30-40 büyüyoruz” dedi.
#YazarlarMeltem Öksüm, evlilik hazırlıkları sırasında internette kendisine yardımcı olacak yeterli kaynak bulamadı ve 2001’de Türkiye’nin ilk interaktif evlilik hazırlıkları portalı olan moderngelin.com’u kurdu. Şimdi üçüncü kitabı ‘Düğün Rehberim’i yayımlayan Öksüm, ‘mutlu’ düğünün şifrelerini veriyor.
#DÜĞÜNGeçmişin yankılarının her taşında hissedildiği kadim bir şehir, Üsküp. Kuzey Makedonya’nın başkenti ama benim için bir şehirden çok daha fazlası. Osmanlı yapıları, çarşısı, dar sokakları yüreğime dokunan hatıralarla sarılı. Üsküp’te attığım her adım modern dünyanın telaşına karışan bir eski zaman hikâyesi anlatıyor...
#ÜsküpBazı kaynaklar bilinenin aksine anavatanının Fransa değil, Avusturya olduğunu ve Osmanlı etkisiyle yapıldığını söylüyor. Tuzlu ya da tatlı olsun, çıtır çıtır ama yumuşacık, ağızda eriyen bir lezzet... Yerken alacağınız keyif, içine ne koyulduğuna da bağlı... Türkiye’nin dört bir yanında, en iyi kruvasan sandviçleri yiyebileceğiniz mekânları keşfetmek için listemize göz atın.
#KruvasanBana hangi malzeme olmadan yemek yapamazsın diye sorsalar çok büyük bir ihtimalle cevabım tuz olur. Doğru miktarda tuz, lezzeti yakalamanın en temel adımı. Aşçı olduktan sonra hayatıma ‘doğru zamanda tuzlama’ diye bir terim girdi. Yapacağım yemeğin ne olduğuna ve ihtiyacıma göre eğer tuz içine işlesin ve suyu çıksın istersem malzemeleri önce, eğer suyu çıkmasın, kendini salmasın istersem son anda tuzlarım. Aslında iyi yemek yapmanın neredeyse birinci kuralı ne zaman tuzlayacağını bilmek diyebiliriz.
#Didem ŞenolEge mutfağı sadece restoranlarda sunulan yemekleriyle değil, aynı zamanda sokak lezzetleriyle de ünlü. Son 5 yılı değerlendirdiğimizde ise yenilikçi şefler sayesinde Michelin ve Gault & Millau gibi dünyaca ünlü rehberlere giren lezzet duraklarıyla gastronomi merkezine dönüşmüş durumda.
#1