Mevsim bahar olunca bilgisayarı alıp dışarıda, doğada, belki bir parkta çalışmak istiyor ama pilinizin bitmesinden, internetsiz kalmaktan korkuyorsanız bu mekânlara göz atın. Buralarda da yeşillikler arasında çalışırken kahvenizi içebilir ve hatta eviniz için bitki alışverişi yapabilirsiniz.
#İlk BaharDünyanın 6’ncı, Türkiye’nin en büyük kakao üreticisi olan Altınmarka Şirketler Grubu’nun bünyesinde hızla büyüyen ‘Kahve Dünyası’ 5 yıl içinde dünyanın en büyük kahve zincirlerinden biri olmayı hedefliyor. Kahve Dünyası Genel Müdürü Kaan Altınkılıç, “Şu an yurtdışında 11 mağazamız var. Çin’de 100 mağaza açacağız, Amerika’ya gireceğiz. Her yıl yüzde 30-40 büyüyoruz” dedi.
#YazarlarMeltem Öksüm, evlilik hazırlıkları sırasında internette kendisine yardımcı olacak yeterli kaynak bulamadı ve 2001’de Türkiye’nin ilk interaktif evlilik hazırlıkları portalı olan moderngelin.com’u kurdu. Şimdi üçüncü kitabı ‘Düğün Rehberim’i yayımlayan Öksüm, ‘mutlu’ düğünün şifrelerini veriyor.
#DÜĞÜNBana hangi malzeme olmadan yemek yapamazsın diye sorsalar çok büyük bir ihtimalle cevabım tuz olur. Doğru miktarda tuz, lezzeti yakalamanın en temel adımı. Aşçı olduktan sonra hayatıma ‘doğru zamanda tuzlama’ diye bir terim girdi. Yapacağım yemeğin ne olduğuna ve ihtiyacıma göre eğer tuz içine işlesin ve suyu çıksın istersem malzemeleri önce, eğer suyu çıkmasın, kendini salmasın istersem son anda tuzlarım. Aslında iyi yemek yapmanın neredeyse birinci kuralı ne zaman tuzlayacağını bilmek diyebiliriz.
#Didem ŞenolEge mutfağı sadece restoranlarda sunulan yemekleriyle değil, aynı zamanda sokak lezzetleriyle de ünlü. Son 5 yılı değerlendirdiğimizde ise yenilikçi şefler sayesinde Michelin ve Gault & Millau gibi dünyaca ünlü rehberlere giren lezzet duraklarıyla gastronomi merkezine dönüşmüş durumda.
#1Muğla, tam da şu sıralar eşsiz bir renklilik ve huzur sunuyor. Ormanlar, yavaş yavaş sarı ve kırmızı tonlarla süslenirken, sahillerdeki kalabalıkların azalmasıyla birlikte sakin plajlar, doğa yürüyüşleri için ideal bir ortam yaratıyor. CNN Travel yazarları Richard Quest ve Joe Minihane de geçtiğimiz günlerde Muğla’nın bu etkileyici manzaralarını ve zengin kültürel mirasını deneyimlemek üzere şehri ziyaret etti. İşte bu ikilinin gözünden sonbaharda Muğla'yı keşfetmeniz için tavsiyeler…
#SeyahatFransız restoran listeleme sistemi olan La Liste’te pastacılık dalında yılın inovatif şef ödülünün sahibi olan Antonio Bachour, Espressolab’e ikinci kez danışmanlık vermek üzere İstanbul’daydı. Bachour’un marka için yarattığı bu yılki göz alıcı lezzetler arasında Antep fıstıklı bir tatlı da var.
#Antonio Bachour