Türk, Suriyeli ve Iraklı kadınlar, ailelerinden yadigâr kalan ve nesilden nesile aktarılan 141 yemek tarifini bir kitapta topladı. ‘Yadigâr’da kadınlar tariflerin yanı sıra hangi özel günlerde ve sofralarda yer aldığına dair bilgi veriyor, yemeklerin hikâyesini anlatıyor.
#GazetehaberleriGameStop hisseleri üzerinden yaşanan savaş, ekonomi dünyasında kafaları epey karıştırdı. Analistlerin bile ilk etapta anlamlandırmakta güçlük çektiği bu olayı ABD vatandaşlarına açıklamak da Temsilciler Meclisi’nin Demokrat Partili üyesi Alexandria Ocasio-Cortez’e düştü. Ocasio-Cortez, Twitch kanalından yaptığı yayına uzman konuklar davet ederek 1 milyon kişinin gözleri önünde “Nedir bu GameStop işi?” sorusuna yanıt aradı. Ama bir başka soru daha var: Nedir bu Twitch?
#Z KuşağıHacettepe Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) işbirliği ile ‘Barışı Uman Kadınların Gücü Mülteci Kadınlardan Dijital Hikâyeler’ başlığıyla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında dijital hikâye gösterimi yapıldı.
#Hacettepe Üniversitesi İletişim FakültesiYÖK, ÖSS’de bu yıl soruların zor olması ve kontenjanların tam olarak doldurulamaması ihtimali nedeniyle taban puanda yeni bir düzenlemeye gitti. Değişiklik ile sorularda yüzde 25 başarı sağlanması halinde alınan 165 taban puana yüzde 20 başarı sağlanması ile ulaşılabilecek.
Hacettepe Üniversitesi Türkiye’de bulunan 25 İletişim Fakültesine alternatif bir fakülte oluşturdu. Fakülte diğer fakültelere öğretim görevlisi yetiştirme misyonunu da üstlenirken, öğrencilere birer masa ve bilgisayar verilerek fakültenin anahtarı da teslim ediliyor. 15 yıl Münih Üniversitesi’nde görev alan Prof. Dr. Asker Kartarı, fakülte dekanlığı görevini üstlendi.
Eğitim sistemini oluşturan pek çok öge içinde öğretmen, öğrenci ve eğitim programı (müfredat) üçlüsü, diğerlerine oranla daha öne çıkar. Bu üçlü içerisinde de diğerlerini etkileme gücü daha fazla olan öğretmendir. Öğretmenlik ise Altan’ın (2006) da belirttiği üzere zihinsel bir uğraştır; öğretmen de bir bilgi teknisyenidir.
#Prof. Dr. Kasım Kıroğluİlk okuma yazma öğretimi çağımız okuryazarlıklarının temelini oluşturan nörolojik ve psikolojik bir süreç olarak ele alınabilir. Çocuğun öğrenme özelliklerinin somut şekilde gözlendiği bu süreç gerek çocuk gerekse anne babalar için biraz gerilimli, biraz da heyecan verici olabilir.
#Konuk YazarTıp fakültesi öğrencileri ve asistanları, sosyal medyada başlayan yeni akımda üniversite hocalarından gördükleri baskıyı anlatıyor. Z kuşağının eski kuşaklardan farklı bir iletişim anlayışına sahip olduğunu belirten tıp fakültesi hocaları ise öğrencileri bir miktar zorlamanın normal olduğunu söylüyor.
#Tıp FakültesiBildiğimiz kalıpların yıkıldığı, geleceğe farklı bir noktadan bakmak zorunda kaldığımız bir çağı yaşıyoruz. Pandemi ve onu izleyen yapay zekâ döneminin etkisiyle artık 5 yıl önce tahmin bile edemeyeceğimiz mesleklerden bahsetmeye başladık.
#Pandemi Asist YaptıAdalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Bu yıldan itibaren eylül sonunda hukuk mesleklerine giriş sınavını ilk kez yapacağız. Hakim, savcı yardımcılığı sistemine geçtik. Onun sınavını da yaptık. 1000 hakim ve savcı yardımcımız bu sene itibarıyla görevlerine başlayacaklar. Artık 2 yıl süren hakim, savcı adaylığı yerine 3 yıl süren hakim ve savcı yardımcılığı olacak. Usta-çırak ilişkisi içerisinde tecrübeli hakim ve savcılarımızın yanında yetişecek olan genç hukukçularımız, kürsüde daha başarılı olacaklar" dedi.
#Adalet BakanıKonuyu duymayan, okumayan kaldı mı bilemiyorum ama son 3-4 gündür Türkiye, bir tüketicinin “küflü çikolata” paylaşımına verdiği kibirli ve tehditkâr cevabıyla gündeme oturan Patiswiss markasının eski CEO’su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu’nu konuşuyor.
#PatiswissŞiddet eğilimi çok boyutlu, karmaşık bir konufakat üzerinde uzlaşılan bir yönü var. Şiddet ortaya çıktıktan sonra onu çözmek yerine, önlemeye odaklanmak gerekir. Çünkü ortaya çıktıktan sonra uygulanabilecek çözümler çok daha zor ve maliyetli olabilir. Geri dönüşü olmayan güçlükler doğabilir.
#Konuk YazarHukuk fakültesi öğrencisi sınavda yapay zekâdan kopya aldığı gerekçesiyle okuldan uzaklaştırıldı. Öğrencinin iddiasına göre okul yönetimi sınav kâğıdını yapay zekâya gösterip “Bunu sen mi yazdın?” diye sordu. Yapay zekâ da “Evet” dedi. Öğrenci mahkemeye başvurdu.
#Yapay Zeka