Güzel Sanatlar haberleri sayfasında Güzel Sanatlar hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 15466 Güzel Sanatlar haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
2019 yılındaki depremde hasar gören Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi binasının Dragos yerleşkesine taşınacağına yönelik karar, senato toplantısının ardından iptal edildi. Rant açısından öğrenciler arasında polemiklere sebep olan kararın iptal nedeni ise taşınmanın daha maliyetli olması.
#MarmaraBoğaziçi Üniversitesi önünde Kabe fotoğrafının yere serilmesine ilişkin yürütülen soruşturmada Boğaziçi Üniversitesi Güzel Sanatlar Kulübü ile Boğaziçi Üniversitesi LGBTi+ Kulübünde yapılan arama polis kamerasına yansıdı. Soruşturmayla ilgili İstanbul Valiliği'nden açıklama yapıldı. Açıklamada "İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizce 'Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılamak' fiilini işleyen şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalarda; D.D., S.N.B, H.K., R.Ö. ve S.C.U. isimli şüpheliler gözaltına alınmış, diğer 2 şüphelinin yakalanması çalışmaları devam etmektedir" denildi. 4 şüpheli sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.
#Boğaziçi ÜniversitesiYÖK, üniversitelerde dönem sonu sınavlar için uygulanacak ilkeleri belirleyerek üniversitelere gönderdi. Sınavlar yüz yüze değil, dijital imkânlar veya ödev, proje gibi alternatif yöntemler uygulanarak yapılacak. Merak edilen konulardan biri de güzel sanatlar ve spor bilimleri fakülteleri ile konservatuvar sınavlarının nasıl yapılacağı oldu. Her üniversite belirlenen kurallara göre farklı yöntemlerle değerlendirme yapacak.
#GazetehaberleriReklam sektörüne Güzel Sanatlar’da medya planlama asistanlığı ile adımını atan Demet İkiler, 2000 yılında “head hunter” (kelle avcısı) bir danışmanlık şirketi aracılığıyla Mindshare Türkiye Ofisi’ni kuracak yönetici adaylığı görüşmesi için Londra’daki merkeze gitti.
#YazarMarmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık Bölümü öğrencileri Mutlucan Lokmanoğlu, Nursena Ekinek ve Meral Fındıkçı %100 Türk üretimi, 3D yazıcı ve kontrplak kullanarak tasarladıkları ilk mobilyalarını üretti. İlham veren hikayelerini onlardan dinleyelim.
#Üniversiteİlki 1989’da İstanbul’da açılan Güzel Sanatlar Liseleri (GSL) öğrencilere güzel sanatlarla ilgili temel bilgi ve beceriler kazandırmayı, bu alanda nitelikli insan yetiştirilmesine kaynaklık etmeyi amaçlıyor. Türkiye’de resmi okul olarak 80 güzel sanatlar lisesi bulunuyor. Bu liselerde okuyabilmek için öğrencilerin sadece bilgi değil yetenek ölçüm sınavını da başarıyla vermesi gerekiyor. Güzel sanatlar ve spor liseleriyle görsel sanatlar, klasik sanatlar ve musiki, spor programı uygulayan Anadolu imam hatip liselerine başvurular, 23 Haziran’a kadar devam edecek.
#Güzel SanatlarTürkiye’deki ilk kolektif Güzel Sanatlar yeni mezunlar sergisi olan BASE, Türkiye’nin dört bir yanından resim, heykel, fotoğraf , video, animasyon, grafik tasarım, görsel iletişim tasarımı, baskı sanatları, cam ve seramik bölümlerinden 2017 lisans ve lisansüstü mezunlarının çalışmalarını aynı çatı altında bir araya getirecek. 14-17 Aralık tarihleri arasında Galata Rum Okulu’nda gerçekleşecek olan BASE’e başvurular başladı.
#BASEAdanalı üçüzler Nehir, Yağmur ve Deniz Akman (17), yetenek sınavında başarı sağlayıp İzmir’de, hayallerindeki üniversitede çizgi film ve animasyon ile grafik tasarım bölümlerinde okumaya başladı. Tek yumurta üçüzleri olduğu için arkadaş ve öğretmenlerinin sıklıkla kendilerini karıştırdığını belirten Akman kardeşler, hayallerinin ileride bir şirket kurup, birlikte çalışmak olduğunu söyledi.
#Üçüzler Yetenek Sınavıyla Aynı Bölümü KazandıAİLE ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 'Öğretmenler Günü: İlham Veren Kahramanlar Programı'na katılarak, "Şehit öğretmenlerimizin aziz hatıraları daima yaşayacak. Onların mirası eğitim yoluyla gelecek nesillere aktarılacaktır" dedi.
#Mahinur Özdemir GöktaşMilli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, gelecek yıldan itibaren tematik spor liselerinde yeni bir uygulama başlatacaklarını belirterek "Daha küçük yaşlardan itibaren çocuklarımızın sportif yeteneklerini tespit edip o yeteneklerine uygun eğitim öğretim almalarını bütün eğitim öğretim hayatlarının o spor alanına özgü bir biçimde yürümesini temin edecek bir adım atacağız" dedi.
#Yusuf TekinCihan Albora karakteri, Kanal D ekranlarında yayınlanan "Uzak Şehir" dizisiyle izleyicilerin dikkatini çekti. Mardin'deki Albora ailesinin lideri olarak karşımıza çıkan Cihan Albora, güçlü ve mücadeleci bir kişilik sergiliyor. Dizide soğukkanlı ve stratejik duruşuyla öne çıkan bu karakter, aile bağlarına olan sadakatiyle izleyicilerin ilgisini topladı. Peki, Cihan Albora kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte bu karakterin detaylı hikayesi.
#Cihan AlboraTürk Dünyası Ortak Marş hazırlıklarına başladı. Alfabe başta olmak üzere birçok konuda ortak kullanım alanlarını hayata geçiren Türk devletleri, sanat alanındaki kelimelerle ortak sanat sözlüğü ve ortak marş projelerini de hayata geçirecek. Sözlük çalışmasına ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulunan Türk Devletleri Sanat Üniversiteleri Birliği Dönem Başkanı ve Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Özden, İbn-i Sina'nın tıpla ilgili eserinde olduğu gibi sanat alanında da ansiklopedik bir çalışma yapılacağını söyledi. İşte, Türk Dünyası Ortak Marş çalışması hakkında önemli bilgiler
#Türk DünyasıAkdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği’nin (ATHİB), inovatif ve özgün tasarımlar geliştirmek, uluslararası tekstil pazarında etkin olmak ve modayı belirleyen ülkeler arasında yer almak amacıyla 13’üncüsünü düzenlediği Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması’nda genç tasarımcıları ödüllendirdi.
#AdanaTiyatro ve sinemanın sevilen isimlerinden Onur Buldu 22 Kasım’da vizyona girecek ‘Paranoya’ adlı filmiyle izleyiciyi bambaşka bir karakterle tanıştırıyor. Bir gazetecinin paranoyası nedeniyle başına açtığı komik ve tuhaf işleri konu alan film vizyona girmeden önce onunla buluştuk. Kariyerinden, ailesinden ve ‘Güldür Güldür’den bahsettik.
#Onur BulduMilli Eğitim Bakanı (MEB) Yusuf Tekin, "2024-2025 eğitim öğretim yılında İstanbul'da ve Ankara'da birer tane olmak üzere müzik ilkokulu, ortaokulunu liselerin bünyesinde açmış olduk. Yani sadece ilkokul çağından itibaren müzik eğitimi veren ilkokul ve ortaokullar, ardından da liseyle devam etmiş olacak. Bunu sanatın diğer dallarıyla ilgili de başlatmak istiyoruz" dedi.
#YEĞİTEKKağıthane'de yaşayan üniversite öğrencisi 18 yaşındaki balerin Eylül Sıla Ilgaz, evindeki odasında annesi tarafından ölü bulundu. Altın ve gümüş madalya sahibi Ilgaz'ın ölümünün şüpheli bulunması üzerine cenazesi Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılırken anne ve babası ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.
#Eylül Sıla IlgazEğitim gönüllüsü Aylin Keller, Almanya’da yaklaşık 20 yıldır bir yandan çocuklar için çok dilli kitap yayıncılığı yaparken, diğer yandan da toplumu eğitimde çok dilliliğin önemi konusunda aydınlatmaya çalışıyor. Son olarak Mainz’da bir anaokulunda velilere, daha sonra da çocukların okuma ve okuduğunu anlama becerilerinin gelişmesi için çaba gösteren gönüllülere yönelik toplantılara katılarak çok dilli kitapların çocukların gelişimine katkılarını anlattı.
#AlmanyaAnadolu’nun 12 farklı şehrinde düzenlenecek Trendyol Sanat Sohbetleri, çağdaş sanat dünyasının önde gelen isimlerini bu illerde yaşayan güzel sanatlar fakültesi öğrencileri, bağımsız sanatçılar ve sanatseverlerle bir araya getirmeyi hedefliyor.
#Sanat SohbetleriKanal D’nin sevilen dizisi “İnci Taneleri”nde Ayça karakterini canlandıran Ülkü Hilal Çiftçi, 18 Ekim’de vizyona giren “Kayıp Kamyon” adlı filmde ilk başrol heyecanını yaşadı. Bir yandan “1923 Müzikali”yle de sahnede olan genç oyuncuyla yeni filmini ve diğer projelerini konuştuk.
#Ülkü Hilal ÇiftçiOyuncu Pelin Yoru, kariyeri boyunca Türk televizyon ve sinema sektöründe çeşitli yapımlarda yer almış bir isimdir. Yoru’nun özellikle “Kızım Nerede” ve “Alev Alev” gibi projelerdeki rolleri, izleyiciler tarafından beğeni toplamıştır. Ayrıca, eğitimi ve oyunculuğa olan ilgisi ile dikkat çeken oyuncunun hayatı ve çalışmaları merak edilmektedir. Peki, Pelin Yoru kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte, o isim hakkında detaylı biyografi bilgileri.
#Pelin YoruUzun süredir ekranda, izleyiciyi büyülüyor. Son üç senedir kariyerinin altın çağını yaşıyor; “20’li yaşlarda olsam oraya kendimi kaptırmamam, savrulmamam mümkün değildi” diyor. Şimdi Evrim Alasya hem ekranda hem de ‘Aşk Biter mi?’ oyunuyla sahnede. Onunla hayatının makas değiştirdiği anları, en büyük yüzleşmesini, ona çıkış yolu sağlayan mottoyu ve aşkı konuşuyoruz, diyor ki: “Bu hayatta Evrim’in egosunu aşktan başka hiçbir şey kıramadı.”
#Evrim AlasyaPelin Yoru kimdir sorusu, hayatı ve biyografisi hakkında bilgi edinmek isteyen pek çok kişi tarafından merak ediliyor. İstanbul doğumlu oyuncu, kariyerine tiyatro ve televizyon yapımlarında adım atarak ismini duyurmuştur. Mimar Sinan Üniversitesi Radyo Televizyon Bölümü'nde öğrenim gören Yoru, televizyon dizilerindeki performanslarıyla tanınmaktadır. Oyunculuğu dışında, hayranları tarafından özel hayatı ve projeleri de ilgiyle takip edilmektedir. Peki, Pelin Yoru kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte, o isim hakkında detaylı biyografi bilgileri.
#Pelin YoruTekin Temel kimdir sorusu, hayatı ve kariyeri hakkında bilgi edinmek isteyen pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu olan Tekin Temel, 1968 yılında Manisa’da doğmuştur. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü'nden mezun olan Temel, birçok popüler dizi ve tiyatro projesinde yer almıştır. Peki, Tekin Temel kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte, o isim hakkında detaylı biyografi bilgileri.
#Tekin TemelAmerikalı malzeme fiziği uzmanı Lawrence D. Woolf1 “Öğrencilere Cyan, Magenta ve Sarı (CMY) renklerini boyanın ana renkleri olarak öğretmek bu kadar kolayken, onlara yanlış bir şey öğretiyor olmamız utanç verici’’ der. Böyle bir yazıyla dünyanın bir başka köşesinde de benimle aynı düşünceleri paylaşan birisi ile karşılaşmanın heyecanını yaşadım. Burada söz edilen, sevgili çocuklarımıza resim derslerine ait bilgilerin yanlış öğretilmesi. Bilim insanı bu yanlışlığın Amerika’da da olduğundan söz ediyor.
#Konuk Yazar