Bir tür güveçte kuru fasulye yemeği olan tavce gravce ya da okunuşuyla tafça grafça farklı pişirme yöntemi olsa da evde kolayca yapılabilir. Tafça grafça Üsküp yemekleri arasında Balkan mutfağının meşhur lezzetleri arasında yer alıyor. Peki, Tafça Grafça nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, Üsküp yemeği tafça grafça tarifi detayları...
#Tavce GravceTereyağında pişmiş, salçalı bir kuru fasulye kış günlerinde sofralarımızın vazgeçilmezi. Sucuk, pastırma, dumanı tüten pirinç pilavı ve kütür kütür turşu çeşitleri de onun en güzel eşlikçileri. Jürimiz Türkiye’nin dört bir yanından, kuru fasulyesinin lezzetiyle öne çıkan mekânları seçti…
#KurufasulyeArdahan’ın Posof ilçesinde üretilen tadı, aroması ve büyüklüğü ile bilinen ’Posof fasulyesi’ne Türk Patent ve Marka Kurumu’nca coğrafi işaret tescil belgesi verildi. Vali Hüseyin Öner, tanıtımını yaptığı Posof fasulyesinin güveçte pişirilmiş yemeğini davetlilere servis etti.
#Ardahan