Günümüzde ev ve iş yerlerinde çeşitli canlılar bulunabiliyor. Bazı konularda eşyalara da zarar verebilen bu canlılar ile başa çıkmak için doğru yöntemler uygulanmalıdır. Özellikle güve oluşumu çok merak ediliyor. Güve nasıl oluşur? Güve nereden gelir, ne kokusuna gelmez? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Nasıl YapılırEv ya da işyerleri için zarar verici en önemli canlılar içerisinde güve geliyor. Ayrıca birçok farklı alanda rastlanan zararlılar içerisinde bulunduğunu söylemek mümkün. Peki, güve nedir, nasıl oluşur ve neden olur? Güve kelebeği (böceği) ile nasıl mücadele edilir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Güve Nedir?Bıttım sabunu, güneydoğu ilimiz Siirt’te yetiştirilen yabani fıstık ağaçlarından elde edilen bir yağ ile hazırlanır. Siz de bıttım sabununun faydalarını ve kullanımını merak edenlerdenseniz içeriğimiz tüm sorularınıza yanıt olacaktır.
#Sponsorlu İçerikNaftalin kelimesi Fransızca ve İngilizce olan naphtaline sözcüğünden alıntıdır. Bu sözcüğün Türkçe karşılığı ise petrolden elde edilen kokulu madde demektir. Naftalin nedir, ne işe yaramaktadır, nasıl, neden ve nerelerde kullanılır detayları ile derledik.
#Naftalin Nedir Ve Ne İşe Yarar?Hemolitik anemi, kanda bulunan alyuvar sayısındaki azlıktan kaynaklanmaktadır. Alyuvarlarda yeterince hemoglobin olmaması da Hemolitik Anemi'nin kaynaklarından birisini oluşturmaktadır. Alyuvarlardaki bu eksiklik vücuttaki oksijen taşınımını azalttığı için bazı sıkıntılara neden olabilmektedir. Peki, hemolitik anemi nedir? İşte, vücuttaki etkisi hakkında bazı bilgiler
#Hemolitik AnemiDuygusal ilişkilerde kıskançlık, değer verilen bir ilişkiye yönelik üçüncü bir kişiyi tehdit olarak algılayarak, terk edilme ve kaybetme korkusuyla, güvensizlik, kaygı, öfke, değersizlik, çaresizlik, mutsuzluk, gibi yersiz ve gerekçesiz olumsuz duygu, düşünce ve tutumları kapsayan karmaşık bir psikolojik durumu ifade eder.
Türkçe’de yemekle ilgili ne çok deyim olduğunun farkında mısınız? Bu hafta kafamın içinde dolaşan deyimlerin yanında bir de atasözü var: Marifet iltifata tabidir. Zira geçen haftaki yazıma, fikirlerine çok önem verdiğim yemek ve yazı çevresinden çok güzel tepkiler aldım. Beğenilme duygusu herkes için önemli, bu haftanın tarifi pestilli çıtır tavuğun beğenilme ihtimali de epey yüksek