Türkiye’de adeta bir suşi çılgınlığı yaşanıyor. Sürekli yeni suşi restoranları açılıyor, oteller suşi şeflerini transfer ediyor, mönülere yeni ürünler ekleniyor. Sektör temsilcileri ise ete göre daha ucuz olan suşinin Türk müşteriler tarafından çabuk sevildiğini ve artık bu kültürün benimsediğini ifade ediyor. Ayrıca suşili mönülerin milyonlarca turist için de önemli bir alternatif olduğu vurgulanıyor.
#SuşiHatay Büyükşehir Belediyesi, şehrin yemek kültürünün dünyaya tanıtılması için gastronomi alanındaki uzmanları, önemli şefleri bir araya getirdi. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, “Hatay farklı kültürlerin yüzyıllardır bir arada yaşadığı bir şehir. İlk tarımın başladığı yerlerden. Mezopotamya’nın tam bağrında. Bize atalarımızdan kalan mirası geleceğe taşımak istiyoruz” diye konuştu.
#HatayHer şey ortada. Önlemlere harfiyen uymamanın, rehavetin, gevşemenin yol açtığı söylenen ‘ikinci dalga’ Avrupa’yı kasıp kavuruyor. Almanya, İngiltere, Fransa, İspanya başta olmak üzere, hemen her ülkede günlük vaka sayıları yüksek, ölenlerin sayıları artıyor.
#KoronavirüsTürkiye Gastronomi Turizmi Derneği, Türk turizminin gelişmesine katkı sağlama amacıyla sürdürdüğü çalışmalarına bir yenisini ekledi. Yeme içme sektörünü küresel çapta olumsuz etkileyen Covid-19 sürecinde, çalışmaları yaklaşık 3 yıldır devam eden Hijyen Sertifikasyon Belgesi’nin tüm standartları hızla tamamlandı ve “Gastronomi Turizmi Hijyen Belgesi” adı altında hayata geçirildi.
#Hijyen BelgesiTürk Gastronomisi için herkes elini taşın altına koymaya başladı. Bu alanda öteden beri çok önemli çalışmalara imza atan Gastronomi Turizmi Derneği Başkanı Gürkan Boztepe ve ekibi her ay sektörün önde gelen bir ismini, ‘Kanaat Önderleri Konuşuyor’ Gastro Talks Programı’na konuk ediyor.
#BursaGastronomi Turizmi Derneği'nin (GTD) düzenlediği GastroTalks “Türkiye’nin Kanaat Önderleri Konuşuyor” buluşmalarının şubat ayı konuğu DEMSA Grup Yönetim Kurulu Başkan Vekili Demet Sabancı Çetindoğan oldu. İstanbul’da gerçekleşen etkinlikte Türk mutfak kültürü, Türk gastronomisi ve Türk gastronomisinin yurt dışında tanıtımı için atılan adımlar masaya yatırıldı.
#Demet Sabancı ÇetindoğanGastronomi Turizmi Derneği (GTD) Başkanı Gürkan Boztepe’nin koordinasyonu ve Atelier Rustico İtalya’nın işbirliği ile gerçekleştirilen, "İtalyan Lezzetleri Tadım Etkinliği"nin üçüncüsü dün İstanbul’da Qubbe Dedeman ev sahipliğinde yapıldı.
#Gastronomi Turizmi DerneğiTürkiye Gastronomi Turizmi Derneği'nin düzenlediği Gastro Talks "Kanaat önderleri konuşuyor" programının ikinci konuğu Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin oldu. Programa AK Parti İstanbul Milletvekili Belma Satır, Etkinlik Komite Başkanı Erdem İpekçi ve Türkiye’de gastronomi ve turizm alanından önemli temsilciler katıldı. Programda 2023 Gastronomi Stratejileri ve Türkiye'nin gastronomi alanında kalkınma planları konuşuldu.
#Gastronomi Turizmi DerneğiTürk turizm sektörü, Anadolu mutfağını dünyaya tanıtmak ve seyahat acentelerinin tek bir noktadan satış yapma ihtiyacını karşılamak üzere Türk Gastronomi Köyü projesini geliştirdi. Gastronomi Turizmi Derneği'nin hayata geçirdiği Türkiye Gastronomi Köyü projesiyle, Türk mutfağı ve Anadolu lezzetleri hem dünyaya tanıtılacak hem de 700 dolar seviyesinde olan turist başına ortalama harcama seviyesi yukarılara çekilecek.
#Gastronomi Turizmi DerneğiGastronomi Turizmi Derneği, gastronomik marka kentlerimizde farkındalık yaratmak üzere başlattığı projesi kapsamında geçtiğimiz günlerde Bursa’nın lezzetlerini keşfetmek ve yerel yönetimlere destek olmak amacıyla bir gezi düzenledi. Basın Konseyi ve Gastronomik Seyahat Acenteleri’nden oluşan heyet Bursa Turizmi Platformu işbirliğiyle ağırlanırken, bilinmeyen ve unutulmuş lezzetleri markalaştırmak adına önemli işbirliklerinin de adımları atılmış oldu. İncelemeler sonrası Gastronomi Turizmi Derneği Başkanı Gürkan Boztepe ile gastronomi turizminde Bursa’nın önemi ve markalaşma adına gerekli yol haritası üzerine bir söyleşi gerçekleştirdik. Boztepe, “Bursa dünyadaki sayılı gastronomik kentlerden biridir. Ancak üzerindeki tozun alınması gerekiyor” dedi.
#BursaTürkiye turizm sektörünün en önemli etkinliği olan Uzakrota Travel Summit’te bu yılın konuşmacıları belli oldu. 17 Kasım’da Fairmont Quasar İstanbul’da düzenlenecek zirvede turizm ve medya sektöründen tanınmış isimlerin yanı sıra, iş dünyasından temsilciler ve dijital girişim konusunda önemli başarılar elde etmiş isimler yer alacak. Lüks, teknoloji, girişim ve otel rezervasyon konseptleri altında, 4 ayrı salonda gerçekleşecek etkinliklere, geçen seneye göre %100’lük artışla 1500 kişinin katılıması hedefleniyor.
#Turizm