Günaydın Et haberleri sayfasında Günaydın Et hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 518 Günaydın Et haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Günaydın Steakhouse yine doğurdu. Oradan ayrılanların açtığı Nusr’et ve Elb’et’ten sonra, bu sefer bir kız: Scarlet. Hanım hanımcık ismi olduğuna aldanmayın, belki de içlerinde en dişlisi. Öyle olmasa abisi Nusr’et’in tam arkasına açılır mıydı?
#ScarletTürkiye'nin en büyük et restoranı olan Günaydın Et'in satışı kesinleşti. Ancak daha önce restoranın çoğunluk hissesini tek başına satın alacak isim olarak öne çıkan Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk'in yanına Azeri işadamı Mübariz Mansimov eklendi. İkili, Günaydın Et'ın yüzde 70 hissesini ortak olarak satın alacak.
#Doğuş HoldingKontrfile, bonfile, pirzola, incik, döş gibi terimlerin kaynağı, hangi etin hangi bölgeden kesildiği, yumuşak ya da sert oluş nedeni, nasıl pişirilmesi gerektiği üzerine gereken tüm temel bilgiler. Günaydın Et kurucu ortaklarından et üstadı Cüneyt Asan, Mutfak 101 için etle ilgili tüm terimleri ve et kesimlerini anlatıyor.
#EtHamurunun çıtırtısı ve Antep fıstığının yeşiliyle göz alan katmer, en sevilen tatlılarımızdan... Kendine has hamur açma tekniği tıpkı baklava gibi büyük bir ustalık gerektiriyor, yapılışını izlemek bile mest ediyor. Jürimize katmeri hakkıyla pişiren adresleri sorduk.
#KatmerCüneyt Asan, kariyeri merak edilen isimler arasında yer alıyor. Yapmış olduğu gastro ziyaretlerle dikkatleri üzerine çeken Cüneyt Asan, ekran başındaki izleyiciler tarafından araştırılıyor. Peki, Cüneyt Asan kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte, o isim hakkında detaylı bilgiler
#Cüneyt AsanÖnce parmak uçlarına bir fiske tuz alıyor, sonra bileğini büküyor. Bu şekilde serpiştirdiği tuzlar dirseğinden tabaktaki etlerin üzerine düşüyor. Nusret Gökçe, ‘salt bae’ adlı bu ünlü hareketiyle dünya çapında tanınıyor; öyle ki hemen her ülkede haberleri manşetleri süslüyor. En son Vietnamlı bakana yedirdiği 19.000 liralık biftekle gündeme geldi mesela. Restoran sektöründe milyon dolarlık bir oyuncu olmasının ötesinde bir internet fenomeni de olan Nusret Gökçe’nin başarı öyküsünün izini sayılarla sürdük.
#Nusret GökçeBaşta ABD olmak üzere Avrupa ülkelerinde revaçta olan steakhouse’lar için artık "Bizim bir parçamız" diyebiliriz. Eskiden ailecek giden kebap salonlarının yerini artık steakhouse’lar aldı. Bu mekanları İstanbul’un hemen hemen her bölgesinde bulmak mümkün. Steakhouse şefleri ise özellikle sosyal medyada yaptıkları alevli şovlarla herkeste merak uyandırıyor. Etin pişirilmesinden, marine edilmesine, lezzetinden şovuna kadar çok konuşulan steakhouse’lardan size 4 örnek...
#SteakhouseOrijinalleri sadece Japonya’da olan ve et kaliteleri ile ünlü ‘wagyu’ cinsi sığırlardan, Bursa’da da yetiştirilmeye başlandı. Japonya dışına çıkışı yasak olan sadece alınan embriyonlar sayesinde Japonya dışında da yetiştirilebilen bu hayvanların eti, diğer cinslere göre çok daha pahalı. Orjinal bir ‘wagyu’dan elde edilen ve ‘kobe’ olarak adlandırılan biftek yemek istiyorsanız eğer yalnızca bir kilogramı için 1000 doları gözden çıkarmanız gerekiyor.
#GazetehaberleriKoronavirüsün Türkiye’de görülmesinin ardından birçok tedbir devreye alındı. Turizm durdu, restoranlar, berberler kapandı. Sokağa çıkma yasakları uygulanmaya başladı. İnsanların büyük bir çoğunluğu evden çalışma düzenine geçerken, zorunlu olmayan hallerde evden dışarıya çıkışlarda da büyük bir düşüş yaşandı. Peki, restoranlar ve lokantalar ne zaman açılacak? İşte, sektör yöneticilerinden bazı görüşler
#GazetehaberleriPandemi sürecinde her etkinin tepkisi alışveriş paniği olunca insan merak ediyor; hangi malzeme ne kadar yeter, hangisi çabuk biter diye. Ve akla ilk olarak “Biz bizi doyurabilir miyiz” sorusu geliyor. Acaba rafları boşaltmaya, stok yapmaya gerçekten gerek var mı?
#BalıkYıllarca Türkiye’yi karış karış dolaştı, yol üstündeki lezzet duraklarını keşfetti. Anadolu’nun kıyıda köşede kalmış yemek hazineleri onunla gün yüzüne çıktı. Hürriyet’teki yazılarıyla yeme-içme kültürünün bilinmeyenlerini tartışmaya açtı. Mehmet Yaşin, şimdi de bizi kendi evimizin mutfağına davet ediyor. Yeni kitabında, “Yumurta bile kıramam” demenin marifet olmadığını, basit yemekler pişirerek hayatımıza katabileceklerimizi anlatıyor.
#Mehmet YaşinYüzlerce yıllık birikim, devasa bir külliyat, kuşaktan kuşağa aktarılan pratikler... Türkiye’nin lezzet hazinesi, kimilerine göre yeryüzünün en zengin birkaç mutfağından biri, pek çoğumuza göre de en güzeli. Peki bütün bu güzeller içinde en güzel 100 hangileri? Artık tereddüde gerek yok: Gastronomi düzeyi tartışılmayacak büyük bir heyet bunları sizin için belirledi.
#Türkiye'nin En Lezzetli 100 YemeğiGünaydın Steakhouse yine doğurdu. Oradan ayrılanların açtığı Nusr’et ve Elb’et’ten sonra, bu sefer bir kız: Scarlet. Hanım hanımcık ismi olduğuna aldanmayın, belki de içlerinde en dişlisi. Öyle olmasa abisi Nusr’et’in tam arkasına açılır mıydı?
#Scarletİtalya’nın tarihi kentlerinden Floransa’da “kentin kimliğini ve yemek kalitesini korumak” amacıyla restoranların yüzde 70’inin yerel olması koşulu getirildi. Türk restorancıların bir kısmı ise karara tepki gösterdi. Çünkü yasaklanan işletmelerin önemli bir kısmında Türk lezzetleri döner ve kebap bulunuyor. Kimi işletmeciler ise İtalyanların kendi kültürlerini korumak adına doğru bir adım attığını belirtti.
#EtGalatasaraylı futbolcu Lucas Podolski tarafından darp edilen Güneş Gazetesi muhabiri Ahmet Döğen avukatı aracılığıyla suç duyurusunda bulundu. Alhan yıldız hakkında “iş ve çalışma hürriyetini ihlal”, “yaralama” ve “hakaret” suçlarından soruşturma başlatıldı.
#Podolski