Gülhane Parkı haberleri sayfasında Gülhane Parkı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 618 Gülhane Parkı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Ramazan Bayramı boyunca kapasitesinin 10 katı kadar ziyaretçi ağırlayan Gülhane Parkı'nda yer alan 1 buçuk milyonu aşkın lalenin büyük çoğunluğuna, fotoğraf çekilmek isteyenler tarafından zarar verildi. Parktaki görüntü tepkilere neden oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri, parkta çalışma başlattı
#Gülhane ParkıRamazan Bayramı boyunca kapasitesinin 10 katı kadar ziyaretçi ağırlayan Gülhane Parkı'nda yer alan 1 buçuk milyonu aşkın lalenin büyük çoğunluğuna, fotoğraf çekilmek isteyenler tarafından zarar verildi. Parktaki görüntü tepkilere neden oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri, parkta çalışma başlattı
#İstanbulYemyeşil tüyleri, kırmızı gagalarıyla büyüleyici bir görüntüye sahip yeşil papağanları İstanbul’un çeşitli noktalarında görmek mümkün. İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Veteriner Fakültesi Yabani Hayvan Hastalıkları ve Ekolojisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Serhat Özsoy, bu papağanların rahatlıkla adaptasyon sağlayıp çoğaldığını, kuş, sincap gibi ağaçlarda beslenen hayvanların yem ve yuvalarına ortak olması nedeniyle risk oluşturduğunu söyledi.
#Yeşil PapağanİSTANBUL Gülhane Parkı’nda 2 yıl önce 300 yıllık tarihi istinat duvarının çökmesi sonucu çay bahçesinde otururken enkaz altında kalan 2 kişinin öldüğü, 5 kişinin yaralı kurtarıldığı olayla ilgili çay bahçesinin işletmecisi 57 yaşındaki Adnan Necip Sever 36 bin 500 liralık para cezasına çarptırıldı.
#GazetehaberleriGülhane Parkı'nda duvarın çökmesi sonucu 2 kişinin öldüğü olayla ilgili davada savcı mütalaasını açıkladı. Sanığın 15 yıla kadar hapsini isteyen savcı cezanın üst sınırdan verilmesini istedi. Öte yandan mahkemeye sunulan raporda sanık Ahmet Necip Sever’in yaklaşık 6 yıldır burayı kaçak işlettiği de anlatıldı.
#Gülhane ParkıGülhane Parkı'nda duvarın çökmesi sonucu 2 kişinin öldüğü olayla ilgili davada savcı mütalaasını açıkladı. Sanığın 15 yıla kadar hapsini isteyen savcı cezanın üst sınırdan verilmesini istedi. Öte yandan mahkemeye sunulan raporda sanık Ahmet Necip Sever’in yaklaşık 6 yıldır burayı kaçak işlettiği de anlatıldı.
#Gülhane ParkıGülhane Parkı içinde sahil kısmı tarafında bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından kiralanan çay bahçesinin duvarı önceki gün çöktü. 5 metrelik duvarın çökmesiyle göçük altında kalan 7 kişiden 5’i kurtarıldı. Saatler sonra ise iki kişinin cesedi çıkarıldı. Yetkililer çökme nedenini araştırıyor. Dün Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri de çöken noktada inceleme yaptı. Çökme nedeni olarak Marmara Denizi’nde artan sismik hareketliliğin olabileceği üzerinde duruluyor.
#Gülhane ParkıGülhane Parkı içinde sahil kısmı tarafında bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından kiralanan çay bahçesinin duvarı önceki gün çöktü. Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri inceleme neticesinde bahçenin tabanına atılan betonun aşırı yük taşıma özelliği bulunmadığını belirtti. Buranın dolgu alanı olması ve sağlam bir kaya zeminin bulunmaması da göçüğün yaşanmasına neden oldu.
#Gülhane ParkıGülhaneParkı'ndaki bir çay bahçesinin duvarı çöktü. Duvarın altında kalanlarınbulunduğunun belirtilmesi üzerine çok sayıda itfaiye ekibi olay yerinesevk edildi. Enkaz altında kalan 7 kişiden 5'i toprak altındankurtarılarak hastaneye gönderildi. İtfaiyenin olay yerindeki çalışmasıdevam ederken enkaz altındaki iki kişinin cesedi çıkarıldı
#Gülhane ParkıGülhane Parkı'nda bulunan çay bahçesinin duvarı öğle saatlerinde çökmüş,göçük altında kalanlar olması nedeniyle, itfaiye, polis ve aramakurtarma ekipleri harekete geçmişti. Olayın meydana geldiği yer vekurtarma çalışmaları havadan görüntülendi. Görüntülerde facianın boyutugözler önüne serilirken, çalışmaların devam ettiği görülüyor. İHA
#Gülhane ParkıGülhane Parkı'ndaki bir çay bahçesinin duvarı çöktü. Duvarın altında kalanların bulunduğunun belirtilmesi üzerine çok sayıda itfaiye ekibi olay yerine sevk edildi. Enkaz altında kalan 7 kişiden 5'i toprak altından kurtarılarak hastaneye gönderildi. İtfaiyenin olay yerindeki çalışması devam ederken enkaz altındaki iki kişinin cesedi çıkarıldı
#Gülhane ParkıGülhane Parkı’nın ağaç envanteri çıkarıldı. Parkta çeşitli türlerde 1173 ağaç var. Nazım Hikmet’in şiiriyle meşhur olan ceviz ağacından ise o dönemden sadece bir tane kalmış. Yüz yaşına yaklaşan ağaç, bütün heybetiyle yaşamaya devam ediyor.
#Nazım Hikmet'Avrasya-Avrupa Koşusu' adıyla ilki 1 Nisan 1979'da atletizme gönül verenlerin gayretiyle gerçekleştirilen ve "1 Nisan şakası" olarak algılanan İstanbul Maratonu, zaman içinde dünyanın en iyi maratonları arasındaki yerini aldı
#İstanbul MaratonuMüzeler artık haftanın belli günleri geceleri de gezilebilirken Hürriyet Topkapı Sarayı’ndaydı. Hürriyet ekibi Osmanlı’nın en ihtişamlı yıllarına tanıklık etmiş sarayın dehlizlerinde dolaştı, sergilenen muhteşem eserlerin yanı sıra az bilinen hikâyelerini de dinledi... Topkapı Sarayı’ndaki en dikkat çekici eserlerden ‘Tılsımlı Gömlekler’ gizemini korumaya devam ediyor. Çin’den Mısır’daki Memlûklere oradan da Osmanlı’ya kadar uzanan ve ‘sihirli’ olduğuna inanılan bu gömlekleri tarihçilere sorduk...
#Topkapı SarayıYKS TYT sınavında çıkan bazı sorular, öğrencilerin gündeminde yer alıyor. Bu sorulardan birkaçında ise Türk tarihi, park isimleri, resmi heyet ve meydan isimlerinin büyük harfle mi yoksa küçük harfle mi yazılması gerektiği merak ediliyor. Peki, Türk tarihi, park isimleri, resmi heyet ve meydan büyük mü yazılır? İşte, o konu hakkında merak edilen detaylar
#Türk TarihiGalata Projesi maalesef çok müsrif bir kullanımdır. Kıyının bir köşesine sığınıp etrafı seyredecek gençleri, talebeleri, orta şeker insanları sıkıntıya soktular. Bu yetmezmiş gibi o dar alanın önüne bile bir nehir ziyafet gemisi monte edildi. Bu meseledeki en büyük rezalet bu lokanta gemisini işleten şirketin bir de rıhtımı kendine “özel” diye ayırması, halkın geçişini engellemesi. Bu haydutlukların bitmesi lazım. Kıyıları mümkün mertebe halkın gezebilmesine açmalıyız.
#Galataportİstanbul'a bu yıl dikilen 8 milyon lale soğanın açmasıyla parklar renk cümbüşüne ev sahipliği yapmaya başladı. Lale festivali boyunca Emirgan Korusu, Gülhane parkı, Sultanahmet Meydanı, Göztepe 60. Yıl Parkı ve Hıdiv Korusu’nda lale, sümbül, nergis ve muscari ziyaretçilerine seyirlik manzaralar sunacak. Emirgan korusunda festivale vatandaşların ilgisi yoğun oldu. Vatandaşlar gün boyu rengarenk çiçeklerle hatıra fotoğrafları çektirdiler.
#Laleİstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO), geçen ay Türk klasik müzik camiası için çok kıymetli bir sanatçının son eserinin dünya prömiyerine yer verdi: 43 yıl boyunca İDSO’da çalan, 1986’da orkestranın müdürlüğünü de üstlenen, müzisyen, viyolonselist, besteci ve akademisyen Necati Giray… 90. yaş gününü kutlayan Necati Giray ile Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) buluştuk. Hem kendi hikâyesini dinledik hem de müzik tarihimizde yolculuk yaptık… Giray, Türk müziğinin evrenselleşmesi için yaptığı ‘nota devrimi’ni de anlattı.
#Necati GirayTürkiye’yi Büyükelçi olarak Portekiz, KKTC ve İsveç’te temsil etmiş olan emekli diplomat Kaya Türkmen’in “Devlet Terbiyesi” başlıklı hatıratını okurken karşıma sürpriz bir şekilde ünlü şair ve ressamımız Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun büyük bir sanat eserinin başına gelen bir felaketin öyküsüyle karşılaştım.
#Bedri Rahmi EyüboğluCumhuriyetimizin 100’üncü yılı kutlamaları yıl sonuna kadar devam ediyor, hatta 2024’e taşıyor. Öte yandan bu hafta sonsuzluğa uğurlanışının 85’inci yılında pek çok yerde Atatürk’ü anma konserleri düzenlenecek. 5 Kasım Pazar günü İstanbul’da ‘Yüz Yılın Koşusu’ var. Haftanın diğer etkinlikleri de ajandamızda…
#MüzikBir dönem altın çağını yaşayan tavernaların kalbinin attığı İstanbul Tarabya’nın en ünlü isimlerinden Cengiz Kurtoğlu ile beraberiz! Sahne hayatında neredeyse 40 yılı deviren, Duvardaki Resim, Liselim ve Hain Geceler’le gönüllere taht kuran Cengiz Baba, geçen seçim dönemine de damga vurdu. Hem eski albümlerini karıştırmak hem de ‘Duyanlara Duymayanlara’nın seçim şarkısı olma hikâyesini bir de kendisinden dinlemek üzere kapısını çaldık...
#Cengiz KurtoğluOnlar müzik dünyasında farklı tarzlara damga vurmuş iki isim. Biri yüzlerce hit şarkıya imza atmış bir duayen; Selami Şahin. Diğeri rock dünyasının starı Teoman. Onları yıllar sonra bir saygı niteliği taşıyan ‘Selami Şahin Şarkıları 1’ albümü ve projesi bir araya getirdi. Müzik dünyasından birçok başarılı ismin yer aldığı albümde Teoman, Şahin’in ‘Dostlarım’ şarkısını seslendiriyor. İkisiyle buluştuk; müziği, hayatı, baba olmayı, aşkı, geçmişi ve dostluklarını konuştuk.
#TeomanYaptığı dev mısır heykeli için söylediği “Ben de beğenmedim” sözleriyle sosyal medyada gündem olan ressam ve heykeltıraş Orhan Albaş, Hürriyet’e konuştu. Albaş ‘sanatta estetik’ tartışmalarına, “Üç çocuk babasıyım. Ben de para kazanmak zorundayım. Başkanlar ne isterse onu yapıyorum” diyor.
#İstanbulBayramın ilk günü gördüğümüz kalabalık bir kaosun değil bir endişenin ve karamsarlığın habercisidir. Sirkeci–Sultanahmet arası Eminönü Meydanı ve vapur iskelesi, Sultanahmet’in bizatihi kendisi ve Divanyolu kalabalığın değil bir kıyametin görünümüne sahipti. Üç tarafı bir yarımadanın, daha doğrusu bir köprünün içine tıkıştırılan 20 milyon insan adım atamıyor.
#Istanbulİstanbul İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi, İslam bilim tarihine ışık tutması bakımından önemli bir yere sahiptir. İslami bilim adamlarının icatlarını ve ulaştıkları teknolojiyi günümüz dünyasına aktararak bir köprü oluşturuyor. Müze hakkında detaylı bilgiyi derledik.
#İslam Kültürüİstanbul’daki 250 yıllık Rami Kışlası, Türkiye’nin en büyük kütüphanesi oldu. Kütüphanenin açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan “Rami’yi bir kültür merkezi olarak planladık. Günün 24 saati, 2 milyonu aşkın kitap ve 20 bin eserle gençlerimiz başta olmak üzere tüm kitapseverlere hizmet verecek” dedi.
#Rami KışlasıRami Kışlası, tarihi değeri ile İstanbul üzerinde bulunan önemli eserler arasında yer alıyor. Yapımı 18'inci yüzyıla dayanan Rami Kışlası, askeri anlamda kullanımının haricinde eğitim amaçlı da kullanılmıştır. 19'uncu yüzyılda mühendishane öğrencilerine hizmet veren Rami Kışlası, Cumhuriyet döneminde de TSK tarafından kullanılmıştır. 80'li yılların başında belediyeye teslim edilen kışla, bir süreliğine gıda toptancılarına tesis edildi. Son dönemde ise müze ve kütüphane olarak kullanılmasında karar kılındı.
#Rami KışlasıTürkiye’de 2019 yılı ‘Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı’ ilan edilmişti. Adına gümüş ve bronz hatıra para çıkarıldı. 1924 Bitlis doğumlu hoca 2018’de İstanbul’da vefat etti. Cenazesi de özel izin ile İstanbul Gülhane Parkı içindeki İslam Tarihi ve Teknolojisi bahçesine defnedildi. Ömrünü İslam bilim tarihine vakfetmişti. Şöyle diyordu: “Biz, bilim tarihindeki eksik halkalardan birini yerine koymak istiyoruz; burada eksik kelimesi ile kastedilen, Rönesans’ı doğrudan doğruya Antik Çağ’a bağlayan yanlış düşünce ile oluşan boşluktur. Biz, İslam kültür çevresinin yaratıcı bilginlerinin, 900-1600 yılları arasında gösterdikleri başarılarını ortaya koymak istiyoruz.”
#İstanbul ÜniversitesiBentour Reisen, 4-7 Aralık 2022 tarihlerinde arasında ‘3 Din 2 Kıta 1 DİN=İSTANBUL’ sloganıyla Avrupalı gazetecilere basın gezisi düzenledi. Bentour Reisen, davet ettiği Almanya, Avusturya ve İsviçre’den önemli basın mensuplarına İstanbul’u tanıtacak.
#Almanya