Tıptaki adı Pityriasis rosea olan madalyon hastalığı, halk arasında da gül hastalığı olarak biliniyor. Genellikle göğsünüzde, karnınızda veya sırtınızda büyük dairesel veya oval bir nokta olarak başlayan bu döküntü tedavi edilmediğinde 10 santimetreye kadar ulaşabilir. Günlük yaşantıyı olumsuz etkileyen madalyon hastalığı (gül hastalığı) nedir, bulaşıcı mı? İşte madalyon hastalığı sebepleri ve belirtileri…
#Madalyon HastalığıKanserle mücadele kapsamında farkındalığı arttırmak amacıyla Muş’ta 11. Uluslararası Onkoloji Günleri düzenlendi. Dünyanın birçok yerinden hastaların, iyileşen kişilerin, gönüllülerin ve sağlık profesyonellerinin katıldığı konferansı izledik. Meme kanserine yakalanan hastalarla hikâyelerini konuştuk.
#Meme Kanseriİnsan yaratılışı gereği oldukça mükemmel bir beyne sahip canlılar arasında öne çıkar. Ancak dış dünyadan gelen uyaranlar, kişilerin maruz kaldığı, duygularını aşırı derecede tetikleyen zorlu koşullar ve belirli travmalar beynin yapısının bozulmasına neden olabilir. Öfori de bunlardan birisi olup psikolojide önemli hastalıklar arasında kendisine yer edinmiştir. Öfori nedir, ne anlama gelir, öfori hastalığının ve net tedavisi nasıl olur sizin için derledik.
#Öfori Nedir?Gül alerjisi ciltte meydana gelen sivilce benzeri kabartılar, iltihaplı kızarıklıklar, yüzeysel damar genişlemeleri biçiminde beliren, daha çok yüzde ve burun çevresinde görülen bir hastalık olma özelliği taşımaktadır. Sizin için Gül alerjisi nedir, neden olur ve nasıl geçer? Gül alerjisi belirtileri ve tedavisi hakkında bilgi konu başlıklarını tüm detayları ile derledik.
#Gül Alerjisi NedirYıldız şeklindeki mavi çiçekleriyle dikkat çeken büyük bir bitki olan hodan bitkisi, Kuzey Afrika ve Avrupa'ya özgüdür ve o zamandan beri Kuzey Amerika'da sıklıkla kullanılır. Bir başka deyişle "yıldız çiçeği" olarak adlandırılan bitkinin bitkisel kısımları yenilebilir ve yağ haline getirilip hodan yağının faydalarından yararlanılabilir. Peki hodan yağı nasıl kullanılır, faydaları nelerdir, gelin birlikte bakalım.
#Hodan YağıDeri hastalıklarında başı çeken problemlerden biri de gül hastalığıdır. Genellikle yüzde meydana gelen, yaygın bir cilt rahatsızlığı olan roza hastalığında, çoğunlukla alın, çene, burun, yanaklar gibi yüzün orta bölümünde daha yoğun olur. Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Elif Yıldırım ve Dermatoloji Uzmanı Uzm. Dr. Hatice Deniz Yardımcı gül hastalığının belirtilerini, tedavi yöntemlerini sizler için anlattı.
#Gül HastalığıYüzde kızarıklık, yanma, batma hissi, damarlarda belirginleşme, sivilce benzeri kızarıklıklarınız varsa ve zaman zaman aniden yüzünüz kıpkırmızı oluyor ve bu durum sık sık tekrar ediyorsa rozasea hastalığınız olabilir. Deri ve Zührevi Deri Hastalıkları Uzmanı Tuba İşeri, rozasea hastalığı hakkında bilgi verdi.
#RozaseaSağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan son dakika açıklaması... Sağlık Bakanı Koca bugün yapılan 24 bin 900 testten, 4 bin 117'sinin pozitif çıktığını, 87 hastanın hayatını kaybettiğini, toplam can kaybının 812'ye yükseldiğini duyurdu.
#Fahrettin KocaSon dakika haberi… Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin merakla beklediği corona virüsü toplantısı sonrasında çok önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan konuşmasında, "Mecburiyeti olmayan hiçbir vatandaşımız, tehdit ortadan kalkana kadar, evinden çıkmamalı, kimseyle temas etmemelidir" dedi. Erdoğan ayrıca 76 yaş üstü emekli vatandaşların eğer isterlerse emekli maaşlarını evlerinden alabileceklerini söyledi.
#CumhurbaşkanıGül hastalığı, vücudun herhangi bir yerinde meydana gelebiliyor. Ciltte meydana gelen kızarıklıkları hafife almamamız gerektiğini söyleyen Dermatoloji Uzmanı Uzm. Dr.Hatice Deniz Yardımcı, konuyla ilgili merak edilenleri anlattı. Gül hastalığı nedir? Gül hastalığı nasıl tedavi edilir?
#Gül HastalığıCilt, vücudun dış dünyaya karşı bir sınırıdır, savunma kalkanıdır. Güneş ışınlarından çeşitli mikroorganizmalara kadar birçok dış etkene karşı en güçlü korumadır. Ancak bu dış etkenler zamanla deriyi yorar ve güçsüz bırakır. Güçsüz kalan deri ise hastalıklara karşı savunmasız kalır. Deri hastalıklarında başı çeken problemlerden biri de gül hastalığıdır. (pityriasis rosea) Dermatoloji Uzmanı Uzm. Dr.Hatice Deniz Yardımcı gül hastalığının belirtilerini, tedavi yöntemlerini ve hastalığa dair önerileri sizler için anlattı.
#Ciltte KızarıklıkRosacea yani gül hastalığı, pek çok kişi tarafından merak edilen ve araştırılan konular arasında yer almaya başladı. Özellikle açık tenli kişilerde görülen bu hastalık yüz bölgesinde yaşanmasından dolayı estetik olarak da rahatsızlık yaratabiliyor. Peki, Rosacea (Gül hastalığı) nedir?
#Gül HastalığıSİVAS’ta Murat-Züleyha Ekici çiftinin 3 çocuğundan en küçüğü olan 3.5 yaşındaki Elif’e gevşek bebek sendromu olarak adlandırılan SMA hastalığı tanısı konuldu. Tedavisi için gerekli olan ve SGK’nın karşılamadığı bir kutusu 140 bin 165 dolar tutarındaki Spinraza ilacından 4 kutu bedeli olan yaklaşık 2 milyon lirayı temin etmek için Valilik izni ile yardım kampanyası başlatıldı. Baba Murat Ekici, tüm yardımseverlerden destek beklediğini ifade etti. Minik Elif’i evinde ziyaret eden Sivasspor Başkanı Mecnun Otyatkmaz da hayırseverleri minik Elif için yardımda bulunmaya davet etti.
#SMABeyaz, sarı, pembe, mavi, mor… Ciltte leke deyip geçmeyin. Bu lekeler cildinizin normal bir bileşeni olabileceği gibi, herhangi bir sistemik veya cilt hastalığına işaret edebiliyor.Peki nedir bu hastalıklar işte cevabını Dr.Selma Yıldırım anlatıyor...
#Cilt HastalıklarıBizde de gösterilen ‘Aşk Sarhoşu’ filminde Anne Hathaway Parkinson hastası genç bir kadını, Jake Gyllenhaal ise ona sırılsıklam aşık ilaç mümessilini canlandırıyordu. Biz kadınlar, Gyllenhaal’in sevgilisinin hastalığına rağmen kolay yolu seçmeyen, aşık hallerine bayıldık. Filmdeki hikayenin bir benzeri Karabük’te yaşanıyor. Daha tanıştığı ilk günden Tuğrul Sazoğlu’nun Parkinson hastası olduğunu bilen Emel Yiğitoğlu da zorluktan kaçmadı, evlilik teklifine ‘Evet’ dedi