Guatr hastalığı çağımızın en önemli hastalıklarından bir tanesidir. Zehirli guatr hastalığı da guatr hastalığının türleri arasında yer almaktadır. Zehirli guatr hastalığını ilk kez duyan kişiler bu hastalık ile ilgili bilgi yoklaması yapmaktadırlar. Zehirli guatr hastalığının nasıl geçeceğini ve tanısının nasıl olduğu merak edilmektedir. Peki, zehirli guatr nedir? Zehirli guatr nasıl geçer? Zehirli guatr hastalığının tanısı ve belirtileri nasıldır? İşte, zehirli guatr hastalığı ile ilgili tüm bilgiler.
#Zehirli Guatr Nedir Nasıl Geçer?Boyunda bulunan tiroid bezinin herhangi bir nedenle büyümesine guatr denir. Tiroidin bir ya da birkaç bölgesinde, ortaya çıkan yumrulara tiroid nodülü denir. Büyümüş tiroid bezinde nodül veya nodüller bulunursa buna nodüler guatr denir. Genel Cerrahi ve Cerrahi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Gürkan YETKİN konu hakkında önemli bilgiler verdi.
#GuatrGazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Göksun Ayvaz, şeker hastalığının tespiti için gebeliğin 24-28. haftalarında glukoz yüklemesiyle test yapılmasında fayda bulunduğunu belirterek, “Ancak, birinci derece yakınında şeker hastalığı, açıklanamayan gebelik kaybı ve gebelik öncesi obezitesi bulunan, önceki gebeliklerinde şeker sorunu yaşayanlar, şeker hastalığının gelişimi açısından daha yakın takip edilmelidir” dedi.Ayvaz, yaptığı açıklamada, gebeliğin, hem bebek hem de anne açısından sorunsuz geçirilmesi gereken bir dönem olduğunu söyledi.
YAŞLANMA sürecini etkilemek, yaşlanırken de sağlığımızı koruyup yaşam kalitemizi yükseltmek her zaman mümkün. Kalp yetmezliğinin yaşlılık dönemi hastalıklarının büyük bölümünü oluşturduğunu ifade eden İzmir Medicana Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Arif Yüksel, belirtilerini, korunma yöntemlerini, tanı ve tedavi sürecini tüm ayrıntılarıyla anlattı.
#1Ailesel faktörler başta olmak üzere kullanılan bazı ilaçlar, beslenme şekilleri ve tiroid iltihapları nedeniyle guatr gelişebileceğini belirten Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Tamer Akça, guatrda güncel tedavi yaklaşımları hakkında bilgiler verdi, hastaların sık sorduğu soruları cevapladı:
#1EGE Üniversitesi Nükleer Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özgür Ömür, radyoaktif iyot tedavisinin tiroid kanserinde operasyon sonrası normal ya da kanserli hiçbir tiroid hücresi bırakmayarak hastalığın tekrar etmesini önlemek, lenf nodulü ya da organ yayılımı var ise tedavisini sağlamak amacıyla yapıldığını söyledi.
#1Metabolizma iç ve dış faktörlerden etkilenebildiğinden dolayı sürekli değişken haldedir. Bu nedenle metabolik hastalıklara yakalanmak oldukça kolaydır. Sizler için metabolik hastalıklar nelerdir ve nasıl anlaşılır? Metabolik hastalıkların belirtileri nelerdir, metabolik hastalıklar neden oluşur ve nasıl tedavi edilir detayları ile derledik.
#SağlıkCeviz içerisinde bulundurduğu vitamin çeşitliliği sayesinde sağlık açısından çok faydası bulunan bir üründür. Ceviz yağı da en az ceviz kadar farklı vitamin ve mineral bulundurur. Medikal alandan kozmetiğe kadar birçok alanda bu yağın faydası görülmektedir. İşte, merak edilen tüm detayları derledik.
#Ceviz Yağı NedirTiroid hastalıklarının vücuttaki birçok organ gibi gözler üzerinde de olumsuz etki yaratabildiğini söyleyen Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Yasin Özcan tedavi olunmadığı sürece kalıcı görme kaybına neden olabilecek ciddi göz sorunlarıyla karşılaşılabileceğinin altını çizdi. Özcan, özellikle ameliyat sonrası göz muayenelerinin aksatılmaması gerektiğini belirtti.
#Dr. Öğretim Üyesi Yasin ÖzcanTiroid bezi metabolizmamızın orkestra şefi görevini gören tiroid hormonlarını üreten endokrin organlarımızdan biri olup boynumuzun ön kısmında âdem elmasının hemen altında kelebek şeklinde olan bir bezedir. Tiroid hormonları metabolizmamızı düzenler ve kontrol eder. Kalp ve solunum hızı, kolesterol seviyeleri, kilo, ruhsal durum, cilt ve tırnak sağlığı, adet düzeni vb. vücudumuzun bütün organlarının sağlığı için gereklidir.
#Tiroid Nodülleri