Ölen karısı için internette site kurdu

Güncelleme Tarihi:

Ölen karısı için internette site kurdu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2001 01:52

Ahmet Eşiyok, guatr ameliyatından sonra ölen 33 yaşındaki eşi Hatice Eşiyok için internette güller ve kalplerle süslediği bir site kurdu: www.ahmetesiyok.com

Guatr tedavisi gören Hatice Eşiyok (33), Prof. Dr. Necmettin Sökücü'nün ameliyattan başka çare kalmadığını söylemesi üzerine, 17 Ekim 2000 tarihinde Özel Doğaner Hastanesi'nde bıçak altına yattı. Ameliyattan 8 saat sonra fenalaşan iki çocuk annesi Hatice Eşiyok, yaşamını yitirdi. Eşinin ölümüyle çılgına dönen Ahmet Eşiyok, önce ameliyatın yapıldığı hastaneyi bastı. Ardından da ameliyata giren İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde görevli Prof. Dr. Necmettin Sökücü, anestezi uzmanı Çağlar Yitmener, hemşire Müzeyyen Cinpir, hastane sahibi Doğan Yaşar Sarıbeyoğlu ve nöbetçi doktor Sohrab Jan Nesar hakkında hem ceza, hem de 250 milyar liralık tazminat davası açtı.

OĞLUNUN FİKRİ

Almanya'da hemşirelik yaparken tanıyıp 10 yıl önce evlendiği Hatice Eşiyok'un ölümüyle yaşamlarında yeri doldurulamayacak bir boşluk açıldığını söylüyor Ahmet Eşiyok. Eşinin anılarını internette bir sitede hep canlı tutma fikrini 9 yaşındaki oğlu Sergen'in ortaya attığını söylüyor. Birlikte, Hatice Eşiyok'un fotoğraf albümünü, anılarını sanal ortama taşımışlar. Dostlardan gelen mesajları da orada toplamışlar. Uçuşan kalpler ve kırmızı güllerle süslemişler siteyi.

‘‘Sergen annesi öldüğünde 7, kardeşi Deniz ise 1.5 yaşındaydı. Ölüm en çok Sergen'i etkiledi’’ diyor Ahmet Eşiyok. Annesi hayattayken zevkle ders çalışan Sergen, şimdi kitapları açmak istemiyor. Annesinin yaptığı, severek yediği yemekleri ağzına sürmüyor. Babası, annesinin tüm fotoğraflarını ortadan kaldırmış ama Sergen bir iki tanesini bulup, odasında bir pano yapmış kendisine. Mezarlığa her gidişinde, annesinin elinden tutmuş bir çocuk resmi yapıyor ve annesinin mezarına bırakıyor.

Annesi öldüğünde 1.5 yaşında olan Deniz'in, uyandıktan sonra odalara bakıp bir şeyler aradığını ama ne aradığını bilmediğini, bir kere bile anne demediğini söylüyor Ahmet Eşiyok.

Gaziosmanpaşa'da benzin istasyonu işleten Ahmet Eşiyok, çocuklarına anne sıcaklığını veremediği için buruk. ‘‘Birkaç kez bakıcı tuttuk, ancak çocuklar alışamadı. Evde hep eksik bir şeyler var’’ diyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!