Nefes almada zorluğa neden olan astım, dünyada en sık görülen hastalıklardan biri. Obeziteden hava kirliliğine kadar birçok faktörden etkileniyor. Ayrıca mevsim geçişleri, viral enfeksiyonlar ve soğuk hava da astımın en önemli tetikleyicilerinden. Göğüs Hastalıkları Uzmanı ve GSK Türkiye Solunum Bilimsel Danışmanı Prof. Dr. Tunçalp Demir bu hastalığa ilişkin sorularımızı cevapladı.
#Sponsorlu İçerikNefes almada zorluğa neden olan astım, dünyada en sık görülen hastalıklardan biri. Obeziteden hava kirliliğine kadar birçok faktörden etkileniyor. Ayrıca mevsim geçişleri, viral enfeksiyonlar ve soğuk hava da astımın en önemli tetikleyicilerinden. Göğüs Hastalıkları Uzmanı ve GSK Türkiye Solunum Bilimsel Danışmanı Prof. Dr. Tunçalp Demir bu hastalığa ilişkin sorularımızı cevapladı.
#Sponsorlu İçerikMevsim geçişleri, viral enfeksiyonlar ve soğuk hava astımı tetikliyor. Ancak bu hastalık kişinin normal bir yaşam sürmesine hatta aktif bir spor hayatının olmasına engel değil. Göğüs hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Tunçalp Demir: “Dünyada astım hastası olan birçok profesyonel sporcu var.”
#SAĞLIKTürkiye’de 61 yıldır hayatın ‘her anında iyilik, sağlık’ için çalışan GSK Türkiye, kadın çalışanlarına verdiği değerle öne çıkıyor. Her kademede kadınlara çok güvendiklerini ve önemli görevler teslim ettiklerini belirten GSK Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü Burcu Kuyucu; “GSK Türkiye Yönetim Ekibi’nin yüzde 50’sini kadınlar oluşturuyor. 2018 yılından bu yana GSK Türkiye’de 20’den fazla kadın lider global ve bölgesel görevlere terfi etti.” dedi.
#GSK Türkiye300 yılı aşkın süredir her yaştan milyonlarca kişiye aşı, ilaç ve tüketici sağlığı alanında tedavi çözümleri sunan GSK, Türkiye’de de 60 yılı aşkın süredir hayatın “her anında iyilik sağlık” için çalışıyor. Türkiye’de ve dünyada en geniş aşı portföyüne sahip şirketler arasında yer alan GSK, Hacettepe Üniversitesi Teknokent iş birliği ile hayata geçirdiği Aşı Klinik Araştırmalar Merkezi’nde, Türkiye’nin aşı klinik araştırmalarının yüzde %50’sini yürütüyor. Pandemi dönemini ve Türkiye’deki “yerelleşme” stratejilerini GSK Türkiye Genel Müdürü ve Başkan Yardımcısı Selim Giray ile Elif Ergu konuştu.
#GSK300 yılı aşkın süredir her yaştan milyonlarca kişiye aşı, ilaç ve tüketici sağlığı alanında tedavi çözümleri sunan GSK, Türkiye’de de 60 yılı aşkın süredir hayatın “her anında iyilik sağlık” için çalışıyor. Türkiye’de ve dünyada en geniş aşı portföyüne sahip şirketler arasında yer alan GSK, Hacettepe Üniversitesi Teknokent iş birliği ile hayata geçirdiği Aşı Klinik Araştırmalar Merkezi’nde, Türkiye’nin aşı klinik araştırmalarının yüzde %50’sini yürütüyor. Pandemi dönemini ve Türkiye’deki “yerelleşme” stratejilerini GSK Türkiye Genel Müdürü ve Başkan Yardımcısı Selim Giray ile Elif Ergu konuştu. (Sponsorlu İçerik)
#HtvprogramlarTürkiye’de 60 yılı aşkın süredir hayatın “her anında iyilik sağlık” için çalışan GSK, dijital platformlarıyla başta sağlık profesyonelleri olmak üzere tüm paydaşlarının hayatını kolaylaştırıyor. İhtiyaç duyulan bilgiyi, en çok tercih edilen kanallardan ulaştırarak sağlıkta dijitalleşmeye “Ben Varım” diyen GSK, bu alanda öncü olmayı da hedefliyor.
#GskŞirketler yıllarca işten kendi isteğiyle ayrılan personeli, özellikle de rakibe geçenleri işe geri almamayı seçtiler. Şimdi ise pek çok şirket, sektör tecrübesi edinmiş eski bir çalışanı tekrar işe almanın hem şirkete bilgi birikim getireceğini, hem de motivasyonu ve bağlılığı arttıracağını düşünüyor. Tabii, tam tersi bunun bağlılığı azaltacağını ve içeride adaletsizlik yaratacağını düşünen şirketler de çok.
#İşten AyrılmaTürkiye’de 888 çalışanı olan ilaç firması GSK, Great Place to Work Enstitüsü’nün 24 Mayıs’ta açıkladığı Türkiye’nin En İyi İşverenleri listesinde 500-2000 çalışan kategorisinde birinci oldu. GSK Türkiye Ülke İK Lideri Gözde Turan Çeşli, samimi, etik ve iletişime açık bir yönetim ekibinin en çok öne çıkan özellikleri olduğunu söylüyor.
#Great Place To WorkGSK’nın 2009 yılında dünya çapında başlattığı ‘PULSE Gönüllülük Programı’, GSK çalışanlarına az gelişmiş veya gelişmekte olan ülkelerde faaliyetlerde bulunan sivil toplum kuruluşlarında gönüllü olarak çalışma fırsatı sunmaya devam ediyor. Temel sağlık, çevre ve eğitim sorunlarına çözüm getirmek amacıyla yürütülen programın Türkiye’den son gönüllüsü olan Ceylan Kalyon, bölge halkı ve çocuklar yararına Hatay’da yerleşik olarak 3 ay süreyle görev yaptı.
#PULSE Gönüllülük ProgramıBrisa Genel Müdürü Hakan Bayman, Japon lastik devi Bridgestone’un Bağımsız Devletler Topluluğu/Rusya, Ortadoğu ve Afrika (CMA) Bölgesi’nden sorumlu Başkan Yardımcısı oldu. Hakan Bayman, “Bu atama Bridgestone için önemli bir kültürel ve globalleşme projesi. Sabancı Holding’e de çok faydası olacak. Japon markanın en büyük potansiyel büyüme beklediği bölgeleri yöneteceğim” diye konuştu.
#LastikKök hücre günümüzde lösemi, kalp-damar, akciğer, sinir sistemi, şeker ve işitme kaybı gibi pek çok hastalığın tedavisinde sıkça kullanılıyor. Ancak Türkiye’de çoğu zaman donör sayısının yetersiz olması nedeniyle hastalar, uygun doku ve kemik iliği bulmakta zorlanıyor.
#GSK